Σπόντες [11 Μαρτίου 2019]



  •  Μια κυβέρνηση στον αναπνευστήρα τα έργα και θεάματα της οποίας θυμίζουν στημένα πρωταθλήματα και με τον φόβο του ποιός θα ανοίξει το στόμα του… What a week… Ξαφνικά το γνωστό έγινε δημόσιο [και για την διαπλοκή των ΜΜΕ και για τα σκάνδαλα που οδήγησαν στο κλείσιμο του Συνεργατισμού και την δωρεά των καταθέσεων του] και η εξουσία άρχισε να παραμιλά – δεν ήταν καν σίγουροι αν έπρεπε να πουν ότι παραιτήθηκε ο Χ. Γεωργιάδης ή όχι. Έτσι η βοηθός κυβερνητική εκπρόσωπος είπε παραιτήθηκε και ο κανονικός είπε όχι… Το αν θα παραιτηθεί τελικά ο Χάρης δεν είναι πια θέμα ευθιξίας – αυτή η πιθανότητα ηταν απίθανη για μια κυβέρνηση, όπως αυτήν που κυβερνά τώρα. Και ο ίδιος έχασε την ευκαιρία με την ανακοίνωση του πορίσματος. Τώρα πια το θέμα είναι πόσο κόστος θα έχουν διατηρώντας εκεί σαν κραυγαλέα υπενθύμιση της κωμικής τους ασυνέπειας [για μια ακόμη φορά] και των σκανδάλων που πλανιούνται παντού πια – αλλά και του ότι μπορεί να πει ο Χάρης, αν ανοίξει το στόμα του για ότι έλεγε και έκανε ο ίδιος ο Αναστασιάδης. Στο βάθος δεν είναι το θράσος που τους κάνει τόσο κωμικούς να αρνούνται να δουν την πραγματικότητα – όπως και με τον Ρίκκο το αίσθημα που αναδύεται είναι για μια ομάδα που κουβαλά πολλά βρώμικα, και ο ένας φοβάται τι θα ξεφουρνίσει ο άλλος. Και η απονομιμοποίηση απλώνεται σαν ένας ιστός που τους τυλίγει, αλλά αυτοί στην κοσμαρα τους – τρομοκρατημένοι από το πόσα μπορούν ακόμα να αποκαλυφθούν… J …Γιατί όντως θυμίζουν πια τους στημένους αγώνες με τους οποίους φαίνεται να οργανώνονται πρωταθλήματα σε ορισμένα αθλήματα/μαζικά σπορ..


  •  Και μορφές αντίστασης

Αυθόρμητη παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών ψες στη "νυκτερινή παρέλαση" του Λεμεσιανού καρναβαλιού στην πλατεία του Κάστρου. Θέμα: Οι αποφάσεις του δήμου Λεμεσού για την εξπρες αδειοδότηση ψηλών κτιρίων σκοτώνουν την πόλη μας από κάθε άποψη.




  • ·      Υπάρχουν δυο σκάνδαλα τα οποία καταγράφηκαν σαν τεκμήρια και στις καταθέσεις, αλλά τα οποία πλανιούνται σαν ένα τοπικό Watergate πάνω από την κυβέρνηση και τον επικεφαλής της:
1.    Οι εκροές καταθέσεων από το τέλος του 2017 [τις οποίες επικαλούνται ειρωνικά τώρα όσοι ανέλαβαν ένα κάποιο ξέπλυμα της κυβέρνησης] έγιναν την ίδια περίοδο με δηλώσεις της προεκλογικής Αναστασιάδη. https://inbusinessnews.reporter.com.cy/business/article/178447/ptd-katangelies-fotia-ga-yposkapsi-toy-synergtismoy
Και στα ημέηλ των συζητήσεων ανάμεσα στο Χάρη και τους ημέτερους διορισμένους του, υπάρχει αναφορά σε «ελεγχόμενη εκροή καταθέσεων» για να εκμαιευτεί ιδιωτικοποίηση [ή, όπως είδαμε, χάρισμα των καταθέσεων σε ημέτερη τράπεζα]… Όποιος λοιπόν ανοίξει το στόμα του και ομολογήσει ότι όντως έστησαν ένα σενάριο ελεγχόμενων εκροών, για τα υπόλοιπα που είδαμε [Logicom και Ελληνικη], θα ανοίξει την πόρτα για το κυπριακό Watergate. Στοιχεία που δείχνουν προς αυτήν ην κατεύθυνση, και η υποψία είναι εκεί. Από εκεί και πέρα οι συγκαλύψεις είναι και τρόπος να μείνουν μερικά στοματά κλειστά. Άλλωστε υπάρχει και η εν δυνάμει «υπόσχεση» ξεπλυμάτων των ποινών όπως με Ρίκκο, Νεοκλέους, Ηλιάδη…


2.     Τα διαφημιστικά πακέτα, ιδιαίτερα εκείνο που προπληρώθηκαν ενώ έκλεινε ο Συνεργατισμός, δείχνουν και προς δυο ενδεχόμενες κατευθύνσεις – εξαγορά συγκάλυψης από τα ΜΜΕ για ότι έγινε στον Συνεργατισμό, αλλά και αγορά προεκλογικής κάλυψης για τον Αναστασιάδη [το ένα μεγάλο πακέτο δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 εν μέσω προεκλογικής]. Διότι τώρα το θέμα είναι γιατί πληρώθηκαν εκείνα τα λεφτά – αλλά και γιατί πληρώθηκαν τοσο επιλεκτικά. Αν ήθελαν ας πούμε, να εμποδίσουν τις εκροές καταθέσεων που ξεκίνησαν οι ίδιοι, τότε δεν θα ήταν λογικό να έβαζαν και διαφήμιση στην Χαραυγή και στον Άστρα των οποίων οι αναγνώστες/ακροατές είναι πιο πιθανόν να είχαν καταθέσεις στον Συνεργατισμό; Αλλά αυτοί ακριβώς δεν φαίνονται να πήραν διαφημιστικό [ας πούμε] πακέτο…


  • ·       Τα πιθανά νομικά αδικήματα του Χάρη Γεωργιάδη:Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο τα βασικά άτομα που φαίνονται σαν πιθανοί για τις κατηγορίες για νομικά αδικήματα, με βάση το πόρισμα για τον Συνεργατισμό, είναι 3: ο Ν. Χατζηγιάννης, ο Γ. Σταυρινίδης και ο Β. Κουρουνάς. Η επιτροπή έκανε όντως πολύ καλή δουλειά, αλλα ηταν επίσης ευγενική απέναντι στην πολιτική εξουσία – για τον Αναστασιάδη λ.χ. έριξαν και ένα σωσίβιο, αφού πρώτα κατέγραψαν και επίσημα την πιθανότητα [που είναι η πιο λογική ξέροντας πια τον και πώς λειτουργει] ότι παραπλανούσε για προεκλογικούς σκοπούς [αυτό και αν είναι πολιτική ευθύνη με νομικές προεκτάσεις αδικήματος σύγκρουσης συμφερόντων], άφησαν μετά την πιθανότητα ότι τάχα δεν μιλούσε για να μην υπάρξει περισσότερη εκροή κεφαλαίων. Αυτό όμως δεν στέκει – διότι είναι το ίδιο το επιτελείο Αναστασιάδη που έριξε την πρώτη αναφορά προεκλογικά που προκάλεσε μαζική εκροή καταθέσεων – όταν επιτέθηκε στον κ. Πλατύ. Στην περίπτωση του Χάρη τα ενδεχόμενα νομικά αδικήματα είναι 3:
1.    Η πρόσληψη του Χατζηγιάννη: Ο Χατζηγιάννης ήταν υπό έρευνα για παρανομία/παρατυπία όταν ηταν στην Λαϊκή. Ο Χάρης τον έσωσε από την έρευνα και τον διόρισε ουσιαστικά επικεφαλής του Συνεργατισμού. Ο Χατζηγιάννης δεν είχε κανένα βασικό προσόν που να εξηγεί τον διορισμό του – πέρα από την φιλία του με τον Χ. Γεωργιάδη και το γεγονός ότι έπρεπε να μετακινηθεί για να γλυτώσει την έρευνα για τις παρατυπίες του. Ο υπουργός οικονομικών, κατά συνέπεια, λειτούργησε για να συγκαλύψει παρανομίες, και με βάση κίνητρα σύγκρουσης συμφερόντων. Όταν ένας αξιωματούχος συγκαλύπτει παρανομίες διαπράττει ή δεν διαπράττει αδίκημα; Όταν, ένας δημόσιος λειτουργός επιβάλει κάποιον χωρίς τα απαραίτητα προσόντα [αλλά επειδή είναι φίλος του] εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται σε παρανομία με βάση τους κανονισμούς περί ισονομίας;
2.    Διαγραφές δανείων: ο Χ. Γεωργιάδης ήξερε για τις διαγραφές δανείων. Και υπάρχουν διαγραφές, οι οποίες φαίνεται να έγιναν για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα όσων επέβαλε στην τράπεζα/Συνεργατισμό ή άλλων. Ο Χ. Γεωργιάδης ενέκρινε κατά συνέπεια την διασπάθιση χρημάτων/κεφαλαίων των πολιτών για ιδιοτελείς σκοπούς. Και ανάλογα θα μπορούσε να πει κανείς και για το παιδιάστικο πάρτι σπατάλης των διορισμένων φίλων του με τα χρήματα άλλων. Ο Χ. Γεωργιάδης δεν τους διόρισε απλώς -  παρακολουθούσε στενά και ήξερε πολύ καλά τι γινόταν.
3.    Τα διαφημιστικά πακέτα για τον Συνεργατισμό την περίοδο τέλος του 2017 – μέσα του 2018] αναδεικνύονται σαν ένα κεντρικό ζήτημα στο υπόθεση της διαπλοκής. Ο Χ. Γεωργιάδης ενέκρινε την σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα χρήματα των καταθετών του Συνεργατισμού σε μια σειρά δωρεών που δεν είχαν να κάνουν με τον Συνεργατισμό [αφού έκλεινε και τελικά χαρίστηκαν οι καταθέσεις του – αλλά ενδεχομένως με τα της προεκλογικής εκστρατείας του Αναστασιάδη [τα πακέτα του Δεκέμβρη του 2017] ή και συγκάλυψη των ευθυνών του για το κλείσιμο του Συνεργατισμού. Αυτό αποτελούσε κλοπή [χρήση χρημάτων άλλων για ιδιοτελείς σκοπούς του διαχειριστή].
Και ο Χάρης Γεωργιάδης είναι το άτομο το οποίο εμπλεκονταν σε συζήτηση μέσω ημαιλς για «ελεγχόμενες εκροές καταθέσεων».. Και θυμίζουμε ότι είναι το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου του που άνοιξε την αυλαία για μαζικές εκροές με την αναφορά στον κ. Πλατη..



  • ·     Και από πότε τα «πτώματα» ρε Αναστασιάδη πληρώνουν εκατομμύρια σε διαφημίσεις 6 χρονιά μετά την παραλαβή τους; Η ανόητη ατάκα του Αναστασιάδη [ή βασικά του επιτελείου του – για αυτά πληρώνεται προφανώς] ότι «παρέλαβαν πτώμα» είναι ένα συνηθισμένο ψέμα [οι αναφορές των θεσμών και της ΕΕ τότε διαψεύδουν ευκολά την ατάκα του επιτελείου, όπως παρατήρησε και ο Π. Δημητριάδης]. Όμως έχει και την κωμική του διάσταση. Πώς γίνεται αυτό το υποτιθέμενο πτώμα να έχει προπληρώσει διαφημίσεις άνω των 800,000, ενώ η κυβέρνηση του είχε αποφασίσει την δολοφονία το 2017-18; Και μάλιστα εκείνα τα πακέτα του 2017 μάλλον θύμιζαν πληρωμές για προεκλογική. Μήπως ξέρετε τίποτα σενιόρ; Τζαι μεν μας πεις για τις εκροές καταθέσεων γιατί εν το επιτελείο σου που τις ξεκίνησε… Τζαι αν οι εκροές ξεκίνησαν στο τέλος του 2017, τότε ποιο πτώμα παρέλαβες – πέρα δηλαδή από το ψέμα που σερβίρει το επιτελείο… Θα ταιριάζει εδώ η λέξη ντροπή, αλλά μάλλον δεν μερικοι δεν μπορούν να την κατανοήσουν πια.. :)
·
\

  • Και όπως απάντησε με τεκμηριωμένη σαφήνεια ο Γενικός Ελεγκτής, Ανάστο, τα «πτώματα» δεν αυξάνουν τα έξοδα [είτε είναι πτώματα, και δεν μπορούν να δράσουν, είτε δεν είναι] και στήνουν πάρτι με λιμουζίνες και «πρόσληψή βοηθού του βοηθού» όπως το κατέγραψε και ο Φιλελεύθερος:
    Βασίλης Καφαντάρης: ΠτΔ: «εάν σου παραδώσουν ένα πτώμα, διότι αυτό ήταν ο Συνεργατισμός πριν από το 2013, φέρει ευθύνη εκείνος που το ανέλαβε;» Πάντως τα έξοδα μισθοδοσίας του "πτώματος" αύξανονταν , όπως και οι προσλήψεις νεκροθαπτών..., συγγνώμη, "αρίστων στελεχών" 


    •    Θα αναλάβει το ΔΗΚΟ ρυθμιστικό ρόλο στη Βουλή; Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από δυο κατευθύνσεις: και από τις ξεκάθαρες διατυπώσεις της επιτροπής, αλλά και από το μέγεθος της δημόσιας οργής. Έτσι οι αντιδράσεις της ήταν κάπως αμήχανες. Με τόσα ΜΜΕ με δίκτυα συμφέροντα ελέγχου από το προεδρικό και να βρεθούν υπό τέτοια επίθεση; Το πρόβλημα τους όμως, πέρα από την από-νομιμοποίηση για την οποία έτσι και αλλιώς είναι αμφίβολο πια αν μπορούν να κάνουν κάτι, είναι και η πιθανή θεσμική διάσταση. Ο Ν. Παπαδόπουλος, άφησε μια αιχμή στο τουΐτερ ότι αν δεν παραιτηθεί ο Γεωργιάδης, θα προκύψουν προβλήματα με τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό το επανέλαβε σε μια ξεκάθαρη μορφή ο Φιλελεύθερος το Σάββατο πρωτοσέλιδα σαν την κίνηση του ΔΗΚΟ. Η Βουλή είναι πια το μόνο σκέλος της Πολιτείας που δεν ελέγχεται από το προεδρικό – και η εκτελεστική και η δικαστική με τον Νικολάτο και τον Πολυβίου -δίκτυο [αν και σε εκείνη την διάσταση υπάρχει πια και σαφής κριτικός λόγος, ξεκινώντας από την στάση του Κ.  Κληρίδη]. Άρα η Βουλή μπορεί να μεταφέρει πρακτικά στον υπουργό οικονομικών ότι δεν θα συνεργάζεται μαζί του, και θα προκληθεί ένα θεσμικό αδιεξοδο. Το οποίο ίσως  να είναι αναγκαίο για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί από μια τέτοια κυβέρνηση… Και για το ΔΗΚΟ θα είναι μια στιγμή ανάληψης του ρόλου του καθοριστικού ρυθμιστικού παράγοντα..

             

    •         Τα εύσημα για την έρευνα και την τεκμηριωμένη ανάλυση πάνε σίγουρα στην επιτροπή υπό τον κ. Αρέστη, αλλά και στον Γενικό Εισαγγελέα που απέτρεψε μια παρωδία [διότι αυτό ήθελε η κυβέρνηση] που θα εστίαζε στα πριν το 2013 και θα ξεχνούσε τα ψέματα της κυβέρνησης για τον Συνεργατισμό, τις σπατάλες χρημάτων των καταθετών, αυτό που φαίνεται σαν εξαγορές ΜΜΕ, και το σενάριο των «ελεγχόμενων» ή κατασκευασμένων εκροών [για να γίνει τελικά όντως πτώμα ο Συνεργατισμός το 2018]
      Και η κυβέρνηση ήθελε να διορίσει την επιτροπή για να εμποδίσει να διερευνηθεί [σύμφωνα με τον νόμο που έκανε ότι δεν θυμόταν ο Πικής, όταν διοριστεί μια επιτροπή δεν μπορεί να διερευνήσει αυτούς που την διόρισαν]. Ο κ. Αρέστη και ο κ. Κληρίδης εκπροσωπούν την άλλη όψη του δικαστικού συστήματος. Αυτούς που φαίνονται να αντιλαμβάνονται ότι επιτελούν δημόσιο έργο και ότι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της ισονομίας… Μετά από όσα μάθαμε τους τελευταίους μήνες, μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα λειτουργούσε μια επιτροπή με τους [ή υπό τους] Μ. Νικολάτο, Τ. Οικονόμου [αυτούς που απάλλαξαν τον Ηλιάδη] ή με τα δίκτυα Πολυβίου… Ήταν λοιπόν και νίκη της πτέρυγας του δικαστικού συστήματος που φαίνεται να σέβεται την ισονομία… Και την κοινωνία…



    •            Βγήκε και ο Αβέρωφ και μας είπε ότι.. αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, και θα κάνει δική του επιτροπή για να μελετήσει το πόρισμα. Κολπάκια υπεκφυγών Αβέρωφ. Δηλαδή Αβέρωφ να υποθέσουμε ότι τα κέρδη από την Logicom, θα τα επιστρέψετε οικογενειακώς σε κάποιο δημόσιο ταμείο [φυσικά όχι σε ταμείο που εποπτεύει ο Χάρης με τους ημέτερους του]; …Αν εμπλέκεσαι Αβέρωφ με το σκάνδαλο του Συνεργατισμού αυτό αφορά το γεγονός ότι ενώ ήξερες ότι είχες οικογενειακά συμφέροντα στην εταιρεία που πήρε δάνειο από τον Συνεργατισμό, ενώ η κυβέρνηση του κόμματος σου, τον δολοφονούσε [αφού τον ήθελαν/έβλεπαν νεκρό/πτώμα από το 2013, όπως μας ομολόγησε με λανθάνουσα γλώσσα ο Johnny Walker], για να αγοράσει μετοχές του Συνεργατισμού και να γίνει μεγαλομέτοχος στην Ελληνική. Οπότε μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου Αβέρωφ… Απλώς έβγαλες την ουρά σου εξω από την υπεράσπιση του Χάρη Γεωργιάδη [όπως άλλωστε φαίνεται να έκανε και ο άλλος παράγοντας της δεξιάς, ο Χάσικος, μέσω των ΜΜΕ του] …Και οι δυο κατάλαβαν ότι ο Χάρης είναι ζημιά πια – αλλά είναι και όσα ξέρει και μπορεί να πει… Όμως για τον Αβέρωφ μετρά και η προσπάθεια να καλοκρατεί τον Ν. Παπαδόπουλο. Και ο Παπαδόπουλος έριξε και λίγο κέτσαπ ότι είχε και καλές στιγμές ο Χάρης αλλά έπρεπε να φύγει… Θα δείξει…



    •          Και για να θυμόμαστε την εποχή των καλύτερων τραπεζιτών:
    Christos Τompazos
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
    *Μια καλή ημέρα φώναξε τον Πάμπη Κυρίτση της ΠΕΟ και το Νίκο Μωυσέως της ΣΕΚ και τους συνδικαλιστές.
    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αδειάζει τον υπουργό Οικονομικών και τα κόμματα, χαράζει οικονομική πολιτική με τους συνδικαλιστές και αρνείται να πιεί ένα καφέ με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Ξέρετε κατέχει παραπάνω από οικονομία ο Πάμπης Κυρίτσης από ότι ο Αθάνασιος Ορφανίδης…
    Έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες στην Κύπρο. Δεν φώναξε μια ημέρα τον Ανδρέα Ηλιάδη ή το Μάκη Κεραυνό ή τον Παναγιώτη Κουννή να πιουν ένα καφέ να ανταλλάξουν απόψεις.
    Χάραζε την οικονομική πολιτική με τον Πάμπη Κυρίτση.*
    2011 Αβέρωφ Νεοφύτου



    •     Αν θέλετε να δείτε την στρατηγική του Αβέρωφ [για ξέπλυμα των σκανδάλων της κυβέρνησης μέσω απόπειρας μετατοπίσεων και ισοπεδώσεων], μπορείτε να κοιτάξετε και τον Πολίτη της Κυριακής: ιδρώνει, αφήνει και σχόλια πια για τις ευθύνες, αλλά απλώνεται κωμικά να ..βρει, για να μετατοπίσει, ευθύνες αλλού. Ή στο τέλος καταλήγει στο σενάριο της ισοπέδωσης «φτιάνει όλοι - άρα ο δικός μας ένοχος δεν φταίει»… https://politis.com.cy/politis-news/oikonomia/o-christos-estayrothi-en-meso-dyo-liston/
          Μάλιστα η εφημερίδα που έχει μέσω στελεχών/ους της τις σχέσεις που είδαμε πρόσφατα με τον κ. Νικολάτο [και τις κωμικές προσπάθειες συγκάλυψης τους], έχει και ένα κωμικό τίτλο στο πρωτοσέλιδο με το ερώτημα, γιατί λέει, δεν καταδικάστηκαν οι ένοχοι για την οικονομική κρίση  κοκ. Να θυμίσουμε στον αρχισυντάκτη και τους δημοσιογράφους του, ότι ο Ηλιάδης καταδικάστηκε και ότι τον απάλλαξε ο Νικολάτος, τον οποίο μερικοί εκεί στην εφημερίδα αγωνίστηκαν να ξεπλύνουν, όταν προέκυψαν οι αποκαλύψεις για τους συγγενείς του που πήραν αποζημίωση από την Τράπεζα Κύπρου;. Μην πετάτε ρε πέτρες σε εκείνο το γυάλινο κλουβάκι που ζείτε… J ..Και σε ένα σχολιάκα η στήλη «Θουκύς» [αυτή η εφημερίδα είπαμε, είναι η συνέπεια personified – τους ενοχλούν τα ψευδώνυμα εκτός αν είναι δικά τους… J ..ή ανακάλυψαν τελικά τον Barthes;] μας αποκάλυψε ότι ο Χριστόφιας [είπαμε «το κόλλημα ουκ ελάττω παραδώσω» ιδιαίτερα σε τέτοιες στιγμές απόγνωσης] δεν ήθελε εμπορικές τράπεζες… Μάλιστα από την στήλη που ανακάλυπτε προεκλογικά επαύλεις και πισίνες στο Λατσί, για να πει συγνώμη μετά. Άντε να δούμε τώρα αν θα βρουν εστω και μια λέξη που να τεκμηριώνει αυτό που φαίνεται σαν η λαφαζανιά που ξέμεινε από το 2011… Λοιπόν τεκμήρια; …Αλλά είναι και το ποιός ασχολείται πια μεταξύ τους για τέτοια σχόλια… Περαστικά…




    •         Αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται κάπως τότε ναι, ίσως την μια φορά να είναι τραγωδία και την δεύτερη κωμωδία. Και επειδή μερικοί, ίσως και από ενοχές στην συνείδηση πια, θυμήθηκαν το Μαρί, να τους υπενθυμίσουμε μερικά δεδομένα: Ο Παπακώστας, ο άνθρωπος του οποίου το ήθος θα σφραγίσει ιστορικά εκείνη την θεαματική υστερία, πίσω από την οποία κρύβονταν συμφέροντα που είναι εξόφθαλμα πια, παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού. Δικάστηκε σε μια δίκη παρωδία όπου ο Τ. Οικονόμου, ως δικαστής [ ο ίδιος που, μαζί με τον Νικολάτο, απάλλαξε μετά τον Ηλιάδη – για να θυμόμαστε – και ο ίδιος που πήρε ασανσέρ προαγωγών μετά την καταδίκη], επέτρεψε αλλαγές στις καταθέσεις και διάφορα άλλα αμίμητα – όπως την αμφιβολία αν κατοικείται το Γέρι. Και παρά την λάσπη και τους εκβιασμούς [με φόντο και την υγεία του] δεν λύγισε… Μάγκας μέχρι το τέλος – και ιδιαίτερα μπροστά στην απόπειρα του Ιωαννίδη υιού να τον εκβιάσει στο νοσοκομείο…

      Ο Χ. Γεωργιάδης φοβάται να παραιτηθεί, γιατί έχει πολλά στην πλάτη του… Και γαντζώνεται στην καρέκλα, ελπίζοντας ότι η εισαγγελία δεν θα κατηγορήσει εν ενεργεία υπουργό. Αλλά δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι περισσότερο ίσως από τον Χάρη. Θυμιζεται επίσης ότι ο στόχος της κατασκευασμένης υστερίας του 2011 ήταν ο Χριστόφιας – όχι γιατί θα έπρεπε να ήταν και θαλαμοφύλακας, όπως εύστοχα το έθεσε και ο ίδιος, σε εκείνο το πανήγυρι των ανοησίων που κυκλοφορούσαν τότε [διότι όλα τα τεκμήρια σήμερα δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα υπήρχε ούτε ένας νεκρός αν ο Ιωαννίδης πατέρας έκανε το καθήκον του και διέταζε εκκένωση αντι να διατάξει τους δίδυμους και τους πυροσβέστες να πάνε κοντά στην φωτιά] αλλά ακριβώς γιατί το λόμπι των τραπεζιτών δεν τον ήθελε… Από τον Ορφανίδη στον Πολυβίου, όπως απέδειξαν οι δυο με μετέπειτα δηλώσεις χυδαίας προκατάληψης [«είναι κομμουνιστές άρα λένε ψέματα» είπε μετά ο Πόλυς]. Αλλά και πως αποδείχτηκε πρακτικά με την αποκάλυψη των κρυμμένων σκελετών στις τράπεζες – ιδιαίτερα αυτήν του κ. Πόλυ.

      Η έκθεση Πολυβίου γράφτηκε από το κλίμα υστερίας των ΜΜΕ και παραδόθηκε από τον Πολυβίου. Σήμερα τα ΜΜΕ δεν έστησαν καμιά υστερία, και απλώς η οργή του κοινού ανάγκασε και τα ΜΜΕ να μην συγκαλύπτουν πια. Και η επιτροπή ήταν πολύ ευγενική με τον Ανάστο – Ούτε ένα «όφειλε να ξέρει» [δικηγορίστικα κόλπα Πολυβίου] και μάλλον με μια τάση αποφυγής του οφθαλμοφανούς – ότι τις εκροές καταθέσεων τις ξεκίνησε η προεκλογική του Ανάστου το 2018 Και φυσικά τώρα με τόσα τεκμήρια, δεν έχουμε και τις κωμικές απαντήσεις δημοσιογράφων, ότι αυτά που προανάγγελλαν [για επιστολές Ιωαννίδη κοκ] που τελικά δεν τεκμηριώθηκαν, «υπάρχουν οι επιστολές, αλλά δεν βρέθηκαν» …Φαίνεται θα ήταν σε κάποια άλλη διάσταση των πολλαπλών επίπεδων του σύμπαντος… Πάντως οι ευθύνες του Ανάστου είναι εδώ, όπως και του Γεωργιάδη τεκμηριωμένες, και χωρίς το κέτσαπ των πρωτοσέλιδων υστερίας…



      • «Η σύμβαση τους διαισθάνθηκε σε αυτήν, μια άλλη απειλή..» Και αφού την ιδιά περίοδο με την δημοσιοποίηση της έκθεσης/πορίσματος για τον Συνεργατισμό, είχαμε ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Δημόσιας Σφαίρας, με αποκαλύψεις για την συγκέντρωση εξουσίας στα ΜΜΕ από το μερικούς [τον Νεοκλέους στην συγκεκριμένη περίπτωση], και φυσικά της προσπάθειας μερικών να λογοκρίνουν με βαρύγδουπες λέξεις και φτηνές ατάκες, να αφιερώσουμε στα ΜΜΕ που ενοχλούνται από τις αποκαλύψεις – και ουσιαστικά τις αναλύσεις- της Δέφτερης Ανάγνωσης, μια παράφραση ενός στίχου από το «Μακρύ Ζεϊμπέκικο για το Νίκο»: «Η σύμβαση τους διαισθάνθηκε σε αυτήν, μια άλλη απειλή..»

       

      •  Περί ξεπλυμάτων:
        Αξίζει να δει κανείς την προσπάθεια απαλλαγής ευθυνών για τον Χ. Γεωργιάδη και τους πέριξ του [η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί ξεπλυμα] στην Δημόσια Σφαίρα, όχι τοσο για τα άτομα που εμπλέκονται όσο για την ρητορική ομοιότητα.. :) ..Η πρώτη φάση που καταγράψαμε ήταν του Διονυσίου, του αρχισυντάκτη του Πολίτη. Το σκηνικό στο σχόλιο του, ήταν του στυλ, τόσα χρόνια προβλημάτων θα φορτωθούν του Χάρη… αναμενόμενη υπεκφυγή – άλλωστε αυτός ηταν ο στόχος και της προσπάθειας του Αναστασιάδη να διορίσει εκείνος επιτροπή – για να εστιάσει ακριβώς στην πριν το 2013 και να καταλήξει ότι ηταν χαμένη υπόθεση. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τεκμηριωμένα διαφορετική…

        Το 2013 ο Συνεργατισμός δεν ήταν η τράπεζα με τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και η πορεία καταστροφής συμβάδισε με δυο τάσεις της περιόδου Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο οικονομικών: την διόγκωση των μη εξυπηρετούμενων λόγω της οικονομικής πολιτικής τύπου υπουργού, και της διαχείρισης από την ομάδα των ημέτερων του Χάρη που χειροτέρεψαν πλήρως την κατάσταση, οδηγώντας στις εκροές του 2017-18… Ο Διονυσίου δέχτηκε μια έντονη κριτική ακόμα και από τους αναγνώστες της στήλης του. Αλλά η τάση του Πολίτη να προσπαθεί να προβάλει κάπως την θέση του Χάρη συνεχίστηκε και στο ραδιόφωνο όπου ο Σεϊτανίδης, συντάκτης του οικονομικού της εφημερίδας, βγήκε να στηρίξει τον Χάρη… Δύσκολο να μην δει κανείς την προσπάθεια να βρεθεί κάτι να ειπωθεί για τον Χάρη…

        Μπροστά στην αντίδραση του κοινού, ο 'Πολίτης' την Κυριακή συνέχισε την προσπάθεια συγκάλυψης, αλλά σε ηπιότερους τόνους – αναγνώριζε και την ευθύνη του Γεωργιάδη… Όμως πουλούσε και το παραμύθι του πτώματος που πρόβαλε ο Αναστασιάδης – και έμμεσα η εφημερίδα που αγωνίστηκε τόσο για την συγκάλυψη των τραπεζών, ήθελε να δώσει και μαθήματα γιατί δεν καταδικάστηκαν «υπεύθυνοι». Κωμικός τίτλος για μια εφημερίδα που προσπάθησε να συγκαλύψει τον Νικολάτο που απάλλαξε τον Ηλιάδη. Η άλλη εφημερίδα που αγωνίστηκε επίσης να συγκαλύψει τον Γεωργιάδη φαίνεται να ήταν η Καθημερινή… Αρχικά ηταν μια δημοσκόπηση δήθεν [σε αναγωνστες], και μετά στην κυριακάτικη έκδοση είχαμε και για το τί θυμήθηκε τώρα η εφημερίδα του Λοττίδη και των ανάλογων συμφερόντων ότι έπρεπε να διερευνηθεί… Μια ακόμα εκδοχή του πτώματος που δολοφονήθηκε το τελικά το 2017-18… Για να έχει κανείς εικόνα η άλλη συναγερμική εφημερίδα, η Αλήθεια, ήταν πολύ πιο αποστασιοποιημένη – και πρόβαλε σαφώς την οργή για το πώς ο Χάρης προσπαθούσε να γαντζωθεί στην καρέκλα… Είναι και η σύγκριση μια επιστημονική μέθοδος ανάλυσης αυτού που φαίνεται [μεχρι να αποκαλυφθεί το συγκαλυμμένο] όπως θα έλεγε και ο
        J.S Mill στην μέθοδο ανάλυσης εναλλακτικών ερμηνειών… Ή που θα έλεγε και Τσόμσκι σαν σύγκριση «ζεύγους παραδειγμάτων»…







      •     Φαινεται, παντως, ότι η συζήτηση στην Δημόσια Σφαίρα του ιντερνέτ για τον έλεγχο των ΜΜΕ λειτούργησε και σαν είδος ελέγχου πάνω στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά και τις προεκτάσεις του προεδρικού σε διάφορα ΜΜΕ. Αμα οι ίδιοι οι αναγνώστες σου σου κάνουν κριτική για την προσπάθεια συγκάλυψης, τότε το πέπλο της δήθεν ουδετερότητας έχει διαρρηχθεί και ο ορθολογισμός ζητά τουλάχιστον τεκμήρια και κάποιες λογικές συνδέσεις πέρα από τον ήχο της φανφάρας…


      •  Ειρωνεία της τύχης;



         Και ακόμα και όταν μετά το αρχικό κράξιμο ήρθε και η ανάγκη για μια πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση, να ακουστεί δηλαδή και η άλλη φωνή [για τις ευθύνες του Χάρη] αλλά και για το πώς λειτουργει η κυβέρνηση [να συγκρατηθούν είπαμε όσοι αναγνώστες/τριες έμειναν], το φαντασιακό όπως καταγράφεται και στο σχόλιο της Δ.Π. βγήκε κολλημένο σε άλλο ρεπερτόριο αναπαραστάσεων της εξουσίας: τώρα βρήκαμε και τους… Τούρκους… :)



      • Πέρα από την κυβέρνηση την απόπειρα λογοκρισίας την έκανε προκαταβολικά και ο κ. Λοττίδης.
        Έτσι όταν φάνηκε να σπάζει το φράγμα που εμπόδιζε τις συζητήσεις [με τεκμήρια και σχέσεις αιτίας- αποτελέσματος στις αναπαραστάσεις των ΜΜΕ βγήκε για να απειλήσει τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος σχολίασε την εικόνα [και των πιθανών σχέσεων αιτίας – αποτελέσματος με βάση την ρητορική των δημοσιευμάτων] των σχέσεων μορφών εξουσίας και ΜΜΕ… Κατηγορία για λίβελλο [έστειλε και επιδοτη από ότι μάθαμε] επειδή είπε το δεδομένο – ότι κάτι τέτοιο συζητείται, αλλά ότι ο ίδιος δεν το ερεύνησε άρα δεν μπορεί να πει κάτι σαν γεγονός όμως μετέφερε τις φήμες που υπάρχουν. Και τι θέλει ο κ. Λοττίδης δηλαδή; Να λογοκρίνει τον προβληματισμό για τις σχέσεις των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με οικονομικούς εν δυνάμει πολιτικούς παράγοντες; Μεγάλο βίτσιο με την λογοκρισία και των έλεγχο της ροής πληροφορίας φαίνεται να έχει ο εκ των ιδιοκτητών του συγκροτήματος SSP Media στο οποίο ανήκει η Καθημερινή. Απαγορεύεται μήπως να σχολιάζουμε και το ότι είναι συγγενής της επίτροπου που διορίστηκε, όπως λένε οι φήμες, σα είδος δείγματος εξυπηρετήσεων μεταξύ προεδρικού και συγκροτήματος;.. Ιδού λοιπόν τί έπρεπε να λογοκριθεί κατά τον κ. Λοττίδη… Μπαίνει και τα σχόλια που προηγήθηκαν για να φανεί το μέγεθος του άγχους του Λοττίδη και το κωμικό επίπεδο της απαίτησης για λογοκρισία. Σκέψεις άραγε επιτρέπεται  να γράφονται;

        •    Για να βοηθήσουμε λοιπόν την μνήμη του μεγαλοπαράγοντα των ΜΜΕ που φαίνεται να σκίζεται για λογοκρισία τώρα, ιδού και τεκμήρια από την Δημόσια Σφαίρα για τις σχέσεις ΜΜΕ και εξουσίας – οικονομικής και πολιτικής:
        1.    Ιδού μια αναφορά του Α. Παράσχου. Διευθυντικού στελέχους στην Καθημερινή για σχέσεις συγκάλυψης ΜΜΕ με τράπεζες το 2012... Και  την προηγούμενη δεκαετία ο κ. Παράσχος είχε εργαστεί για τον Πολίτη και την Καθημερινή. Αναφερόταν σε αυτές.
         http://www.kathimerini.com.cy/gr/apopseis/arthrografia/andreas-parasxos/115402/?ctype=ar
        2.    Ιδού εδώ που αποκαλύπτεται ότι η επιχείρηση του κ. Λοττίδη φαίνεται να έχει προνομιακή επιχορήγηση από την κυβέρνηση. Επιτρέπεται η απαγορεύεται η σκέψη ότι αυτή η επιχορήγηση χωρίς λόγο για το δημόσιο συμφέρον, ήταν μέρος πιθανής συνεργασίας [ή να του πούμε συναλλαγής; Ή απαγορεύεται εκείνη η λέξη;]
        «Α. Μιχαηλίδης για την πληρωμή  €90.000 τον χρόνο στο κανάλι του Λοττίδη [Mad Tv]...»
        http
        ://archive.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/350564/proedrika-mathimata-pera-apo-kathe-fantasia
        «Το κράτος χρηματοδοτεί ξένο και 3 μικρά κανάλια -  " Ένα από τα τέσσερα «μικρά κανάλια», το MAD TV, δεν πληρώνει το τέλος των €51.400 για άδεια λειτουργίας στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης..."
        http://archive.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/350079/to-kratos-chrimatodotei-xeno-kai-3-mikra-kanalia
        «Παρέμβαση Γενικού Ελεγκτή για το χαράτσι καναλιών -  " Ειδικά, ερωτήματα προκαλεί η χρηματοδότηση του Mad TV το οποίο δεν πληρώνει άδεια λειτουργίας, διότι έχει έδρα στο εξωτερικό και δηλώνει ότι απλώς αναμεταδίδει το ξένο πρόγραμμα..."
        http://archive.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/350269/paremvasi-genikou-elegkti-gia-to-charatsi-kanalion

        3.       Και η επιχείρηση του κ. Λοττίδη πήρε επίσης αρκετά λεφτά από την ομάδα του Χάρη στον Συνεργατισμό. Μπορεί να μας εξηγήσει γιατί πήρε εκείνα τα λεφτά και αν προσφέρθηκε κάποια υπηρεσία ή αν τα λεφτά που πήρε ανήκουν σε εκείνες τις 800+ χιλιάδες ευρώ που προπληρωθήκαν χωρίς να υπάρχει αντάλλαγμα;. Απαγορεύεται η σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει και νομικές προεκτάσεις γιατί μπορεί να ηταν επιχορήγηση από το κυβερνητικό κόμμα ‘η κυβέρνηση; https://cyprustimes.com/kypros/genika/proplirosan-845-chiliades-apeytheias-se-mme-gia-diafimisi-toy-synergatismoy-eno-empaine-loyketo/?fbclid=IwAR3srpySG_KJfhEQA8-o1BDjk7XdSDgsX7t-tjeABCRhxwk9OM5ubXiqusc

        Και φυσικά ο κ. Λοττίδης ξέρει ότι η εφημερίδα στην οποία αγόρασε μετοχές ο κ. Νεοκλέους τώρα, είχε καταγράψει πρώτη [σύμφωνα με την δικιά μας έρευνα] την πιθανή σχέση Λοττίδη – Νεοκλέους από το 2015 με αφορμή την στάση της εφημερίδας απέναντι στην Χρυστάλλα Γιωρκάτζη… Γιατί δεν έστειλε επιδότη τότε ο κ. Λοττίδης;…



        •     Η χαμένη τιμή της ελληνοκυπριακής φιλελε φούσκας της περιόδου 1999 – 2019: το εντυπωσιακό με τους ντόπιους φιλελεδες που προσπαθούν τωρα μέσα από την στρατηγική της ισοπέδωσης [όλοι είναι ίδιοι άρα ο δικός μας δεν φταίει] είναι πόσο κωμικοί είναι στην αυτό-αναίρεση τους. Το ιδεολόγημα το οποίο πουλούσαν σαν εισαγόμενο είδος «εκσυγχρονισμού» έλεγε ότι ηταν ενάντια στις πελατειακές σχέσεις [το ρουσφέτι δηλαδή], τα ελλείματα στους προϋπολογισμούς, και την απαίτηση για τιμωρία των ενόχων παραβίασης των κανόνων της ισοπολιτείας – αφού τι επαιζαν και δημοκρατικοί. Ήθελαν και διαφάνεια μαλιστα..:). Και ιδού τωρα το ρεζιλίκι:
        1. Προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι ο Χάρης ηταν ένας κωμικός Γιωρκατζης – εκείνος διόριζε κουμπάρους, ενώ ο Χάρης συμμαθητές/τριες. Φίλους κοκ. Και η κριτική για τις πελατειακές σχέσεις;..Ου γριστος..:)..Μερικοί είναι κολλημένοι ουσιαστικά στην εύνοια της εξουσίας, και το συγκαλύπτουν με το να φωνάζουν για Αλλους… Ετσι φαίνεται.
        2. Τοσο τους έκαιγαν τα ελλείματα [που ηταν και στα ευρωπαϊκά πλαίσια κρίσης ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης το 2010 -11] που έκαναν ότι δεν έβλεπαν καν το ότι η αίτια της κρίσης ηταν οι τράπεζες,. Τωρα ο εκλεκτός τους διόρισε τύπους που έκαναν πάρτι με  την διαχείριση των χρημάτων των καταθετών, και οι wannabe  φιλελεδες μας, κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι το πάρτι των ημέτερων, διεύρυνε τα ελλείματα. Και το ίδιο και η προπληρωμή διαφημίσεων που δεν θα δημοσιεύονταν. Αυτά δεν τους πειράζουν. Είναι ημέτεροι φαίνεται. Αλλα και παλιν σαν νεοφιλελεδες δεν θα έπρεπε να έχουν έγνοια για το πόσα εκφορτωθήκαν στο δημόσιο; Η εστω ότι όλο αυτό το σκηνικό [με επίκεντρο την Logicom] δεν ηταν σαν στήσιμο αγοράς – κάτι που είναι επίσης αξιόποινο ευρωπαϊκά. Τσιμουδιά..
        3. Το ότι αυτοί που ακόμα αγκομαχούν από την επιτυχία να καταγγείλουν τον Παπασαββα για 10,000 μόστρα, και κατάπιαν αμάσητα το μισό εκατομμύριο του Ρικκου, θα φαίνονταν να αγωνίζονταν πρακτικά και ρητορικά να πέσουν στα μαλακά οι ένοχοι μιας διερεύνησης, είναι εκφραστικό. Και του ότι όσα κατάγγελλαν ηταν απλά εισαγόμενη ιδεολογική σκόνη [εμείς αντιπροσωπεύουμε το ανώτερο που είναι κάπου εκτός Κύπρου – δυτικά] για τα συμφέροντα όσων ήθελαν στην εξουσία. Για να εξυπηρετεί τάσεις. Το ότι κάνουν ότι δεν κατανοούν ότι είναι σε θέση που λέει ουσιαστικά ότι τα δημόσια ψέματα είναι οκ για μερικούς πολιτικούς είναι και η επιγραφή στην ιστορική ταφόπλακα της όποιας δημοκρατικής φαντασίωσης εκείνης της ρητορικής…
         Το παραμύθι/αφήγηση ότι ήθελαν εκσυγχρονισμό φαντάζει βασιζόταν στην ρητορική ότι «Εμείς οι ανατολίτες δεν είχαμε «διαφωτισμό». Αυτό να το αποδώσει κανείς στην άγνοια της τοπικής Ιστορίας την οποία αναπόφευκτα βλέπουν μέσα από τους εισαγόμενους φακούς και την ενοχή ιστορική συνείδηση της φιλελεύθερης δεξιάς που συμμάχησε με ότι πιο συντηρητικό μετα το 1948. Αλλα να μην βλέπουν ότι οι ίδιοι είναι μέρος της αναπαραγωγής αυτού που καμώνονται ότι είναι ο αντίπαλος τους; Οι πελατειακές σχέσεις/ρουσφέτι, τα ελλείματα για χάρη της σπατάλης ημέτερων, και την ατιμωρησία των ημέτερων. Ουσιαστικά είναι μια παραδοσιακή νοοτροπία – ακόμα δεν κατάλαβε την έννοια της ισονομίας οσο και αν την παπαγαλίζει. Αλλα υπαρχει  και η ελπίδα για την απρόσμενη συνέπεια: ότι μπορεί οι εκπρόσωποι να ηταν μέρος του παρελθόντος που ντύθηκε με εισαγόμενη ρητορική συγκάλυψης, αλλα μπορεί ο λόγος σε μερικές περιπτώσεις να λειτουργήσει και αυτόνομα….:)…Αυτά ισως να καταγραφουν και οι αντιδρασεις των αναγνωστων σε δεξια φιλελε ΜΜΕ…J

                 Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα και στην  Cyprus Mail φαίνεται να έχουμε πια το σκηνικό του Πολίτη, όπου αυτό που φαίνεται σαν προσπάθεια να προωθηθεί από την επιχείρηση ΜΜΕ το σενάριο που εκφράζει τα συμφέροντα ιδιοκτησίας, αντιμετωπίζει μια έντονη αντίδραση από το κοινό/αναγνώστες. Τα σχόλια στο πιο κάτω κείμενο της εφημερίδας για τον Συνεργατισμό είναι εκφραστικά. https://cyprus-mail.com/2019/03/10/spare-the-scapegoat-in-the-co-op-affair/#disqus_thread …..
        Το
        «Your lack of objectivity due to your economic interets invalidate your thesis.»  είναι ίσως ευρύτερα εκφραστικό… Ανάλογη αντίδραση και στην στήλη coffeshop:
        https://cyprus-mail.com/2019/03/10/tales-from-the-coffeeshop-co-op-low-trumps-gas-royalty-high/

              

        •          Αξίζει ένα ιδιαίτερο σχόλιο για τον Α. Παράσχο, ο οποίος ενοχλήθηκε από τις κριτικές για τις εν δυνάμει εξαρτήσεις της εφημερίδας στην οποία έχει διευθυντικά καθήκοντα. Αγαπητέ κ. Παράσχο. Το έργο σας μέχρι σήμερα, είναι αξιέπαινο και σαφώς χαίρει σεβασμού. Και για το ποιητικό σας έργο, αλλά και για τις αποκαλύψεις σκανδάλων [όπως με τους αγνοούμενους] ή την ιστορική σας [συμβολικά και ιστορικά εκ μέρους της δημοσιογραφικής κοινότητας] παραδοχή ενοχής των ΜΜΕ και των λειτουργών τους για συγκάλυψη των σκανδάλων των τραπεζών. Και ήσασταν σαφής – ότι αυτό δεν έγινε απλώς με μια κουβέντα κοκ αλλά με οικονομικά κίνητρα και συμφέροντα. Οπότε το να θεωρείτε ότι η κριτική προς την εφημερίδα σας είναι ..κλισέ και ατάκες περί Γκέμπελς κοκ, δεν σας τιμά… Εσείς μπορεί να έχετε όντως.. λόγω παρελθόντος, μια κάποια αυτονομία. Αλλά ξέρετε επίσης πολύ καλά ότι η γενική κατεύθυνση καθορίζεται αλλού – και σαν δομή και σαν άτομα και σαν ρητορικές. Και εσείς δεν είσαστε ιδιοκτήτης. Μην ξοδέψετε όπως κάποιοι άλλοι, το πολιτικό σας κεφάλαιο, αλλά και τον σεβασμό για το λόγο σας, με απόπειρες μετατοπίσεων για τα συμφέροντα, ενδεχομένως, άλλων… Αυτά για την ώρα….



           
        •        Αλλα να δουμε τζαι τες καλες ειδησες: Μια καλή είδηση – από έρευνα για τις στάσεις των κυπρίων [βόρεια τζαι νότια] απέναντι στους μετανάστες: επιμέλεια έρευνας από Χ. Ψαλτη:
        Τα κύρια ευρήματα της ποσοτικής μελέτης δείχνουν ότι και στις δύο κοινότητες τα επίπεδα των ουσιαστικών επαφών μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των προσφύγων ή / και μεταναστών έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με την έρευνα και τα αποτελέσματα του 2015. Παρόλο που το γενικό αίσθημα του κοινού απέναντι στους πρόσφυγες, στους μετανάστες και στο φαινόμενο της μετανάστευσης γενικότερα, καταγράφεται ουδέτερο προς αρνητικό στην παρούσα μελέτη, υπάρχει σημαντική βελτίωση των νοοτροπιών και στις δύο κοινότητες σε σύγκριση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015. Επιπλέον, εκφράζονται ορισμένες ανησυχίες και απειλές και στις δύο κοινότητες όσον αφορά τη μετανάστευση. Οι φόβοι αυτοί επικεντρώνονται κυρίως σε ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας. […]Επιπλέον και οι δύο κοινότητες αναγνωρίζουν ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται στήριξη και ότι η παροχή βοήθειας/στήριξης στους πρόσφυγες αποτελεί ευθύνη της πολιτείας. Οι Ε/Κ από τη μία θεωρούν ότι η κυβέρνηση παρέχει ήδη αρκετή υποστήριξη στους πρόσφυγες στην Κύπρο ενώ οι Τ/Κ δεν πιστεύουν το ίδιο για τις τουρκοκυπριακές αρχές. http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/667885/erevna-e-k-kai-t-k-apantoyn-ga-to-metanasteftiko
        Ολόκληρη η αναφορά και η μεθοδολογία υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελιδα του UNHCR Cyprus εδώ:
        https://www.unhcr.org/cy/2019/03/08/what-are-cypriots-
        perceptions-about-refugees-and-migrants/?fbclid=IwAR0oGLCldeaPMDH1ivd57sHt7fAEbgXZz8mj1
        F7oWCKIBRVRdXUkaIKZT0s








             



        •     Ένα πιθανό κυπριακό Watergate ή η τεκμηρίωση της χρηματοδότησης με στόχο την εξαγορά δημοσιογραφικής κάλυψης; Οι δυο πιο κάτω πίνακες αξίζει να αναλυθούν για να δούμε την ευρύτερη εικόνα, όχι απλά της σπατάλης πολυτελειών, ενώ ο Συνεργατισμός ήταν στον αναπνευστήρα, αλλά και των πιθανών σχέσεων διαπλοκής. Στο πρώτο πίνακα η δραματική άνοδος των εξόδων από το 2014 μεχρι το 2017-18 είναι εντυπωσιακή. Ενώ το καράβι βυθιζόταν οι αρμόδιοι φαίνεται να έκαναν πάρτι με τα λεφτά που διασφάλιζαν οι καταθέτες του Συνεργατισμού. Από τις 11.491 στο 1 εκατομμύριο συν 152,107 είναι εκπληκτική άνοδος. Ιδιαίτερα που το πόσο των 1,152,107 αφορά την περίοδο που θα έκλεινε ο Συνεργατισμός.  Ας δούμε όμως και που πήγαν όσον αφορά τα ΜΜΕ:
           
           
           










              Σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα από τον Δεκέμβριο όταν [και αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται] η προεκλογική του Ν. Αναστασιάδη για να πλήξει τον Ν. Παπαδόπουλο έριξε το όνομα του κ. Πλατή στο δημόσιο λόγο, και άρχισαν οι εκροές, οι υπεύθυνοι του Συνεργατισμού είχαν λεφτά με την σέσουλα. Αρχικά είναι ενδιαφέρον οι απουσίες. Η Χαραυγή και ο Άστρα [που ανήκουν στην αριστερά] δεν φαίνεται να πήραν κάτι, το ίδιο και η Αλήθεια και το συγκρότημα Χάσικου- Κουλέρμου γενικά παρα το ότι έχουν και δημοφιλές αθλητικό ραδιόφωνο. Αυτοί γιατί αποκλείστηκαν; Μαλιστα τα ΜΜΕ της αριστεράς θα ήταν λογικό να είχαν επιχορήγηση αν το θέμα ηταν οι εκροές. Αλλά εκεί τίποτα.. Μέχρι και σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δόθηκε επιχορήγηση βασικά – Γιατί εκείνον ειδικά; Αυτό το ερώτημα πια.. Αντένα, ΔΙΑΣ, Πολίτης και SSP media [συγκρότημα Καθημερινής – Λοττίδη] και Φιλελεύθερος φαίνεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

           



               Και μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι μερικά από αυτά τα λεφτά [ίσως αυτά που δοθήκαν τον Μάιο] προπληρώθηκαν χωρίς να υπάρχει εμφανές αντάλλαγμα [διαφήμιση κοκ] ..Άρα τί πληρώθηκε;
          Το πιο πιθανό είναι φυσικά ευνοϊκή στάση – προεκλογικά; Για την διάλυση του Συνεργατισμού; Για την συγκάλυψη της υπόθεσης της Logicom; Για τις ευθύνες που φαίνονται τώρα;
          Εδώ αξίζει ένα σχόλιο για τον Φιλελεύθερο. Ο οποίος πήρε μεγάλο κονδύλι τον Μάιο – το οποίο βέβαια μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί λόγω του ότι σαν έντυπο πουλά πολύ περισσότερα από τους υπόλοιπους [υπολογίζεται όσα όλοι οι υπόλοιποι μαζί] αλλά και πάλι υπάρχει ένα παράδοξο: το ποσό του Φιλελευθέρου είναι μικρότερο και του ΔΙΑ και του Αντένα και του συγκροτήματος της Καθημερινής.

          Ο ΔΙΑΣ και ο Φιλελεύθερος δεν ακολούθησαν όμως πολιτική συγκάλυψης. Ιδιαίτερα ο Φιλελεύθερος όσον αφορά τις ευθύνες της διοίκησης και τώρα με το πόρισμα σαφώς δεν συγκαλύπτουν τον Χ. Γεωργιάδη. Ο πιο συνεπής συνεργάτης φαίνεται να είναι το συγκρότημα της Καθημερινής και ο Πολίτης, ο οποίος πήρε ένα ποσό λίγο πιο κάτω από τον Φιλελεύθερο. Οποτε ότι λεφτά δοθήκαν μάλλον είχαν το αίσθημα της αναμονής για ανταλλάγματα – αλλά το σκηνικό μάλλον δεν το επιτρέπει τωρα. Όσον αφορά όμως όσους πήραν λεφτά και την περίοδο του Δεκέμβρη του 2017, τότε μένει η υποψία για προεκλογική επιχορήγηση – με δεδομένο ότι ο Συνεργατισμός ελεγχόταν πλήρως από τον Χάρη και τους διορισμένους του. Όσοι πήραν μετά υπάρχει και το ζήτημα της
          Logicom για την οποία ήταν καθολική η λογοκρισία.




          •    Αυτό είναι το σκάνδαλο που δειχνει να τεκμηριώνει διαπλοκή ΜΜΕ και εξουσίας [με δεδομενο ότι την απολυτη διαχειριση του Συνεργατισμου από την κυβερνηση]. Το ερώτημα του κυπριακού Watergate. Το ερώτημα είναι γιατί δόθηκαν – και γιατί δόθηκαν μόνο σε μερικούς. Και τί υπηρεσίες προσφέραν. Και πότε θα τα επιστρέψουν στους καταθέτες του τέως Συνεργατισμού.
            «6,3 εκατ. ευρώ σε διαφημιστικά γραφεία και μέσα ενημέρωσης
            Πληρωμές 6,3 εκατ. ευρώ σε διαφημιστικά γραφεία και μέσα μαζικής ενημέρωσης εντόπισε η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, πολλές από τις πιο πάνω πληρωμές έγιναν την περίοδο που κατέρρεε η τράπεζα, ενώ έγιναν και προπληρωμές ύψους 845 χιλ. ευρώ για διαφημίσεις οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν, αφού η τράπεζα έβαλε λουκέτο.

            Σύμφωνα με το πόρισμα η ΚΕΔΙΠΕΣ (πρώην Συνεργατική) πραγματοποίησε εσωτερικό έλεγχο στον οποίο εντόπισε «ατασθαλίες, παρατυπίες και ανορθόδοξες πρακτικές», για τα θέματα των διαφημίσεων.

            Μάλιστα η υπηρεσία εισηγήθηκε τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του τέως Γενικού Διευθυντή της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη, του Διευθυντή Στρατηγικής και Ανασχηματισμού Γιάννου Σταυρινίδη και της προϊστάμενης της Υπηρεσίας Μάρκετινγκ της ΣΚΤ, Πηνελόπης Ονησιφόρου.

            Σύμφωνα με το πόρισμα την περίοδο 2014 – 2018 δόθηκαν 5,15 εκατ. ευρώ στο διαφημιστικό γραφείο
            Komo Media Lab και 1,15 εκατ. ευρώ απευθείας σε ΜΜΕ και άλλους οργανισμούς.
            Μάλιστα έγιναν προπληρωμές
            845 χιλ. ευρώ στον ΔΙΑ, Antenna, Digital Tree και Φιλελεύθερο για διαφημιστικό χρόνο και χώρο που δεν αξιοποιήθηκε, αφού η ΣΚΤ έβαλε λουκέτο.»
            https://dialogos.com.cy/synergatismos-propliromes-e845chil-se-dia-antenna-digital-tree-fileleythero-eno-i-trapeza-ekleine/?fbclid=IwAR2GITB4IxiLIlEDP8Gvm1pk7_r0azp7OxyYZR4qW-LZOggItftXY6V_3iM

           



          •     Αναδημοσιεύσεις σχολίων από το ίντερνετ για τις εικόνες των αριθμών των προπληρωμών ΜΜΕ από τον Συνεργατισμό που έκλειναν.
            Akis
            Lordos:
            Κάτι όζει (βρωμεί).Η διεύθυνση του Συνεργατισμού προπλήρωσαν για διαφημίσεις €1,135,000 για το 2017/2018 στον ΔΙΑ, ΑΝΤ1&ΦΙΛ. Εδώ όζει. Τι εμπορεύματα θα διαφήμιζαν? Ή μήπως εξαγόραζαν καναλάρχες+εκδότες για τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018 με άνωθεν εντολές? Αυτό χρειάζεται εισαγγελική έρευνα.

            Vassos Chamberlen:
            Κανονικά αυτά τα δύο ΜΜΕ δεν θα έπρεπε καν να γράφουν για ο,τιδήποτε αφορά την κυβέρνηση, λόγω ασυμβίβαστου..! Εφόσον, πέραν των άλλων δεσμών τους με το προεδρικό, αυτή η κυβέρνηση διόρισε τη σύζυγο του εκδότη της Καθημερινής στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως, καθώς και τη σύζυγο στελέχους του Πολίτη ως Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.




          •   Από τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον Συνεργατισμό, αναδημοσιεύουμε το κείμενο του Κ. Οδυσσέως το οποίο κωδικοποιεί με σαφήνεια την πρώτη αντίδραση – ευρύτερα στην κοινωνία:
            Κωσταντίνος Οδυσσέως:
            ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΙΚ


            Η κατάρρευση του Συνεργατισμού στοίχησε στον Κύπριο φορολογούμενο 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

            Η πρώτη αντίδραση του υπουργού ήταν ατυχέστατη. Άρχισε να λέει ότι "άλλοι" ήθελαν άλλα πράγματα για τον Συνεργατισμό και μας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση (δηλαδή ο ίδιος) έσωσαν την κυπριακή οικονομία.

            Αλλά εδώ μπροστά μας έχουμε το πόρισμα μιας πολύ σοβαρής έρευνας, που διεξήγαν τρεις κορυφαίοι νομικοί. Οι "άλλοι" που ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης, πού κολλούν; Όσο για την οικονομία και αν αυτή ορθοπόδησε και πώς, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και καμία σχέση δεν έχει με τις ευθύνες που καταλογίζει το πόρισμα στον υπουργό.

            Ο Χάρης Γεωργιάδης έχει μόνο μια επιλογή: Να παραιτηθεί σήμερα. Αν παραμείνει με δικαιολογίες και προφάσεις, απλώς θα προσθέσει στην περαιτέρω εξαχρείωση ενός ήδη σαθρού, συστήματος που "κυβερνά" με θρασύτατη αυθαιρεσία εδώ και σχεδόν 60 χρόνια αυτό το σιωπηλό κοπάδι, που είμαστε ο κυπριακός λαός.





          •         Στηρίζοντας στα μουλωχτα τις τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων: και νέο δωράκι στην τράπεζα Κύπρου..
            Η νομοθεσία  που πέρασε από την Βουλή για την αναβαλλόμενη φορολογία με την οποία χαρίζονται στην Τράπεζα Κύπρου 380 εκατομμύρια ευρώ είναι ακόμη ένα δώρο στους διοικούντες στην Τράπεζα Κύπρου απο τον Κύπριο φορολογούμενο. Όπως ήταν και το
            deal Συνεργατισμού/Ελληνικής και όπως είναι και το Σχέδιο Εστία (το οποιο φαινεται να κατευθυνεται προς την Τράπεζα Κύπρου). Το τραπεζικό σύστημα είναι πλέον σαν ενας χάρτινος πύργος που συγκρατειται με συγκεκαλυμμένες παρεμβάσεις από τους κυβερνώντες. Όλοι ξέρουν για το bail-in του 2013. Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι ακολούθησαν bail-outs – κρατική ενίσχυση/επιχορήγηση δηλαδή των τραπεζών. Τώρα με το χάρισμα της αναβαλλόμενης φορολογίας στην Τράπεζα Κύπρου ίσως έχουν γίνει τρία τα bail-outs!….


             



          •      Αφού το κάνουν και στην Αμερική, ας δοκιμάσουν και οι ντόπιοι πολιτικοί – αρκετά πια με το παραμύθι της αντικειμενικότητας των εξαρτωμένων ΜΜΕ. Στις επόμενες προεδρικές εκλογές οι υποψήφιοι, πλην τζηνοι του ΔΗΣΥ φυσικά, θα πρέπει να αρνηθούν να υπαρχουν εκπρόσωποι των τηλεοράσεων στα debates, αφού εμφανώς ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα. Και αυτό άλλωστε φάνηκε και στις προηγούμενες εκλογές. Και για να μην νομίζει κανείς ότι αυτά είναι υπερβολικά ιδού που το κάνουν και στις ΗΠΑ: οι μεν δημοκρατικοί δεν θέλουν το Φοξ και ο Τραμπ δεν θέλει τα υπόλοιπα… https://www.rt.com/usa/453210-trump-boycott-fake-news-fox-debates/ 

            Με δεδομένες τις προκαταλήψεις και τις εξαρτήσεις, το πιο λογικό και πιθανό είναι κάθε υποψήφιος να επιλέξει ένα δημοσιογράφο – οπότε το επίπεδο των στημένων ερωτήσεων, και οι πάσες προς υποψήφιους [όπως είδαμε προς τον Αναστασιάδη στις πρόσφατες εκλογές] να είναι σε ίση βάση για όλους…Ατε να δούμε αν θα εξαγοράζονται παίκτες τζαι στο «διάλλειμα» όπως ελαλούσαν κάποτε στην μάππα…Το ξαναείπαμε – για να καταλάβετε πως τα ε/κ ΜΜΕ οδηγούν σε ολιγοπώλιο ένα χρήσιμο παράδειγμα είναι να δείτε πως για χρόνια τωρα μερικοί στήνουν πρωταθλήματα με την διαιτησία να παίζει την αόρατη κακή νεράιδα που πλουμίζει τους ημέτερους…
              https://www.rt.com/usa/453210-trump-boycott-fake-news-fox-debates/





          •        Σχόλιο από την Χαραυγή για το άγχος του Λοττιδη και την προσπάθεια κωδικοποίησης απειλών εναντίον του Γενικού Ελεγκτή με στόχο την λογοκρισία:
            "Υπό κανονικές συνθήκες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα έπρεπε να είναι πολύ ανεκτικά στην κριτική, όσο αυστηρή ή καυστική κι αν είναι, αφού και τα ίδια ασκούν καθημερινά κριτική σε τρίτους και πολλές φορές παρατραβηγμένη! Προφανώς, κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Ενοχλούνται ακόμη και όταν καλούνται να απαντήσουν σε απλά ερωτήματα. Θα ήταν καλύτερα, όταν εγείρονται θέματα που τους αφορούν, να δίνουν πειστικές απαντήσεις, να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν, παρά να γίνονται έξαλλοι και να απειλούν με αγωγές λιβέλου."



           

          •           Ισραήλ και διεθνή θεάματα τριμερών:
            Οι συνέπειες της ταύτισης με το Ισραήλ του Νετανιαχου…Τωρα το Ισραήλ ταυτίζεται και με τον εθνικισμό στην Ινδία, με άξονα το αντι-ισλαμικό μένος [τάχα μου ενάντια στην τρομοκρατία. Καλά δεν είναι το Ισραήλ που στήριζε τους ισλαμιστές στην νότια Συρία, πριν την συντριβή τους, και που αναζητά συμμαχίες με την Σαουδική Αραβία που επιχορηγούσε και στήριζε μέσω μυστικών υπηρεσιών την ακραία μορφή του ισλαμισμού;…Απλα το Ισραήλ του Νετανιαχου όπου δει ακροδεξιά ταυτίζεται  από τον λατινική Αμερική με τον Μπολσοναρο μεχρι τους εθνικιστές στην Ινδία. Και κάθε φορά προσφέρει θεάματα τριμερών για προεκλογικό η  άλλης χρήσεως σανό. Οσο για την εγκυρότητα αυτών των θεαμάτων γεωπολιτικά, αρκεί να δει κανείς ότι το θέαμα με την τριμερή στην Ινδία [πάλι με Ισραήλ και ΗΠΑ όπως το τοπικό προεκλογικό θέαμα δίπλα μας] θα γίνει σε μια χώρα που σαφώς δεν ταυτίζεται με τις ΗΠΑ, και η οποία δεν ασχολείται καν με τις αμερικάνικες κυρώσεις κοκ…Η δυτική ηγεμονία [η οποία κάποτε επέβαλε την θέληση της] τωρα πια απλά ζητά  τριμερείς θεάματα γιατί αυτό μόνο μπορεί..


            «For months, Israel has been assiduously lining itself up 
            alongside India’s nationalist BJP government in an unspoken – and politically dangerous – “anti-Islamist” coalition, an unofficial, unacknowledged alliance, while India itself has now become the largest weapons market for the Israeli arms trade

            https://www.counterpunch.org/2019/03/05/israel-is-playing-a-big-role-in-indias-escalating-conflict-with-pakistan/





          •        Τζαι στα της περιοχής μας – για όσους δεν καταλαβαίνουν ότι το να κυήσεις ΑΟΖ δεν αρκεί αν δεν συμφωνούν οι γείτονεςΤώρα και ο Λίβανος διαφωνεί με τον EASTMED όπως τον προωθεί θεαματικά ο Νετανιαχου. Τζαι τωρα τι θα πουμε τους Λιβανέζους; Ότι όποιος ανακηρύξει αοζ τότε εσιει δίκαιο ; Οξα εν να πουν οι τύποι του προεδρικού ότι το Ισραήλ εσιει προτεραιότητα;. Τότε χάνουν ακόμα ένα, ας πουμε, σύμμαχο [οϊ πως τους έμειναν τζαι πολλοί δηλαδή] – εστω το ότι εκφράζει ο Χαριρι σαν εκπρόσωπος των σουνιτών… Κατά τα αλλα επαναλαμβάνουμε αυτό που η προπαγάνδα του εσωτερικού μετώπου λογόκρινε – καμία ΑΟΖ ενεν εξασφαλισμένη αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των γειτονικών κρατών…

            «Lebanon has warned its Mediterranean neighbors that the planned EastMed gas pipeline from Israel to the EU must not be allowed to violate its maritime borders. Beirut has an unresolved maritime border dispute with Israel over a sea area of about 860 sq km (330 square miles) extending along the edge of three of Lebanon’s southern energy blocks. Israel is hoping to enlist several European countries in the construction of a 2,000km (1,243 mile) pipeline linking vast eastern Mediterranean gas resources to Europe through Cyprus, Greece, and Italy at a cost of US$7 billion, Reuters said. Lebanon’s foreign minister, Gebran Bassil, said he had written to UN Secretary General Antonio Guterres, EU foreign policy head Federica Mogherini and the foreign ministers of Cyprus, Greece and Italy to request that the pipeline will not infringe on Lebanon’s rights within what it claims as its exclusive economic zone.»
            https://www.rt.com/newsline/453250-lebanon-mediterranean-israel-gas/


             



          •         Ετο που φτάσαμε τζαι σε τούτο τον παραλογισμό – ο Τραμπ κατηγορεί τους δημοκρατικούς ότι εν αντι-εβραίοι διότι εν εναντίον του Ισραήλ, διότι σε ένα ψήφισμα εκτός που αναφορά στον αντισημιτισμό εβαλαν τζαι την κριτική ενάντια στην ισλαμοφοβια..το βασικό κόμμα των Αμερικάνων εβραίων εν αντι-εβραϊκό…ε άμα τα λόμπι πολεμούν τον Κορμπυν με ανοησίες των μυστικών υπηρεσιών του Νετανιαχου, σιγά που εν θα έφτανε τζαι στον Τραμπ σαν ατάκα:

            «President Donald Trump has slammed the Democratic Party’s supposed anti-Israel stance amid a row over Rep. Ilhan Omar’s alleged anti-Semitic comments and a condemnation bill passed in response.

            "The Democrats have become an anti-Israel party, they have become an anti-Jewish party,”
            Trump told reporters as he left the White House for Alabama on Friday.»
            https://www.rt.com/usa/453354-trump-democrats-anti-jewish/




          •     Από τον πολιτισμικο-πολιτικο-ιδελογικό πόλεμο στους δρόμους των ΗΠΑ: Αντιφα ενάντια στους ακροδεξιούς




            •   Την περασμενη βδομάδα εξ αφορμής της κατάρρευσης μιας διατηρητέας οικοδομής στην οδό Ιπποκράτους στην εντός των τειχών Λευκωσία, το ΡΙΚ είχε ρεπορτάζ για μια σειρά επικίνδυνων διατηρητέων οικοδομών στην οδό Αλεξίου Κομνηνού. Επειδή η κ. Μιλιώτου έλεε και ξανάλεε «δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες» να την ενημερώσουμε ότι είναι η Τράπεζα Κύπρου.. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να εντοπιστεί ένας ιδιοκτήτης ακινήτου αγαπητή!
                 
              Παρόλο που οι αξιόλογες αυτές οικοδομές περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Τράπεζας για αποπληρωμή μη εξυπηρετούμενων δανείων εδώ και αρκετό καιρό, κανένα μέτρο προστασίας ή στήριξης δεν φαίνεται να έχει παρθεί και ο κίνδυνος κατάρρευσης τους είναι υπαρκτός..
                
                
             



















Σχόλια

  1. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, κεφάλαια έργου, κεφάλαια επιχειρήσεων ή επενδύσεων; Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο 3%, το οποίο περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό Σχεδιασμό, Χρηματοδοτήσεις Εμπορίου και Ανάπτυξης, ακίνητα και στεγαστικά δάνεια, ενοποίηση χρεών, Μετρητά, Επιχειρηματικά μετρητά, Ιδιωτικά μετρητά, μετρητά αυτοκινήτων, μετρητά ξενοδοχείων, μετρητά σπουδαστών, δάνεια, δάνεια πετρελαίου και φυσικού αερίου, χρυσά δάνεια, δάνεια για ακίνητα και άλλα. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (capitalsfundingprestamos@gmail.com) Προσφέρουμε διαφορετικούς τύπους δανείων, χρηματοδότηση, προσφορά χρήματος και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες δανείου μας είναι 100% εγγυημένες, μπορούμε να σας κανονίσουμε όποιο επιθυμείτε με επιτόκιο 3% με σχέδια μαλακών εγκαταστάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, ιστορίες, μαρτυρίες, αποδείξεις επιτυχούς συναλλαγής, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με:
    CREDIT FAST LOANS INTL
    Email: (info.loanswithcreditfast@financier.com)
    Email2: (capitalsfundingprestamos@gmail.com)
    WhatsApp: +1 631 386 8061

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...