Όταν ο κ. Χάσικος προσφέρει υπηρεσίες στους συνάδελφούς του: «Συμπεριφέρεται σαν καναλάρχης, ενώ δεν είναι»



Ο πιο πάνω τίτλος θα μπορούσε να ήταν μια κωμική εισαγωγή στο βίο και την πολιτεία του κ. Χάσικου στο υπουργείο εσωτερικών. Και όμως η διατύπωση αποδίδεται στον ίδιο σε ένα δημοσίευμα του Φιλελευθέρου [σελ. 12, 22/1/2014]. Ο κ. Χάσικος μιλούσε για τη ΣΥΤΑ – τον οργανισμό τον οποίο αγωνίζεται να ιδιωτικοποιήσει από το καιρό που ανέλαβε το υπουργείο. Διότι ως γνωστόν, ο κ. Χάσικος ήθελε να κάνει δικό του τηλεοπτικό σταθμό. Τελικά, φάνηκε ότι δεν τον παίρνει – για την ώρα έστω. Οπότε, εξαπέλυσε μια επίθεση ενάντια στους δημόσιους φορείς που είναι ανταγωνιστικοί στα ιδιωτικά ΜΜΕ: στο ΡΙΚ έβαλε ένα υπάλληλό του ως επικεφαλής για να το ελέγχει πλήρως, και τώρα εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στη Cytavision, η οποία φαίνεται χαλά την πιάτσα στους καναλάρχες.
« Ο υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να περιγράψει την σχέση της Cyta με τηλεόραση. Όπως χαρακτηριστικά είπε συμπεριφέρεται σαν καναλαρχης, ενώ δεν είναι και ότι ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την Cytavision

Το λογικό ερώτημα θα ήταν, βέβαια, τί ζόρι τραβά ο άνθρωπος από μια επικερδή επένδυση της Cyta. Διότι, προφανώς, πάει καλά η Cytavision – και αυτό δεν αρέσει στη Λουμιέρ λ.χ., όπως δεν αρέσει και στον κ. Χάσικο μελλοντικό καναλάρχη -αν τα καταφέρει. Θέλει να βγάλει ένα ανταγωνιστή από την εικόνα.
Και ενώ συμπεριφέρεται με την ιδιοτέλεια του ατόμου, που χρησιμοποιεί το δημόσιο αξίωμα για δικά του συμφέροντα, προσφέρει επίσης και υπηρεσίες στους άλλους, καναλάρχες – για να εξασφαλίζει ότι θα λογοκρίνουν τη σύγκρουση συμφερόντων, την οποία εκπροσωπεί σχεδόν μοναδικά, και κωμικά, στην κυπριακή πολιτική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Τους ανοίγει το γήπεδο. προσπαθώντας να περιορίσει ένα ανταγωνιστή τους, ενώ ταυτόχρονα τους χαρίζει και χρήματα. Για όσους δεν θυμούνται, η συμμαχία των καναλιών χρωστά στο κράτος – αλλά ο κ.Χάσικος του έδωσε παράταση. Και η δικαιολογία; Υπάρχουν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Το ενδιαφέρον θα ήταν σχεδόν συγκινητικό, αν η οικογένεια του υπουργού δεν συμπεριφερόταν αυταρχικά η ίδια απέναντι στους δικούς της εργαζόμενους – σύμφωνα με καταγγελία της ΕΣΚ το Δεκέμβριο, η Αλήθεια δεν είχε πληρώσει τον 13ο. Και φυσικά για τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ ήδη τους απειλεί με απολύσεις. Αλλά για την ώρα, και για τους καναλαρχες, ο κ. Χάσικος με δημόσιο χρήμα μπορεί να κάνει τον χουβαρντά και να μοιράζει ρουσφέτι. Όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, θα πρέπει να εξηγήσει πολλά.

Πάντως, το σενάριο του καλοπιάσματος των καναλαρχών δεν είναι κάτι που ανακάλυψε η οικογένεια Κουλέρμου. Γίνεται και στην Ελλάδα φυσικά. Όπως γίνονται και οι μίζες για πυραύλους. Και παρά τον έλεγχο στο τέλος, και η κυβέρνηση και οι μιζαδόροι, δεν τα κατάφεραν να κρυφτούν:

«Μετά το Δώρο της τηλεοπτικής αδειοδότησης και για το 2014 με προσωρινό πάλι καθεστώς σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, η κυβέρνηση ανέβαλε πάλι τον ειδικό φόρο τηλεόρασης. Παρά το γεγονός ότι η διαφημιστική δαπάνη είναι το μόνο που αναπτύσσεται στην χώρα, εμφανίζει αύξηση κατά 20% σε σχέση με το 2012 και τα πέντε πανελλαδικά κανάλια πήραν 300 ευρώ από την αγορά το τρίμηνο του 2013, η τηλεοπτική αγορά είναι η μόνη που μπορεί να μην πληρώνει φόρους. Έτσι ξεπλένεται η πρόσφορα υπηρεσιών στην κυβερνητική πολιτική…»
 Hot.Doc. T. 43, σελ. 76.




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...