Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις


Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης, την οποία προκάλεσαν οι τράπεζες, έχουν αρχίσει πια να οργανώνουν αντιστάσεις διότι οι τράπεζες μπορεί να ήταν ο αγωγός για την μεταφορά της κρίσης - και της τρόικας - στην Κύπρο, αλλά οι επιπτώσεις του τραπεζιτικού τομέα ως μέρος του συστήματος που συντηρεί την κρίση σαν μεταφορά του κόστους στην πλειοψηφία, συνεχίζονται. Και προφανώς, θα πάρουν νέες μορφές, καθώς οι τραπεζίτες τώρα θα έχουν και εξωτερική νομιμοποίηση για επίθεση ενάντια στην κοινωνία. Το ζήτημα της εκποίησης σπιτιών, το οποίο διασταυρώνεται άμεσα και με το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία, επανέρχεται ως μια αναπόφευκτη συνέχεια των τραπεζιτικών σκανδάλων. Έτσι και αλλιώς, η πρώτη κοινωνική ομάδα που συνειδητοποίησε το καλοκαίρι του 2012 το μέγεθος των τραπεζιτικών σκανδάλων, ήταν οι κάτοχοι αξιόγραφων – ήταν θύματα τον καιρό της συγκάλυψης των προβλημάτων των τραπεζών, και το συνειδητοποίησαν, όταν η ευρωπαϊκή επιτήρηση με τον έλεγχο για την ανακεφαλαιοποίηση, άνοιξε τις μαύρες τρύπες. Το ζήτημα των κατοικιών που είναι σε υποθήκη είναι το πρώτο πιεστικό ζήτημα – και το ότι άρχισε να δημιουργείται ένα αυτόνομο κίνημα, το οποίο μάλιστα ανοίγει τα ζητήματα και σε άλλα διασταυρωμένα θέματα που έχουν να κάμουν και με την κοινωνική αλληλεγγύη, είναι μια κίνηση με προοπτική.

Η ανακοίνωση της πρώτης συγκέντρωσης που έγινε στην Κοφίνου:
Συμπολίτες/συμπολίτισσες,
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/9, στην Κοφίνου η πρώτη συνάντηση του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις και τις φορολογίες περιουσιών.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν άτομα διαφόρων ηλικιών, πολιτικών και κοινωνικών χώρων. Κατά την διάρκεια της υπήρξε ενθουσιασμός και έγιναν διάφορες τοποθετήσεις σχετικά με τους στόχους του κινήματος, τους τρόπους ανάπτυξής του και δράσης του.
Πολλές τοποθετήσεις καταπιάστηκαν με τους στόχους του κινήματος. Ένας από αυτούς είναι η στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων απέναντι στην επίθεση που δέχονται από τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. Οι τελευταίοι χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις αλλαγμένες οικονομικές συνθήκες, έχουν βάλει στόχο να πάρουν ακόμη και τα σπίτια μας συνεχίζοντας να κερδοσκοπούν αδιαφορώντας για τους άστεγους που θα δημιουργήσουν όπως και τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα.
Μεγάλη συζήτηση έγινε για το ότι το κίνημα θα πρέπει να πλατύνει έτσι ώστε να δώσει αγωνιστικό βήμα σε όλους όσους θέλουν να παλέψουν εναντία στις πιο πάνω επιθέσεις, για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Για να γίνει αυτό έγιναν πολλές τοποθετήσεις για το πώς θα μπορεί να οργανωθεί σε τοπικό επίπεδο, στα χωριά τις γειτονιές άλλα και τους χώρους εργασίας
Συζητήθηκαν αρκετά και οι τρόποι δράσεις που θα υιοθετήσει το κίνημα.
Υπήρχε μια γενική συμφωνία ότι ο αγώνας των εργαζομένων και ανέργων χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όσα νομικά όπλα μπορεί, αλλά την ίδια στιγμή χρειάζεται να οργανώσει έναν μαζικό αγώνα. Να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματά μας αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να τα παλέψουμε, να προχωρήσει σε δράσεις, όπως μάζεμα υπογραφών ενάντια στα μέτρα και πολλά άλλα.


Μέσα στα πλαίσια αυτά έχει καθοριστεί 6 μελής προσωρινή Επιτροπή και νέα συνάντηση για την Τρίτη 1/10/13 στο Κέντρο Χαπέσσιης ΚΑΝΤΑΡΑ στην Κοφίνου. Καλούμε όλους τους Κύπριους οι οποίοι αντιμετωπίζουν την λαίλαπα της εκποίησης των περιουσίων τους όπως δώσουν το παρών τους για να μπορέσουμε δυνατά και οργανωμένα να αντισταθούμε γιατί την κρίση δεν είναι ο λαός που την δημιούργησε δεν θα την πληρώσει μόνο αυτός !!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...