Οι ξένοι πρέσβεις εκτιμούν την τουρκοκυπριακή κουζίνα.


Στις 13 Ιουνίου, ο Ψευδουπουργός των Εξωτερικών του ψευδοκράτους δέχθηκε σε γεύμα εργασίας τους πρέσβεις της Γερμανίας,της Ιταλίας, της Σλοβακίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και της Πολωνίας.

Στις 24 Ιουνίου, σε γεύμα εργασίας φιλοξενούμενοι ήταν οι πρέσβεις του Βελγίου, της Αυστρίας, της Φιλλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Ουγγαρίας και της Αυστραλίας.

Το αληθινό Υπουργείο Εξωτερικών του αληθινού κράτους ενοχλήθηκε πάρα πολύ. Όπως δήλωσαν στο Φιλελεύθερο “καλά ενημερωμένες πηγές”, οι πρέσβεις είναι υποχρεωμένοι να διαχωρίζουν τις επαφές που ενδεχομένως να έχουν με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας, από αυτές που αφορούν τους παράνομους θεσμούς του ψευδοκράτους.

Η ίδια πηγή (που είναι καλά ενημερωμένη) επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει έντονα. Αυτή η … έντονη αντίδραση θα σχεδιαστεί σε δύο συσκέψεις. Μια στο Υπουργείο Εξωτερικών και μια στο προεδρικό.

Αυτό το κείμενο μπορεί να αντιμετωπισθεί με χιούμορ, με κυνισμό ή με σοβαρότητα. Αν η κυβέρνηση “κάνει παρατήρηση” στις κυβερνήσεις ασφαλώς και θα πάρει την απάντηση ότι αυτές αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η τόσο μαζική συμπεριφορά των πρέσβεων ωστόσο, δείχνει ότι πρόκειται πλέον για μια εμπεδωμένη πολιτική συμπεριφορά, η οποία δεν πρόκειται να ανατραπεί, αν δεν αλλάξει με σαφήνεια το κλίμα στις συνομιλίες.

Η αναβάθμιση του μη αναγνωρισμένου πλην της Τουρκίας κράτους των Τουρκοκυπρίων παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα. Λαμβάνοντας, δηλαδή, υπόψη και τις επισκέψεις Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων σε διάφορες χώρες του δυτικού κόσμου πέραν των μουσουλμανικών ή τουρκογενών κρατών.

Αυτό που αποφεύγει να ερωτήσει ο Κώστας Βενιζέλος την καλά ενημερωμένη πηγή του, είναι γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά, που δημιουργούν τόση αγωνία στον Υπουργό των Εξωτερικών. Πώς συμβαίνει όλες αυτές οι χώρες να περιφρονούν τις ευαισθησίες της ελληνοκυπριακής πλευράς! Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά κάνουν επίδειξη αδιαλλαξίας σύμφωνα με τις πληροφορίες των ελληνοκυπριακών μίντια.

Άραγε έχει άποψη η εφημερίδα για το θέμα; Μήπως σχετίζεται με την μη προβολή του Κυπριακού, ως θέματος εισβολής και κατοχής; Μήπως να στείλουμε τους πρεσβευτές στις χώρες τους. Μήπως να σταματήσουμε τις συνομιλίες μέχρι να καμθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Φαίνεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει καταντήσει θεατής στο ίδιο το κυπριακό ζήτημα. Αντίθετα, η τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ευνοείται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αν υπάρξει, των συνομιλιών.

Πέραν από τους χειρισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια και ειδικά το 2004, που άρχισε η πορεία αναβάθμισης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, (και αποκρύβεται για να μην προβάλλονται οι ελληνοκυπριακές ευθύνες) τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή είναι πλέον τόσα πολλά και τόσο πολύπλοκα και επικίνδυνα, ώστε το κυπριακό να θεωρείται ένα ζήτημα ανάμεσα στα πολλά και μάλιστα μισολυμένο διότι οι συσχετισμοί ισχύος είναι σταθεροί μέσα στην ανισότητα τους. Ουσιαστικά, υπό τις περιστάσεις, η μόνη δυνατότητα που έχουν η Ελληνοκύπριοι εκτός από τη λύση, είναι να αγωνίζονται να κρατήσουν ένα στάτους κβο που δεν κρατιέται και διολισθαίνει συνεχώς προς κάτι άλλο.


Από την άλλη, θα πρέπει να αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη ότι ο πόλεμος και η βία πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς την Κύπρο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...