• Η κατασκευή του ψέματος.



·         Η κατασκευή του ψέματος. Αξίζει να εστιάσουμε περισσότερο στην παραπλάνηση/ψέμα. Διότι δεν ήταν κάτι που διέφυγε τυχαία. Ήταν σκόπιμο ψέμα. Το οποίο αποκαλύπτει πως λειτουργούν μερικοί. Τζαι ποιά είναι η πρακτική του καθεστώτος. Τζαι πόσο πειθήνιοι είναι όσοι πιστεύκουν έτσι χαζοχαρούμενο σανό.

Ας πάρουμε αρχικά την πιθανότητα να έγινε λάθος λόγω συνειρμού. Ας πούμε η Θεοχάρους τζαι ο Φουρλάς, δεν πρόσεξαν την λέξη πριν το «νότο» - τζαι ευαίσθητοι όπως είναι στην καταδίκη του «ψευδοκράτους», θεώρησαν ότι η αναφορά ήταν μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόβαλαν δηλαδή στο νου τους ένα «που» στην θέση του «στο». Αυτή η εκδοχή δεν στέκει για 2 πρακτικούς λόγους. Πρώτον υποδείχθηκε σχεδόν αμέσως από το Ως Δαμέ ότι η αναφορά δεν ήταν «του νότου» [άρα να ονομάζεται η περιοχή που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, σαν «νότος»] αλλά «στο νότο» με αναφορά στο πως συμπεριφερόταν η «κυβέρνηση» [άρα αναγνώριζε άμεσα ή έμμεσα στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας]. Τζαι θα μπορούσε κάποιος, αν είχε απορία για το νόημα να ψάξει το όλο κείμενο των Ως Δαμέ όπου υπήρχε ανάλογη αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ακόμα περισσότερο στην ίδια την πρόταση υπάρχει ξεκάθαρη αρνητική αναφορά στην διχοτόμηση. Τζαι τούτο ήταν εξόφθαλμο επίσης από τα δικοινοτικά συνθήματα έξω από το προεδρικό.

Άρα μια κινητοποίηση με συνθήματα που κωδικοποιούν την διχοτόμηση σαν το απόλυτο αρνητικό, κατηγορείται για «διχοτομικούς όρους». Από άτομα που φαίνεται να θέλουν εξυπηρετήσουν μα κυβέρνηση η οποία είναι γνωστό ότι συζητούσε την διχοτόμηση [δυο κράτη] σαν πιθανότητα..

Είναι εμφανώς ένα χυδαίο ψέμα. Τζαι όσοι το αναπαρήγαγαν όσο τζαι να το παίξουν ότι εν καταλάβουν τί εγίνετουν, απλώς προσπαθούν να κρυφτούν πίσω που το δάκτυλο τους..

Ήταν φτηνό ψέμα για εξίσου φτηνή συγκάλυψη..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...