Αυτά που δεν λέγονται για την «κρίση στην ΕΔΕΚ» ή είναι τυχαίο που η αστυνομία-εισαγγελία προβάλει τις κατηγορίες εναντίον του Σαρίκα, πριν σημαντικές στιγμές για την ΕΔΕΚ, ενώ ο δικηγόρος του Μαληκκίδη, του βασικού μάρτυρα εναντίον του Σαρίκα, είναι ο..Ευσταθίου;



Την Παρασκευή είχαμε και πάλι την συνηθισμένη επανάληψη από το δίκτυο που κατασκευάζει θεάματα γύρω από την Πάφο. Μετά από μια περίοδο λογοκρισίας το θέματος (στην προσπάθεια να ξεχαστούν οι εργολάβοι) ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για Έλληνα καθηγητή σε σχέση με το θέμα του ΣΑΠΑ. Για όσους έχουν την αυταπάτη ότι το θέμα έχει να κάνει έστω και απόμακρα με εργολάβο, ας προσγειωθούν – το θέμα αντίθετα έχει να κάνει με τις κατηγορίες εναντίον Σαρίκα. Ξαφνικά, λοιπόν, η αστυνομία, μετά από τόσες μέρες κλπ, αποφασίζει να επαναφέρει το θέμα Σαρίκα στην επικαιρότητα, ακριβώς πριν την σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, την Κυριακή. Όπως εντελώς τυχαία, ας πούμε, πήγε το θέμα Σαρίκα στο Ανώτατο ακριβώς πριν τις εκλογές στην Πάφο, όπου ο ΔΗΣΥ (και οι κρατικοί μηχανισμοί που φαίνονται να είναι στην υπηρεσία του) προωθούσε την εκλογή κομματικού στελέχους, «ιδιωτικού υπάλληλου» εργολάβων. Άρα η επίθεση στην ΕΔΕΚ που ταυτίστηκε με την αντιπολίτευση είχε την χρησιμότητά της. Όπως ενδεχομένως και τώρα.

Υπάρχει, βέβαια, ένα σκάνδαλο το οποίο τα ΜΜΕ θα συγκαλύψουν. Όταν πήγε στο Ανώτατο η εισαγγελία, ο κ. Κ. Κληρίδης βρέθηκε μπροστά σε μια διπλή έκπληξη – από την μια ο κ.Σαρίκας, αντιλαμβανόμενος το θεαματικό της όλης υπόθεσης [δεν θα ακολουθούσε και θεαματική σύλληψη με χειροπέδες για να ευκολυνθεί ο κ. Φαίδωνος, όπως έγινε και με τον κ. Σιαηλή;] έθεσε ένσταση παρά τα όσα έλεγε πριν, ενώ τα στοιχεία της εισαγγελίας ήταν όντως ελλιπή. Για αυτό όμως την ευθύνη την είχε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου λογικά, που «έτρεχε» [μερικοί θα μπορούσαν να πουν και κατασκεύαζε] το θέμα της Πάφου. Οπότε η εισαγγελία υποσχέθηκε να επανέλθει με στοιχεία, τα οποία διέθετε κλπ. Η ξαφνική προσπάθεια να συλληφθεί ή να «εκβιαστεί» [όπως φαίνεται να κατάντησε πια να κάνει μια πτέρυγα της εισαγγελίας – αστυνομίας, αν κρίνει κανείς από την περίπτωση-επεισόδιο Δρακόπουλου-Βέργα και της γυναίκας του τελευταίου] ο έλληνας καθηγητής, Γιώργος Μπάφας, αποκαλύπτει ότι η εισαγγελία δεν έχει «επαρκή μαρτυρία» για τον κ. Σαρίκα. Και άρα θα έπρεπε κάποιοι να απολογηθούν. Τώρα, δεν τίθεται βέβαια το ερώτημα, αλλά αυτές οι παραπλανητικές δηλώσεις και κατασκευασμένα θεάματα θα πρέπει αναπόφευκτα κάποτε να διερευνηθούν. Όπως και οι «τυχαίες» συμπτώσεις των ημερομηνιών ανακοινώσεων.

Όμως, το θέμα της συγκάλυψης είναι και ευρύτερο. Η αρχική μας έρευνα αποκαλύπτει μια διάσταση, η οποία μέχρι τώρα συγκαλύπτεται – αποκρύβεται ουσιαστικά. Ο ρόλος της οικογένειας Ευσταθίου στο όλο θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Ευσταθίου, ο οργανωτικός της ΕΔΕΚ, ο οποίος παραιτήθηκε, προκαλώντας και την αντίδραση – παραίτηση του κ. Ομήρου φέρεται να έχει σχέση με την υπεράσπιση του ατόμου που ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται στο θέμα ο κ. Σαρίκας: του κ. Μαλεκκίδη. Ο δικηγόρος του κ. Μαλεκκίδη φαίνεται να είναι ο αδελφός του, ο Κ. Ευσταθίου. Το ότι λοιπον οι αντίπαλοι, ουσιαστικά, του κ. Ομήρου, φαίνονται από αυτές τις πληροφορίες, να συνδέονται με τον βασικό κατήγορο, τόσο του σύμμαχού του [του κ. Σαρίκα] αλλά και του νεκρού του αδελφού [ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι πήρε χρήματα] θέτουν σαφώς θέμα διερεύνησης σύγκρουσης συμφερόντων δικηγόρων με πολιτικές-κομματικές βλέψεις.

Θα δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε διάψευση, αλλά τα δεδομένα από την προηγούμενη υπό αμφισβήτηση υπόθεση είναι τα εξής: Όπως φάνηκε στην κατασκευή της υπόθεσης της Δρομολαξιάς, η πρόθεση της εισαγγελίας να κατηγορήσει κάποιους [λ.χ. η ατάκα «ο Ρίκκος θέλει τον Κιττή»] δεν έγινε με υποβολή μέσω των ανακριτών, αλλά με άμεση προσφορά μέσω του δικηγόρου του Λίλλη. Σε αυτό το πλαίσιο, αν στην περίπτωση της Πάφου είχαμε μια προσπάθεια, και πάλι της εισαγγελίας, να κατηγορήσει κάποιον [ας πούμε «ο..θέλει τον Σαρίκα που κάνει θέμα-πρόβλημα στην επιτροπή θεσμών»], τότε αυτό μπορεί κάλλιστα να έγινε μέσω δικηγόρου. Και μάλιστα, δικηγόρου που αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, είχε και προσωπικό συμφέρον να υποβάλει-εισηγηθεί στον Μαληκκίδη ότι αν κατηγορούσε τον Σαρίκα και τον αδελφό του Ομήρου, θα είχε ανταλλάγματα όπως ο Λίλλης [απαλλαγή από μερικές ή αρκετές κατηγορίες κλπ].

Αν υπάρχει η οικογενειακή-επαγγελματική σχέση των Ευσταθίου με τον Μαληκκίδη αυτή είναι μια ενδεχόμενη, αν όχι πιθανή, διάσταση της όλης υπόθεσης – όπως δείχνει το τεκμήριο των ηχογραφήσεων για το πώς οικοδομήθηκε η «δίκη της Δρομολαξιάς». Διότι αν δεχθεί κάποιος ότι ο κ. Μαληκκίδης ήταν το άτομο κλειδί, η επιλογή να μιλήσει για μικρό-ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων που εστιάζουν μάλιστα σε πολιτικά άτομα που θα δέχονταν επίθεση από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που ενδεχομένως εκπροσωπούν άτομα, που είναι και νομικοί του εκπρόσωποι – και όπως έχουμε δει, και στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, οι «νομικοί» - κρατικοί ή μη δεν είναι κατ’ ανάγκη ουδέτεροι – ή αμέτοχοι. Συχνά το αντίθετο. Το σκάνδαλο Λίλλη και η αθώωση του ανθρώπου που έφτιαξε μια υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκαν άλλοι, ενώ ο ίδιος έβγαλε και επιπρόσθετο οικονομικό κέρδος, είναι δείγμα πώς αντιλαμβάνονται πια μερικοί το νόμο ως μέρος κομματικής πρακτικής.

Στο βαθμό, λοιπόν, που αυτά τα δεδομένα δεν διαψευσθούν, τότε ενδεχομένως αυτά που συζητούνται να είναι απλώς επιφανειακά – και να είναι καιρός να συζητηθεί το πώς στήνεται η «κρίση στην ΕΔΕΚ».

Για την ώρα, δημοσιεύουμε δυο ενδιαφέρουσες αναφορές, έστω και από την επιφάνεια των ΜΜΕ. Την αναφορά στον κ. Ευσταθίου ως δικηγόρο του κ. Μαληκκίδη. Και μια παραπομπή στον κ. Λυσσαρίδη, που όχι μόνο δεν τηρεί ίσες αποστάσεις, αλλά το παλεύει ενεργά για να κερδίσουν κάποιοι. Άρα το θέμα μπορεί να μην είναι στην Πάφο, αλλά στην Λευκωσία που κατασκευάζεται:

Το ίδιο αίτημα υπέβαλε στο Δικαστήριο και ο συνήγορος υπεράσπισης του Ε. Μαλληκίδη, ο δικηγόρος Κώστας  Ευσταθίου. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/195644/anavoli-tis-dikis-gia-to-skandalo-tou-sapa#sthash.r0oxXylA.dpuf

Και ο υποτιθέμενος αποστασιοποιημένος τέως πρόεδρος που δεν μπορεί χωρίς το τηλέφωνο – και τις παρεμβάσεις του για να ελέγχει…
Η συνεδρία φαίνεται να έγινε σε ιδιαίτερα ήρεμο κλίμα, παρά το τεταμένο κλίμα το οποίο επικρατούσε τις τελευταίες μέρες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, φαίνεται να συζητήθηκαν πολλά τα οποία έγιναν τις τελευταίες μέρες. Ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ζήτησε όπως ο Γιαννάκης Ομήρου να απαντήσει στα περί εκβιασμού του. Άλλωστε, τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του, ο παραιτηθείς Κεντρικός Οργανωτικός Γιάννος Ευσταθίου, φαίνεται να στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από κύκλους της ΕΔΕΚ, ως οι κύριοι αυτουργοί της παραίτησης Γιαννάκη Ομήρου.  Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίας, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, φαίνεται να έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο τα στελέχη που συμμετείχαν στο Πολιτικό Γραφείο ούτως ώστε να μάθει λεπτομέρειες για την έκβαση της συνεδρίας.

Και αξίζει ίσως σε αυτά τα πλαίσια να διερευνηθούν και οι σχέσεις μερικών δικτύων ηγετικών στελεχων στην ΕΔΕΚ με μερικούς από τους ύποπτους από τις εταιρείες των εργολάβων οι οποίοι απαλλάγηκαν. Αλλά θα επανέλθουμε…


Ο δικηγόρος του κ. Μαλεκκίδη φαίνεται να είναι ο αδελφός του (Γ. Ευσταθίου), ο Κ. Ευσταθίου. Το ότι λοιπόν οι αντίπαλοι, ουσιαστικά, του κ. Ομήρου, φαίνονται από αυτές τις πληροφορίες, να συνδέονται με τον βασικό κατήγορο, τόσο του σύμμαχού του [του κ. Σαρίκα] αλλά και του νεκρού του αδελφού… θέτουν σαφώς θέμα διερεύνησης σύγκρουσης συμφερόντων δικηγόρων με πολιτικές-κομματικές βλέψεις. Θα δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε διάψευση, αλλά…: Όπως φάνηκε στην κατασκευή της υπόθεσης της Δρομολαξιάς η πρόθεση της εισαγγελίας να κατηγορήσει κάποιους [λ.χ. η ατάκα «ο Ρίκκος θέλει τον Κιττή»] δεν έγινε με υποβολή μέσω των ανακριτών, αλλά με άμεση προσφορά μέσω του δικηγόρου του Λίλλη. Σε αυτό το πλαίσιο, αν στην περίπτωση της Πάφου είχαμε μια προσπάθεια, και πάλι της εισαγγελίας, να κατηγορήσει κάποιον [ας πούμε «ο..θέλει τον Σαρίκα που κάνει θέμα-πρόβλημα στην επιτροπή θεσμών»] τότε αυτό μπορεί κάλλιστα να έγινε μέσω δικηγόρου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

· Βοηθώντας τον Αριστο Μιχαηλίδη να μάθει νάκκον την ιστορία του Γρίβα με τεκμήρια του ίδιου..

Ποιούς παρακολουθούσε η ΚΥΠ; Οι δημοσιογράφοι μάλλον είναι αρκετά πειθήνιοι ή φοβισμένοι ακόμα να ζητήσουν τη δημοσιοποίηση της λίστας αυτών που παρακολουθούσε η ΚΥΠ, αλλά ο χώρος των ακτιβιστών/τριων, που σίγουρα ήταν στόχος και με βάση την ειδικότητα της εταιρείας, είναι πολίτες που μπορούν να το απαιτούν

· Μια ακόμα χαριτωμένη «σύμπτωση» - απαλλαγή για τις μίζες του ΣΑΠΑ από συναγερμικο δίκτυο;