Σπόντες [3 Σεπτεμβρίου 2018]

·   Μέχρι τώρα είχαμε, «τα συλλαλητήρια του Μακάριου», την «Πορεία Ειρήνης του 1964» και από τώρα θα έχουμε την «πορεία των εκπαιδευτικών της 28ης Αυγούστου». Και δεν ήταν μόνο πορεία διεκδίκησης και συμπαράστασης. Ήταν και μια πορεία οργής για το ξεδιάντροπο της διαπλοκής, που έχει και το θράσος να μιλά για «εξορθολογισμό», με τόσες αποσπάσεις ημετέρων, και ένα υπουργικό [συμπεριλαμβανομένου του προέδρου] που μπάζει από παντού συγκρούσεις συμφερόντων. Ήταν και η οργή για αυτό που είναι συνεχόμενη – και τώρα απλώς βρήκε και δρόμο να θκιανεφτεί. Μην υποτιμάτε τα υπόγεια ρεύματα… J …Με ρωτούσε ένα φίλος το Σάββατο πριν την διαδήλωση των 15,000, «γιατί δεν έχουμε και στην Κύπρο μια μαζική διαδήλωση ενάντια στην διαπλοκή;». Η οργή παίρνει διάφορες μορφές με βάση τα διαθέσιμα θέματα και ρητορικές της επικαιρότητας. Τζαι τούτην την εποχή διοχετεύτηκε την Τρίτη, τζιαμαί…. :)


·  Οι εκπαιδευτικοί κέρδισαν τον δημόσιο διάλογο [που έγινε βασικά στο ίντερνετ – και ειδικά στο κυπριακό Facebook] γιατί πρόβαλαν την δικαιολογημένη τους οργή για την υποτίμηση του έργου/εργασίας τους, αλλα και γιατί δεν οχυρώθηκαν στο δικό τους δίκαιο, και έκαναν άνοιγμα στην κοινωνία θέτοντας το ζήτημα του Δημόσιου σχολείου, και υπογράφοντας με συνέπεια – απορρίπτοντας την απόπειρα δημόσιας εξαγοράς τους.  Και  το ζήτημα των μισθών [και άλλων ωφελημάτων] των εργαζομένων θα πρέπει να τεθεί πια και από την σωστή του διάσταση: πότε θα αρχίσουν οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, για να πλησιάσουν αυτά του δημόσιου. Αυτό είναι το ζήτημα, και για αυτό σκίζονται οι εργοδότες [που δεν έχουν καμία ανάμειξη ουσιαστικά σε αυτήν την διαμάχη] – θέλουν να περάσει ο αυταρχισμός που αναδίδει η νεύρωση του Προδρόμου, αλλα φοβούνται επίσης εκείνη την τρομακτική σκέψη: ότι θα αρχίσουν να διεκδικούν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.


·     Με τόσο έλεγχο όλων την τηλεοράσεων που για ένα καλοκαίρι έστηναν θεάματα συζητήσεων λες και οι συντεχνίες και οι εκπαιδευτικοί ήταν κατηγορούμενοι, και να σας βγει τέτοια λαοθάλασσα έξω από το προεδρικό;…. Ακούστηκε ότι όταν ρώτησαν τον Αβέρωφ πριν λίγους μόλις μήνες, για κάποιο θέμα, και πως το βλέπει ο κόσμος, είπε με την χαρακτηριστική κουτοπονηριά που του πάει: «την κοινή γνώμη την ελέγχουμε, μην ανησυχείτε..» …Σκεφτόμουν την έπαρση της δανεικής καρέκλας από όσους νομίζουν ότι με δανεικούς τηλεπαρουσιαστές/τριες, μπορούν να ελέγχουν. Αυτό ήταν ευγενικό Αβέρωφ… Μερικές επόμενες εκρήξεις μπορεί να μην είναι… Δεν μπορείς να φανταστείς την οργή που προκαλεί η ξεδιάντροπη διαπλοκή. Και έχετε περάσει προ καιρού αρκετά σημεία, όπου θα έπρεπε να είχατε βάλει όρια…


· Όσα ακούστηκαν από τον Γενικό Ελεγκτή για τα σκάνδαλα που δημιουργούσε η ομάδα του Χ. Γεωργιάδη, μπορούν να προκαλέσουν μόνο θυμό για το ότι αυτό το άτομο πληρώνεται ακόμα να το παίζει υπουργός, ενώ έχει τεκμηριωμένα κάνει παρατυπίες, παραπλανήσεις και συμπεριφερόταν λες και ζει σε κάποια άλλη εποχή, όπου πολιτική σημαίνει απλώς «πελατειακές σχέσεις»: «Γιωρκάτζη και Νιού έστελναν επιστολές στον Χάρη Γεωργιάδη για τη Συνεργατική», «Διαγραφές δανείων χιλιάδων ευρώ δι’ υπογραφής Χάρη Γεωργιάδη» [28/8], «Έρευνα κατά Γεωργιάδη και κουμπάρου του στην ανώτατη διεύθυνση της Σ.Κ.Τ.»…ο φίλος, ο κουμπάρος, ο συμμαθητής. Αν η πολιτική ελίτ και ιδιαίτερα η συναγερμική της πτέρυγα δεν κατανοεί τις συνέπειες, ας συνεχίσει να καμώνεται ότι κοιμάται. Η ευθύνη, όμως, θα βαραίνει όσους σιωπούν ακόμα. Ο Χάρης, λοιπόν, δεν ήταν μόνο ο Χάρης που κάλυψε την παρατυπία της Σαβιας [την οποία παραδέχτηκε ο Χάρης, αλλά μάλλον δεν την κατάλαβε], ούτε το σενάριο διορισμών του Χατζηγιάννη και της Ειρένας. Τώρα μάθαμε ότι ο Χατζήγιαννης ήταν υπό διερεύνηση στην Τράπεζα Κύπρου. Και για να μην διερευνηθεί, προφανώς, τον πήρε ο Χάρης και τον έριξε επικεφαλής [την τυπική διάσταση την διευθέτησε ο ίδιος σαν «παπάς τζαι τατάς»] στο Συνεργατισμό – για να κάνει και εδώ τα «ύποπτα του» άραγε ή επίδειξη αδυναμίας να κανει κάτι; …Και σε όλη αυτήν την κωμωδία υπάρχει ίχνος ισονομίας πια;. Τον διερευνούν και ο υπουργός τον διορίζει επικεφαλής αλλού… Και μετά ο Χατζηγιάννης θα στήσει μια διαδικασία αυτοδιορισμού του. Και σε όλα αυτά να υπάρχει /ουν λίστα/ες με διαγραφές δανείων… Και μετά μάθαμε ότι ένας από τους κολλητούς του Χατζηγιάννη που προσπάθησε να πουλήσει το σενάριο «πιστόλι στον κρόταφο» με άλλες λέξεις, ο Σταυρινίδης, ήταν επίσης κολλητός του Χάρη και επίσης διορισμένος απ’ εδώ και από εκεί…. Δεν έχει πιο κάτω ρε… Η στοιχειώδης τσίπα θα απαιτούσε παραίτηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα. Διότι σαφώς τώρα υπάρχει η πιθανότητα αρκετοί να φοβούνται ακόμα να μιλήσουν λόγω της θέσης στην οποία γαντζώνεται ο Χάρης – φαντάσου δηλαδή να είχαμε ακούσει και άλλα… J ..Αλλά ο Χάρης γαντζώνεται νευρωτικά και ένοχα από την καρέκλα, γιατί ξέρει ότι αν δεν είναι στην εξουσία θα μιλήσουν και άλλοι. Φοβάται… Και αυτόν τον τύπο έχει άτομα που τον υποστήριζαν και οι ίδιοι ταυτόχρονα τα έχουν …με τις πελατειακές σχέσεις; J …Σε λλίον εν να ντρέπονται όσοι έχουν σχέση με αυτό το σύμβολο των πελατειακών σχέσεων, όπως αποκαλύπτεται..


·    Ακούστε το αυτό λ.χ. και σκεφτείτε ότι αυτό το άτομο, ο κ. Χατζηγιάννης, μετά τον διορισμό του παρά την εκκρεμούσα υπόθεση εναντίον του στην Τράπεζα Κύπρου, φαίνεται να έστησε ολόκληρη διαδικασία για αυτοανακηρυχθεί επικεφαλής του Συνεργατισμού: «Επίσης ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι το 2013 προτού ο κ. Χατζηγιάννης παραιτηθεί από την Τράπεζα Κύπρου είχε αρχίσει εναντίον του πειθαρχική έρευνα. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ξεκίνησε η έρευνα αλλά διακόπηκε, όταν παραιτήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου. Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας, ήταν μία έρευνα που δεν ολοκληρώθηκε και ο κ. Χατζηγιάννης περιβάλλεται από το τεκμήριο της αθωότητας. Θεωρώ, όμως, ότι κάθε εργοδότης προτού προσλάβει κάποιον εξετάζει αν έχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα. Ο ΥΠΟΙΚ από τη στιγμή που ο ίδιος τον επέλεξε είναι υπεύθυνος και γι' αυτό» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Ο ΥΠΟΙΚ το 2013 τον επέλεξε ως μέλος της Επιτροπείας και πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον να ρωτηθεί ο Υπουργός για την απόφασή του» είπε ο κ. Μιχαηλίδης.»


·    Θυμάστε και τον άλλον τον τύπο ο οποίος συζητούσε με τον Χάρη Γεωργιάδη για «ελεγχόμενη εκροή καταθέσεων», αυτό δηλαδή που φαίνεται να έκαναν από το Δεκέμβριο του 2017 για να κλείσουν τον Συνεργατισμό και των δώσουν τις καταθέσεις του στην Ελληνική; Ο κ. Διονυσίου, φαίνεται να είναι και αυτός δικός του Χάρη. Και παιρνει και λεφτά/μισθό από τον Συνεργατισμό – και μετά απορούσαν, ταχα μου, που πανε τα λεφτά [ενώ προέκυπταν νέες ανάγκες κεφαλαίων]  οι του Χάρη; Η νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων – η λιτότητα για τους Άλλους, εμείς έξτρα εισοδημα; «Την περασμένη Παρασκευή είχα μία πληροφορία ότι ο κ. Διονύσης Διονυσίου, υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ αμείβεται από τη Συνεργατική. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος στην Ελεγκτική Υπηρεσία, ότι το λαμβάνει από το 2016 με το χαμηλότερο ποσό της αντιμισθίας ενός μέλους της Επιτροπείας. Δηλαδή ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ πληρώνεται από το Συνεργατισμό γιατί συμμετείχε στις συνεδρίες της Επιτροπείας ως παρατηρητής. Επιπλέον έπαιρνε και υπερωρίες 6 χιλιάδες ευρώ το 2014, πέντε χιλιάδες το 2015 και το 2016 πηρέ 11.000 υπερωρίες. Ο κ. Διονυσίου βρίσκεται στη μισθολογική κλίμακα Α11 και αμείβεται με 45,000 ευρώ μεικτά το χρόνο. Το 2016 έλαβε 81,000 ευρώ.»

·     Και για να δείτε το μέγεθος της διαπλοκής, νά’ σου και ο Χάρης που επεμβαίνει επιλεκτικά: άμα του τηλεφώνησε κάποιος συγκεκριμένος δικηγόρος, αμέσως ο Χ. Γεωργιάδης έδωσε οδηγίες.. εξυπηρέτησης..;… J «Κληθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις Γεωργιάδη ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε την ύπαρξη επιστολής του Χάρη Γεωργιάδη προς το Μάριο Κληρίδη την περίοδο που ήταν στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΣΚΤ. Στην επιστολή ο Χάρης Γεωργιάδης ζητάει άμεσες ενέργειες για μία υπόθεση όπου δικηγορικό γραφείο διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι καθυστερεί αναδιάρθρωση δανείου ενός πελάτη του. Ενώ συνήθως το ΥΠΟΙΚ απαντούσε σε διαμαρτυρίες ότι δεν μπορεί να παρέμβει σε υποθέσεις του Συνεργατισμού.»

  •  Αυτό και η απουσια ηθους που χαρακτηρίζει το ακολουθο, αφιερώνεται σε όσους χρησιμοποιούσαν την έκφραση «πελατειακές σχέσεις» και ταυτόχρονα πουλούσαν και στήριξη του Χ. Γεωργιάδη… Ιδού – να πάρουν από τον ημέτερο εισιτήρια για τον τελικό του Champions League [γιατί ο Συνεργατισμός ήταν κάλος πελάτης της ΣΥΤΑ, το οποίο σημαίνει ότι έπρεπε να πληρώσει το εισιτήριο του υπουργού και του φίλου του;.. : «Επίσης όταν ελέγχαμε τη CYTA διαπιστώσαμε ότι ο κ. Σταυρινίδης επιλέχθηκε από τον Υπουργό και είναι μέλος του ΔΣ της CYTA. Σε αυτό τον έλεγχο διαπιστώσαμε ότι σε συνεδρία του ΔΣ της CYTA προτάθηκε ο κ. Σταυρινίδης και ο κ Χατζηγιάννης να πάρουν εισιτήρια του τελικού του Champions League επειδή η Συνεργατική είναι καλός πελάτης της CYTA» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Τελικά δεν πήγαν επειδή κυκλοφόρησε το προσχέδιο της έκθεσης μας αλλά αυτό δείχνει την κουλτούρα» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.»


·    Για να κατανοηθεί στο ιστορικό του πλαίσιο η  cheapικη προσπάθεια να πιάσουν  με τον φίλο του εισιτήριο για τον τελικό του Champions League μέσω ΣΥΤΑ - Συνεργατισμού [ για να μεν πληρώσουν προφανώς] ιδού τζαι ένα συγκριτικό ιστορικό: το καλοκαίρι του 2012, ο Γεωργιάδης απειλούσε από το ραδιόφωνο τα συμβούλια των ημικρατικών να μην δανείσουν την κυβέρνηση [μια σταθερή πρακτική ιστορικά] για να οδηγήσει ουσιαστικά την τότε κυβέρνηση να αποδεχτεί τους όρους της τρόικα [που περιλάμβαναν στο μενού από κατάργηση του 13ου μισθού μέχρι έλεγχο του φυσικού αεριού από τον τρόικα, καταργήσεις δικαιωμάτων αντί παγοποίησεις κοκ]. Και ο Χ. Γεωργιάδης ήθελε πραξικοπηματικά να εμποδίσει την πολιτεία της ίδιας της χώρας του να δανειστεί από δικούς της οργανισμούς για μια περίοδο διαπραγματεύσεων. Αυτό στην γλώσσα της παράταξής του είναι «προδοσία». Αλλά άντε να πούμε ότι ήταν νεοφιλελέ… Ούτε καν αυτό… Κοιτάξτε τί φτηνό σενάριο: να πάρει εισιτήριο για ποδόσφαιρο [έστω Champions League] από τον οργανισμό τον οποίο απειλούσε προηγουμένως να μην δανείσει τον βασικό θεσμό της χώρας… Αλλά αυτός ο Χάρης των νεοφιλελε και της δικιάς του αδυναμίας να κατανοήσει τον ρόλο του σαν δημόσιο πρόσωπο, έβαλε μέσο για να πιάσει μούχτιν εισιτήριο…Τζαι άμα το ανακάλυψε ο γενικός ελεγκτής εβούρησεν να το συγκαλύψει;… Ιδού..;… J

·    Και μάλλον σε σχέση με την λίστα διαγραφής δανείων, είχαμε και το εξής αποκαλυπτικό, χωρίς ακόμα σχόλια  και απαντήσεις. Το σκηνικό, όπως διαμορφώνεται εδώ [και δεχόμαστε διάψευση αν υπάρχει] είναι ότι σε κάποιο στάδιο οι Χάρης/Χατζηγιάννης διέγραψαν κάτι [δάνειο?] σαν ευκολία στον Μουσκάλη, ο οποίος φαίνεται να εισηγήθηκε τον Χατζηγιάννη.: «Θα ήθελα να αναφερθώ στο νόμο για το ρουσφέτι γιατί πιστεύω ότι η παρέμβαση Μουσκάλη συνιστά ρουσφέτι……. Για την υπόθεση του κ. Μουσκάλη υπάρχει πράγματι επιστολή όπου προτείνει τον κ. Χατζηγιάννη να συμπεριφερθεί στο Short list. Στην επιστολή αναφέρει ότι ο κ. Χατζηγιάννης έχει όραμα και ικανότητες» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης." [από τις ανταποκρίσεις για τις καταθέσεις για τον Συνεργατισμό]..


·   Πλήθος στους δρόμους; Αγοράστε τα ΜΜΕ… J ..αλλά άραγε μπορούν πια να χειραγωγήσουν όπως παλιά;… Και τί κάμνει η κυβέρνηση Ανάστου άμα βλέπει την οργή και έχει μπροστά της και την αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υποθέσεις ημετέρων για διαπλοκή; Προγραμματίζει να αγοράζει εύνοια από τους καναλάρχες.. Έτσι επανήλθε η εισήγηση Αβέρωφ το 2013 να απαγορευτεί στο Ρικ να πιάνει διαφημίσεις διότι, κατά τα άλλα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση αποφάσισε τώρα ότι θέλει να δίνει 2-3 εκατομμύρια εξτρά στο Ρικ από τα λεφτά των φορολογουμένων. Και καλά γιατί δεν τα έδινε στην Παιδεία; …Χέστηκαν για την Παιδεία – η αντίληψη τους συμπυκνώνεται στην κωμική εικόνα του Αναστασιάδη στα βραβεία θέατρου, όπου δεν θυμόταν καν τα ονόματα των τιμωμένων. Αυτό που γίνεται είναι μια χυδαία προσπάθεια εξαγοράς με δημόσιο χρήμα και παλιν: θα επιχορηγείται το ΡΙΚ που είναι πια φερέφωνο του ΔΗΣΥ ουσιαστικά, και φυσικά, όταν γίνει αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ θα κάνει κριτική στην επιχορήγηση που το ίδιο έγκρινε, για να μεταφερθεί η διαφήμιση στα ιδιωτικά κανάλια. Και έτσι ουσιαστικά ο Ανάστος του υπόσχεται έμμεση κρατική επιχορήγηση [με την διοχέτευση σε αυτούς του διαφημιστικού πακέτου του ΡΙΚ]. Και ο καημένος ο Τσώκκος να προσπαθεί να πει ότι – δεν είναι, είπε, η εισήγηση του Αβέρωφ…  J…Και πρόβαλε το μοντέλο του ….BBC… Δηλαδή το κόμμα σου κ. Τσώκκο τώρα είναι υπέρ των κρατικών επιχορηγήσεων;… Κωμικό.. :) …Κοιτά να μην πάθεις και εσύ όπως τον Χατζηγιάννη, γιατί στο τέλος μπορεί να αρχίσουν πιο σύντομα να μιλάνε για κλείσιμο του ΡΙΚ στα πλαίσια του προγράμματος λιτότητας «Ελληνική υποσχέσεις Λτδ»..Και ασε τα ανέκδοτα με το  BBC... :)


· Πάντως η ελληνοκυπριακή δεξιά αυτής της περιόδου είναι παγκόσμιο νούμερο δημόσιων αντιφάσεων: σκίζεται για λιτότητα και πετάει λεφτά των φορολογουμένων για να φτιάχνει σε δημόσια θέα, πελατειακές σχέσεις με συγκροτήματα του τύπου – η με την διαπλοκή που εκφράζει το δικηγορικό γραφείο, οι συγκρούσεις συμφερόντων κοκ… και στις λέξεις που παπαγαλίζουν οι απολογητές προκύπτουν και κωμικές εκφράσεις του στυλ «φταίνε οι πελατειακές σχέσεις».  Σε λίγο θα μοιάζετε με μεθυσμένο στο «βαδίζω και παραμιλώ»…J


·   Φαίνεται ότι η αμυντική στρατηγική του Χάρη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο διάλυσης  του Συνεργατισμού είναι η ακόλουθη: «πιστόλι στο κρόταφο τζαι ..εγώ εν τζαι..» ..Ο Σταυρινιδης, ο κουμπάρος του Χ. Γεωργιάδη [με τόσους πελατειακούς διορισμούς κοντεύκει να φτάσει τζαι τον Αβέρωφ στα κουμπαράτα], είπε στην Ερευνητική Επιτροπή ότι η ΕΚΤ και ο SSM συνείσφεραν στην διάλυση του Συνεργατισμού γιατί επέμεναν να αντληθούν νέα κεφάλαια. Αυτή είναι μια κλασική προσπάθεια μετατόπισης από τον Χάρη – «φταίνε άλλοι και ξεχάστε ότι ήμουν υπουργός την πενταετία της κρατικοποίησης και διάλυσης του Συνεργατισμού». Έτσι είναι οι στρατηγικές λογοκρισίας: πρώτα απόπειρα μετατόπισης και μετά προσπάθεια συγκάλυψης των ενοχών κατά από την σκόνη της μετατόπισης... Και φυσικά, ο Πολίτης πρόσφερε κάλυψη. Λείπει ο Μάρτης που την Σαρακοστή; ..Τζαι το επόμενο στάδιο είναι.. φταίει ο Χριστόφιας; Οξά εν γίνεται τωρά, [άρχισε να έχει ανάποδα αποτελέσματα αποκάλυψης και των τότε παραπλανήσεων η ατάκα του τότε νεοφιλελευθερισμού – οποτε οι αναφορες είναι..γενικολογες πια – «πριν το 2013»] άρα θα φταίουν τα αριστερά χωρκά που εφκάλαν Συμβούλια στο Συνεργατισμό με αριστερούς; Τον Χάρη μην τον υποτιμάτε στην δυνατότητα του να γίνει ακόμα πιο κωμικός από τον καιρό που το έπαιζε μπάτλερ της Ντέλια…


·   Τζαι ένα σχόλιο για τις λίστες υποψηφίων στις εκλογές στα συνεργατικά κοκ. Αντί να αφήνεται ένα σχόλιοή μια ερώτηση να πλανιέται, λες και το ότι ψήφιζαν ιδεολογικά ή πολιτικά οι άνθρωποι στις εκλογές στα συνεργατικά θα πρέπει να μας πουν, όσοι γαντζώνονται σε τέτοιες ανοησίες, για να συγκαλύψουν τον Χάρη και τους ημέτερους του, ποιό είναι το πρόβλημα; ΗΚύπρος είναι μια πολιτικοποιημένη χώρα, και είναι απόλυτα λογικό ότι σε μια περιοχή θα είχε πλειοψηφία η αριστερά και σε άλλη η δεξιά και αλλού το κέντρο. Το να εμφανίζεται η δημοκρατία σαν πρόβλημα, είναι τουλάχιστον κουφό – αλλά συνέπεια των νεοφιλελεύθερων ρητορικών ότι για όλα φταίνε οι «πολιτικοί» [όλοι μαζί σαν ισοπέδωση και ξέπλυμα των μερικών], ή για να το πούμε ακριβέστερα το τί λένε τα φερέφωνα της δεξιάς [που κατά τα άλλα χειροκροτούσαν τον Χάρη Γεωργιάδη] φταίει η «πολιτική». Αυτοί θα ήθελαν αυταρχισμό – όπως ας πούμε στις ιδιωτικές τράπεζες στις οποίες είχε απόλυτο έλεγχο η δεξιά και το κέντρο. Δεν θυμούμαι να τέθηκε θέμα σε ποιά παράταξη πρόσκειτο το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής [οι οποίες μας έριξαν τον Ιούνιο του 2102στο μνημόνιο] ή τώρα της Ελληνικής… Ουσιαστικά μερικοί θέλουν να πουν γιατί να συμμετέχει και η αριστερά; Διότι οι άλλοι είχαν πρόσβαση στις εμπορικές τράπεζες – και εδώ. Γενικότερα, η εικόνα ότι η πολιτική δεν πρέπει να εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις είναι κωμική εκδοχή του ακροδεξιού υστερικού λόγου του Π. Ιωαννίδη του 1948 όταν απαιτούσε να επιβάλουν δικτατορία οι βρετανοί αποικιοκράτες και να αποκλειστεί η πολιτική από παντού – να κηρυχθεί παράνομη η αριστερά, να εκκαθαριστούν οι εκκλησιαστικές επιτροπές από ύποπτους αριστερούς, το ίδιο και τα σχολεία, και τα ποδοσφαιρικά σωματεία κοκ.. Και να υπάρχει μόνο ο μονόλογος του.


·   Μερικοί κάνουν και τον αστυνομικό στην Κεντρική Τράπεζα; Και αν απορείτε τι γίνεται εκεί στην Κεντρική Τράπεζα, με τα τόσα που γίνονταν στον Συνεργατισμό, μην ανησυχείτε – μερικοί εκεί έχουν άλλα προβλήματα. Πρόσφατα εργαζόμενος κατάγγειλε ότι ένας διευθυντης της τράπεζας επισκέφθηκε τον γιατρό του για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του. Δηλαδή εκεί στην Κεντρική έχουν τόσην αθκιάση μερικοί που γυρίζουν τα ιατρεία για να πάρουν [και παραπλανητικά από ότι ακούσαμε] προσωπικά ιατρικά δεδομένα;…. Άλλες εποχές… Πελατειακές σχέσεις ο ένας στο υπουργείο οικονομικών, παρακολουθήσεις στην Κεντρική Τράπεζα; Πάντως για να είμαστε δίκαιοι η κ. Γιωρκάτζη διέψευσε ότι ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές… θα δείξει…


·    Ακόμα μια διευκρινιστική ερώτηση για το ΔΣ της Κεντρικής: ο κ. Μάνναρης φαίνεται να έχει συμφέροντα σε εταιρεία/trading company. Έχει ελεγχθεί κατά ποσό υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ή μήπως έχουμε και εδώ σενάρια όπως στον Συνεργατισμό επί Χατζηγιάννη – Χάρη…Άλλωστε εκείνο το ΔΣ της Κεντρικής έγινε ο πρώτος στόχος πελατειακής σχέσης το 2013… Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς μια αύξηση από 1,700 ευρώ σε 30,000 μόλις άρχισε το μνημόνιο της λιτότητας για όλους τους Άλλους;.. Η κ. Χρυσταλλα δεν ήταν τότε εκεί – αλλά θα θυμάται..:)…Ακουσαμε επισης ότι στην ιδια εταιρεια είναι και ο γαμπρος του Αναστασιαδη…Indeed?...:)


·   Και αν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα της οικονομίας και του τί έσωσε η εξέγερση του Μάρτη του 2013 ενάντια στο καθολικό κούρεμα, ιδού και τα τεκμήρια: μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έζησε από τις αποταμιεύσεις που σώθηκαν, και όλοι μαζί γλυτώσαμε από ένα νέο καθολικό κούρεμα τώρα για τις ανάγκες της Ελληνικής.. :) ... Στον πιο κάτω πίνακα καταγράφονται οι καταθέσεις ανά έτος. Μετά το 2013 αρχίζει το πλην – δηλαδή όχι μόνο δεν κάνει καταθέσεις το κοινό, αλλά ουσιαστικά ζει από ότι φύλαξε από πριν. Φανταστείτε τώρα να περνούσε το κούρεμα που ήθελε το δικηγορικό γραφείο Ανάστου [δηλαδή οι εκατομμυριούχοι πελάτες του – και ο Ανάστος σαν δικηγόρος τους έτρεξε να τους εξυπηρετήσει]: ουσιαστικά ο κόσμος ζούσε από τα αποταμιεύσεις που ο Ανάστος ήθελε να ρίξει σαν σωσίβιο στους πελάτες του που ήταν μεγαλομέτοχοι τράπεζων. Και όχι μόνο εκείνα τα χρήματα θα χάνονταν και σήμερα η πίεση θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη, αλλά τώρα που τρέχουν να σώσουν την Ελληνικη, θα μας έριχναν πάλι κανένα καθολικό κούρεμα όλων των καταθέσεων 10% και βάλε…
https://www.stockwatch.com.cy/el/article/oikonomia/xetinahthikan-oi-apotamieyseis-ton-kypriakon-noikokyrion?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


·      Ήταν ταιριαστό ότι η μεγάλη πορεία των εκπαιδευτικών έγινε λίγο πριν την επέτειο της δολοφονίας του Δώρου Λοΐζου από τους ακροδεξιούς το 1974. Παραφράζοντας τους στίχους του «Τίποτα δεν πάει χαμένο», το πνεύμα του Δασκάλου, σύμβολο της αμφισβήτησης, θα άκουγε την μουσική αυτών των στίχων την πορεία των εκπαιδευτικών, του επαγγελματικού του κλάδου, στις 28 Αυγούστου 2018 – ήταν και εκείνη η πορεία για τα δημοκρατικά δικαιώματα:


«Ποτέ δε λες η μοίρα
πως σε αδίκησε,
μα μόνο η Ιστορία
αλλιώς σου μίλησε.
μα χθες μες στην πορεία
περνούσες γελαστός.»
Επιλογή από ποιήματα του Δώρου, από τον Γιάννη Ραμόν:
’ Ω εσείς που συνεχίζετε στον έξω κόσμο
μια κανονική ζωή
δίχως κινδύνους και άλλες ταλαντεύσεις
Μη μας κατηγορήσετε πως συνηθίσαμε
Πως τάχα δεν πικραίνεται η καρδία μας
Έστω και αν μόνοι μας διαλέξαμε αυτό τον άγριο δρόμο ‘’
Σαν σήμερα το 1974 ο Κύπριος αγωνιστής και ποιητής Δώρος Λοΐζου, δολοφονήθηκε από τους φασίστες της ΕΟΚΑ Β.
Ένας «επικίνδυνος ποιητής για όλους τους φορείς της αδικίας που έπρεπε, όπως έλεγαν προφητικά οι στίχοι του, «να πυροβοληθεί χωρίς προειδοποίηση».
Έρχονται πάλι.
Έρχονται, Φεντερίκο.
Μαύρα μάτια, μαύρες καρδιές, μαύρες κάννες.
Έρχονται να σε ξανασκοτώσουν, Φεντερικό.
Θα σε ξαναθάψουν με τους άλλους τους πολλούς, τον κοσμάκη.
Κι ύστερα θα πουν ότι σε σκότωσαν κατά λάθος,
πως ήταν ατύχημα, τυχαίο περιστετικό.
Άβε Μαρία, άβε Μαρία.
Προσευχήσου για μας.
Όλους εμάς τους αθώους Φεντερίκους.
Εμάς που μας σκοτώνουν τυχαία, κατά λάθος
....
Κι όμως…
Κάπου στην άκρη των χειλιών σου
θα ενεδρεύει πάντα μια ιδέα χαμόγελο…”
(Αποσπάσματα από ποιήματα του Δώρου Λοΐζου)


  • Πόσο πιο κωμικοί μπορούν να καταντήσουν οι εθνικά ορθοί δημοσιογράφοι; Δεν υπάρχει πάτος… J …Πολεμούν για την συντήρηση ενός παρελθόντος, που νοιώθουν ότι χάνεται για πάντα [εν μέρει όπως το φαντάζονται δεν υπήρξε ποτέ – απλώς αυτοί ήταν οι διαχειριστές του ψέματος πάνω στο οποίο στηρίζονταν η λογοκρισία του παρόντος. Οι της λογοκρισίας έστειλαν λοιπόν σαν καλά παιδάκια διαμαρτυρία στον… ΟΑΣΕ διότι δημοσιεύτηκε το γλωσσάρι που παραβιάζει τους κώδικες λογοκρισίας του ελληνοκυπριακού επίσημου λόγου. Και όσοι ζουν από την επιβολή αυτού του λόγου, έτρεξαν βασικά να μαζέψουν υπογραφές… :) .. Ας πούμε αυτοί οι λεβέντες/ισσες θεωρούν ότι και οι τουρκοκύπριοι πρέπει να λένε τα γεγονότα του 1963-64 σαν «Τουρκοανταρσία», όπως στον κωμικό κοσμο του Λ. Μαύρου, του Α. Μιχαηλίδη κοκ… Και δεν καταλαβαίνουν πόσο κωμικοί γίνονται στα μάτια των ξένων τους οποίους απευθύνονται.… Ο καθένας και η καθεμιά είναι υπεύθυνος για το πόσο κωμικά παρουσιάζει την εαυτό του και αν θέλει να προσφέρεται σαν αντικείμενο θεατρικής κωμωδίας. Αλλά υπάρχουν στο σχόλιο του Κακούρη δυο ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατασκευή του θεάματος οι «λογοκριτές διαμαρτύρονται»: «1..δημοσιογράφοι, κυρίως από δύο συγκροτήματα, κάποιοι μη μέλη της Ένωσης Συντακτών και 2. οι πλείστοι μιας συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης..». Δηλαδή μάζεψε ο Λ. Μαύρος στον ΔΙΑ και ο Α. Μιχαηλίδης στον Φιλελεύθερο; Τα απομεινάρια της ακροδεξιάς του 74; ..Όσοι συνυπέγραψαν, χωρίς να κατανοούν τις προεκτάσεις και συνέπειες, είναι δικό τους πρόβλημα.. :) Εδώ έβγαλαν τον Καννάουρο από την ναφθαλίνη για να θυμίσει την εποχή που η λογοκρισία ήταν μέρος του επαγγέλματος μερικών… J ..Ακολουθεί το πληροφοριακό σχόλιο του Yiorgos Kakouris
    "Ακόμα μια επιστολή στον ΟΑΣΕ απεύθυναν 238 δημοσιογράφοι, κυρίως από δύο συγκροτήματα, κάποιοι μη μέλη της Ένωσης Συντακτών και οι πλείστοι μιας συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης, ζητώντας την απόσυρση του γλωσσαρίου το οποίο δεν θυμάται κανείς και δεν επιβλήθηκε σε κανέναν.
    Δικαίωμα τους. Δικαίωμα και των υπόλοιπων συναδέλφων να τους αγνοούμε γιατί έχουμε και δουλειές και ξέρουμε πως δεν διώκονται ούτε φιμώνονται - αντιθέτως επικροτούνται από τα βαθύτερα κατεστημένα της χώρας.Δεν είναι, όμως, δικαίωμά τους να αποφασίζουν και να διατάζουν τι θα αποσυρθεί και τι όχι. Η δουλειά που καλώς ή κακώς έγινε είναι εκεί και ο καθένας μας ας αποφασίσει αν θα την πετάξει ή όχι, και κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να δεχτεί την… προκαταβολική φίμωση. Το μόνο που κάνουν οι «γλωσσαριομάχοι» είναι να υπενθυμίζουν στην πλειοψηφία των δημοσιογράφων πως υπήρξε και αυτή η πρωτοβουλία, την οποία μάλλον είχαν μέχρι σήμερα ξεχάσει.
    Υ.Γ.: Περιμένουμε από τους συναδέλφους να αναλάβουν πρωτοβουλία διαλόγου με τους Τ/κ εφόσον δεν έχουν πρόβλημα με κάτι τέτοιο ως βασική αρχή".


·         Feelix Eer "..πιάνουν χιλιάδες ευρώ τον μήνα, έχουν 2 μήνες διακοπές, να τους απολύσουν όλους αν δεν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη.."  Καλά, ένεν ούλλοι μας που θα θέλαμε μια δουλειά με τέτοιες ανέσεις; Ευρωπαική και βιώσιμη; Είναι οι μόνοι που εμείναν με τις ανέσεις που είχαμε όλοι πρίν, απλά οι υπόλοιποι δεν αντέδρασαν όταν ήρθαν να τους τα κόψουν ούλλα. Θέλουμε δηλαδή να κακοπληρώνονται και οι εκπαιδευτικοί; Να τα ιδιωτικοποιήσουν ούλλα; Θέλετε να ζούμε με μισθό 500-800 ευρώ τον μήνα; Που είμασταν όταν εχάναμε τα δικαιώματα μας; ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΣΚΑΤΑ σε όλους μας που θα θέλαμε και μεις τέτοιους μισθούς και επειδή δεν σηκωστήκαμε από τον καναπέ τα χάσαμε. Βασικά αυτό λέγεται ζήλεια.


  • Έχουμε δει διάφορες εκδοχές των επιθέσεων από το συναγερμικό επιτελείο και τα παρακλάδια του. Η πιο κωμική, όμως, είναι η εισήγηση [σοβαροφανώς μαλιστα] ότι ο ιδιωτικός τομέας συγκριτικά με τον δημόσιο είναι χώρος.. αξιοκρατίας [είπαμε κρατηθείτε μην πέσετε από την καρέκλα].. Όπως λέει και το γραφικό κείμενο που επισυνάπτεται, όποιος προσπαθήσει αμείβεται κοκ… Ο καημένος ο συγγραφέας μάλλον δεν κατάλαβε σε ποιό πλανήτη ή εποχή ζούμε. Και από πότε ο ιδιωτικός τομέας βασίζεται στην αξιοκρατία; Μήπως γιατί ο πλούτος μεταβιβάζεται κληρονομικά; Ή μήπως γιατί οι μπαμπάδες, οι θείοι κοκ κανονίζουν το κάθε ανίκανο συγγενή τους; Και να μιλά για αυτό αυτήν την δεκαετία της κρίσης που μας έφεραν οι ιδιωτικές τράπεζες; Και μαλιστα αυτές τις εβδομάδες που βλέπουμε την ανικανότητά και την ύποπτη συμπεριφορά των ιδρώτων που αναλαμβάνουν δημόσιο ρόλο, όπως ο Χάρης και με τρέπουν το δημόσιο σε πάρτι πελατειακών σχέσεων; Σε αντίθεση με την ασυδοσία των εργοδοτών, όπως την σαφώς ευνοιοκρατική στάση σε ημέτερους, και την αρπαχτή μερικών, ο εργαζόμενος στο δημόσιο τουλάχιστον υπόκειται σε κάποιο έλεγχο των αξιολογήσεων [ή και προσφυγής σε δικαστήρια] με την ελπίδα ισονομίας… Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει καν ρύθμιση -  απλώς ευνοούνται οι ημέτεροι. Αμφιβάλει ο κ. Κυθρεώτης;.. Ας θυμηθεί ότι ήταν οι ψευτόμαγκες του Αβέρωφ [οι καλύτεροι τραπεζίτες] και οι δικοί του «επιτυχημένοι» στην Κύπρου και την Λαϊκή που βύθισαν την Κύπρο στο μνημόνιο… Τόση ικανότητα πια…J ..Αν ήταν οι ικανοί στις κατάλληλες θέσεις προφανώς δεν θα είχαμε όσα έριξαν στην κοινωνία σαν τεκμήριο της αποτυχίας του ιδιωτικού τομέα να αυτοελέγχεται… Ήρθε εκλιπαρώντας στο δημόσιο… so much for skills https://www.offsite.com.cy/articles/perissotera/apopseis/284011-na-giati-den-eimaste-sto-pleyro-sas-filoi-ekpaideytikoi?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1535481758


  • Να και μια ανάλυση για το πόσο προκατειλημμένα είναι τα αμερικανικά ΜΜΕ – απόλυτη απουσία των συνεπειών των αμερικάνικων εξοπλισμών προς την Σαουδική Αραβία. Αλλά επικεντρώνονται στο ότι ο Τραμπ έκανε σεξ με μια τύπισσα κάποτε… Φανταστείτε τώρα να γίνονταν και στην Κύπρο έρευνες για τα δελτία ειδήσεων – πόσες ειδήσεις εξαφανίζονται και πόσες φιλοκυβερνητικές  φούσκες προβάλλονται για να εξυπηρετούνται οι παροχές του προεδρικού στους καναλάρχες…:
    «
    For example, theres the US-backed genocide going on in Yemen right now. As a recent Fairness and Accuracy in Reporting study made clear, over the 12 months prior to July 3, MSNBC aired a grand total of zero stories about Yemen while it spewed forth 455 stories about the porn star our president pooned. (Which is roughly 445 too many, even if you’re really into presidential erotic fan fiction.)»https://www.rt.com/op-ed/437118-nicaragua-venezuela-us-coup/


  • Haji Mike:Teachers, perhaps the most misinterpreted group of people in society...today you either love them for their passionate protest or you hammer them with a ton of generalizations on Facebook and other walls of expression online as if they are the lowest of the low...somewhere some one forgot a few basic things...including a Minister of Education in Cyprus who from the first minute he got appointed took us back to the Stone age politically. There is no point comparing the private sector with the public sector, unless you are comparing only on matters of education. Why should public school teachers be treated like employees in a private multinational firm? Are we being serious? Teaching, I just wish every one would try it for just a day...


·        Christos Poutziouris:
Χτες στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου ο Πρόεδρος της, κύριος Άκερμαν, ευχαρίστησε προσωπικά τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την ψήφιση των εξπρες εκποιήσεων και της πώλησης δανείων. Σήμερα εκπρόσωπος κόμματος έλεγε ότι η τράπεζα πώλησε ΜΕΔ αξίας 2,8 δις στα 1,4 δις δηλαδή στο 50% της αξίας τους, ενώ τα πραγματικά ποσά των δανείων που πωλήθηκαν ήταν 5,8 δις άρα πωλήθηκαν στο 25% της αξίας τους!.
Στην Ερευνητική το κομματικό στέλεχος μέλος της επιτροπείας του Συνεργατισμού είπε ότι ήταν σωστή η επιλογή του Χατζηγιάννη, ήταν σωστή η επιλογή της ΑΛΤΑΜΙΡΑΣ και ότι η ψήφιση των εξπρες εκποιήσεων έπρεπε να γίνει πιο πριν από τις προεδρικές εκλογές! Θέσεις ξεκάθαρες υπέρ των τραπεζών και αυτών που τις στηρίζουν ενάντια στα συμφέροντα των δανειοληπτών.
Δεν είναι τυχαίο που ο Αβέρωφ παίζει μόνος του.

  • ·Είπαμε – ο Λοττίδης προσπαθεί να εμφανιστεί και σαν εκπρόσωπος των τραπεζών, πέραν από τις ήδη εξαρτώμενες σχέσεις με το προεδρικό…. Η ελληνικη Καθημερινή ήταν η εφημερίδα της υποτιθέμενης «σκεπτόμενης δεξιάς». Στην Κύπρο η εισαγόμενη εκδοχή θα είναι/καταλήξει όπως πάει σαν η εφημερίδα των εξυπηρετήσεων /γενικώς…: Η Καθημερινή στον κόσμο της - εγίνην ο κακός χαμός με τες μαρτυρίες για τον Συνεργατισμό τζιαι τί επαίζετουν τζιαι κύριαν είδηση έσιει την ... Τράπεζα Κύπρου τζιαι σε τί καταπληκτική κατάσταση είναι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα





  • ·        Καταγραφή των ΜΜΕ την επόμενη της πορείας:Είπαμε η Καθημερινή πρόβαλε τράπεζες [είναι και εβδομαδιαία άλλα…J] Η Αλήθεια επίσης απέφυγε στο πρωτοσέλιδο το θέμα της πορείας. Η Χαραυγή φυσικά το είχε πρωτοσέλιδο.  Πάρα πολλά καλό το άρθρο στο Φιλ [γενικά ο Φιλελεύθερος, παρά τα σχόλια συναγερμικών συντακτών κράτησε τις αποστάσεις από την κυβερνητική στρατηγική] - Ηχηρότατο μήνυμα στο Προεδρικό από τους εκπαιδευτικούς -http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/573528/ichirotato-minyma-sto-proedriko-apo-toys-ekpaideftikoys  Καλός τζαι ο Μπολίτης - Μαζικότατη υπήρξε η συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας [άρα σχετική αναδίπλωση μετα το προπαγανδιστικό πρωτοσέλιδο με τον Χαμπιαούρη την Κυριακή – πρέπει να κρατήσει κάποιο κοινό η εφημερίδα και αφού έριξε ότι βάρος είχε το πρωτοσέλιδο της την Κυριακή, και δεν έβγαλε και τίποτα, φαίνεται να αναδιπλώθηκε] http://politis.com.cy/article/mazikotati-ipirxe-i-simmetochi-stin-poria-diamartirias Ίσες αποστάσεις που Σίγμα που βάλλει τζιαι το «γινάτι του Χαμπιαούρη» [από ότι φαίνεται το συγκρότημα ΔΙΑΣ, στηρίζει και τον Χαμπιαουρη και την κυβέρνηση – προσπαθώντας να μην τα έχει άσχημα Ισως με όσους ελέγχουν τα δάνεια του συγκροτήματος…J] Στις καθυστερήσεις" η Παιδεία - Φουλ και το σημερινό πρόγραμμαhttp://www.sigmalive.com/news/local/526692/quotstis-kathysteriseisquot-i-paideia-foul-kai-to-simerino-programmaΧαμπιαούρης: Δεν αναστέλλονται οι κυβερνητικές προτάσεις http://www.sigmalive.com/news/local/526702/xampiaouris-den-anastellontai-oi-kyvernitikes-protaseis


  • ·  Όταν η Σάβια πουλά μετατόπιση από τα σκάνδαλα της παρέας του Χ. Γεωργιάδη – και περιμένει να την πάρει κανείς σοβαρά σαν κάτι περισσότερο από προσπάθεια ξεπλύματος του υπουργού, ο οποίος προσπάθησε να την συγκαλύψει στο δικό της σκάνδαλο συναλλαγής κοκ;  Η Σάβια του Χ. Γεωργιάδη και του περιβάλλοντος του, η κυρία, η οποία εξασφάλισε θέση για τον εαυτό της, ενώ υποτίθεται προωθούσε τα συμφέροντα της χώρας της, ως δημόσιος λειτουργός, αφού αναγκάστηκε να άφησε την θέση που τόσο πολύ ήθελε μετά την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή, τώρα επανήλθε για να στηρίξει τον… Χάρη.. :) ..Καλά τόσο απελπισμένος είναι ο Χάρης που βάζει μια τύπισσα καμένο χαρτί [να μην πούμε και για την αποτυχία της εκλογές παρά τα θεάματα του Χάρη] να τον υπερασπιστεί; Και τί καινοτόμο σερβίρει η Σάβια στην αγορά θεαμάτων; Την μόνιμη πλήξη της ελληνοκυπριακής δεξιάς: φταίνε κάποιοι άλλοι… Η ευθυνοφοβία είναι επάγγελμα σε εκείνη την παράταξη φαίνεται… Από το πραξικόπημα και εδώ εμφανίζονται μόνιμα εξωγήινοι και τους φορτώνονται ευθύνες… J ..Φταίει η κατάσταση πριν το 2013, είναι το «ποίημα» που απαγγέλει τώρα η Σάβια για να μετατοπίσει την έμφαση από τον Χάρη… Φταίνε τα μη εξυπηρετούμενα λέει ..Ε καλά για τα μη εξυπηρετούμενα δεν φταίει ο υπουργός της ακραίας λιτότητας και μερικοί σύμβουλοι του, κυρία Σάβια, που αντί να σκέφτονται ότι με την λιτότητα αυξάνονται τα μη εξυπηρετούμενα της πλειοψηφίας, είχαν έγνοια μόνο την εξυπηρέτηση των ημέτερων επιχειρηματιών [και βεβαίως να βολεύεται η παρέα των συμμαθητών/τριών και άλλων όπως  η κ. Σάβια];..Διότι δάνεια τον Συνεργατισμό υπήρχαν πάντα – αλλά δεν ξέφυγαν από τον έλεγχο όπως έγινε με την επιμονή στην ακραία λιτότητα και την μη στήριξη εκείνων που είχαν ανάγκη. Αλλά η κυρία Σάβια δεν ενδιαφέρεται για την ουσία. Αυτό που θέλει είναι να ξεπλύνει για την τεκμηριωμένα «κακή διαχείριση» του άλλου ημέτερου της παρέας, του Χατζηγιάννη. Τις παρατυπίες για να αυτοδιοριστεί επικεφαλής του Συνεργατισμού [αυτά δεν τα άκουσε η κ. Σάβια, ούτε για τα επιλεκτικά διαγραφέντα δάνεια;], τα σενάρια για «ελεγχόμενη εκροή καταθέσεων» που προωθούσε σε συζητήσεις οι Χάρης και Διονυσίου [που από ότι φαινεται  έπαιρνε και άλλο κομπόδεμα από το Συνεργατισμό συν τα λεφτά από τον μισθό τους σαν δημόσιος υπάλληλος κοκ. Τόση διαπλοκή, κακοδιαχείριση, ημετεροκρατία, διασπάθιση χρήματος, και η Σάβια δεν είδε τίποτα. Εκεί στο αγώνα υπεράσπισης της διαπλοκής του Χάρη και της καταστροφης που προκαλεσαν στην κοινωνία… Και δεν είπαμε ακόμα πως στήθηκε το κόλπο της Logicom από την παρέα του Χάρη στον Συνεργατισμό… Μπροστά σε αυτήν την πενταετία ευθυνών που βοά, τι κάνουν οι ευνοημένοι του Χάρη; Προσφέρουν βοήθεια ξεπλύματος. Δεν μοιάζει άραγε και αυτό όμως …με είδος συναλλαγής;.. :)

·          
  • ·         Όλα τα ξηλώνει ο Ιωνάς και τα συναγερμικά κυκλώματα; Από ότι φαίνεται η υπόθεση με την αστυνόμευση στα γήπεδα μέσω της κάρτας δεν πάει καλά μέχρι τώρα – έφτασε, λέει, στις 37,000.. Δηλαδη ίσως να έχουμε φτάσει στο ιστορικό σημείο να είναι οι ποδοσφαιρόφιλοι, η δεύτερη ομάδα ενεργών οπαδών μιας, ας πούμε, «δραστηριότητας»... Διότι οι κυνηγοί είναι λένε 50,000… Άρα έπεσε το ποδόσφαιρο στην δεύτερη θέση. Με τέτοια διαιτησία, τέτοια ΚΟΠ και με τον Ιωνά να στήνει θεάματα παρακολούθησης των πάντων… Άντε κατάφερες κάτι με την κάρτα σου Ιωνά φαίνεται να είναι ότι αδειάζεις τα γήπεδα επεκτείνοντας την ήδη διογκούμενη απόσυρση κόσμου λόγω του θεάματος το οποίο μύριζε στημένο από απόσταση… Τελικά, το κυπριακό ποδόσφαιρο φαίνεται να φυτοζωεί από τα τηλεοπτικά δικαιώματα;…Άντε να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο σπορ χωρίς Κούμα, Ιωνά κοκ;… Εκτός και αν ξεφορτωθεί αυτή την κατασταση η κοινωνια… Και υστερα ειναι και δίκτυα διαπλοκής και στοιχημάτων. Μεγάλη κληρονομιά… J ..Τώρα υπάρχουν και τα καζίνα με σουβλάκια… J

·          
  • Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ είναι ταυτισμένο με την κυβέρνηση και τον Χαμπιαούρη στα της Παιδείας. Είπαμε είναι και οι οικονομικές εξαρτήσεις του συγκροτήματος δάνεια σε ελεγχόμενες πια τράπεζες λένε οι φήμες..] αλλά και ένα ιδεολογικό κάτι με τον Χαμπιαούρη μέσω Τόμμυ ενδεχομένως… Οπότε το έριξε στην παραγγελία δημοσκοπήσεως η εφημερίδα που κατά τα άλλα δεν μπορεί να εκδίδεται καθημερινά λόγω οικονομικών. Κάποιοι πληρώνουν τις δημοσκοπήσεις ίσως; Οι οποίες φυσικά κατασκευάζονται με τον πλαίσιο των ερωτήσεων που καθοδηγούν τις απαντήσεις [και στην ανάγκη και σε επιλεγμένο δείγμα για να ικανοποιηθεί ο πελάτης αν η δημοσκόπηση είναι για θεαματικούς σκοπούς, όπως εμφανώς αυτή της Σημερινής]. Έτσι στο διαφημιστικό μας είπε η εφημερίδα ότι 68% δεν θέλουν απεργία ή αλλα μέτρα. Βέβαια εξαρτάται ποιές επιλογές προσφέρονται [στο ερωτηματολόγιο] και που αποδίδεται η ευθύνη.
    Οπότε το ενδιαφέρον είναι μάλλον ότι στη αδιευκρίνιστη [όσον αφορά εναλλακτικές μεθόδους και ευθύνες] ερώτηση για τα «μέτρα» ένα σημαντικό ποσοστό δεν φαίνεται να ενοχλείται παρά το ότι μια απεργία προκαλεί δυσκολίες. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι και στο στημένο σκηνικό των ερωτήσεων δεν φαίνεται να εκμαιεύεται πλειοψηφία εναντίον των εκπαιδευτικών. Και για την οπτική των εκπαιδευτικών [αν έπρεπε να υπαρχει διαβούλευση, αν είναι ορθό ο εργοδότης να επιβάλει μέτρα κοκ] δεν φαινεται να υπήρχαν ερωτήσεις… Μια δημοσκόπηση κατά παραγγελία. Ποιού;…Μάλλον το κλίμα δαιμονοποίησης που ήλπιζε η κυβέρνηση δεν πιάνει – και τώρα ρίχνουν την έμφαση στην αποφυγή περισσότερων μέτρων. Και ευρύτερα θα το ρίξουν και σε προσπάθειες εσωτερικής διάσπασης των εκπαιδευτικων. Ήδη το προανάγγειλε η Αλήθεια.… Αλλά όσον αφορά τα ΜΜΕ, ναι ο ΔΙΑΣ φαίνεται να περιμένει τώρα να πάρει ψίχουλα διαφήμισης από το ΡΙΚ και εκλιπαρεί με «δημοσκοπήσεις» που δεν του βγαίνουν…
    J
  • Το κλίμα της λάσπης και της δαιμονοποίησης το εξέφρασε η  Αλήθεια: 

«   Οι συμφεροντολόγοι εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν απεργία για να μην χάσουν μισθούς, αλλά αν κάνουν απεργία πάλι πρόβλημα είναι, και γενικά ..φταίει το ΑΚΕΛ…»..Αυτή ηταν η γενική ρητορική της υποτίθεται [όλα υποτίθεται είναι στην δεξιά τελικά] φιλελεύθερης Αλήθειας. Μετά την μαζική διαδήλωση η Αλήθεια έκανε στροφή και τώρα το συναγερμικό επιτελείο προσπαθεί να προωθήσει ότι μια απεργία δεν θα είναι καλή κίνηση, αφού θα χάσουν μισθούς – και αν κρίνει κανείς από τα πρωτοσέλιδα της Αλήθειας προσπαθούν να βρουν προσβάσεις σε συναγερμικούς εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις τους.. Θα το παίξουν εσωτερικές πιεσεις στους ευάλωτους κοκ. Δεν κατανοούν ακόμα ότι το θέμα τώρα μπορεί να είναι τα προσχήματα της αναδίπλωσης του προεδρικού από τα θεάματα μετατόπισης κοκ του Ιουλίου, αλλά αφήνουν απόθεμα περισσότερης οργής από όση εκτονώθηκε στις 28 Αυγούστου…Ακόμα ένα ράγισμα του γυαλιού [και ο Αβέρωφ να απορεί γιατί δεν λαμβάνει κανένας πια υπόψιν τις κουτοπονηριές του] με την αποτυχία της κυβέρνησης να προβάλει την δαιμονοποίηση των εκπαιδευτικών σαν μετατόπιση από τον Συνεργατισμό… Και η κληρονομιά της διεκδίκησης της αξιοπρέπειας της εργασίας, αλλά και ο όγκος της πορείας προς το προεδρικό, θα συνοδεύει πάντα την φαιδρότητα των θεαμάτων αυτής της εποχής της, όπως φαινεται, διαχυτης διαπλοκής..

  • ·     Και νέα θεάματα αυταρχισμού του Φαίδων στην Πάφο… Διέταξε λέει μαζική κοπή δένδρων χωρίς να ενδιαφέρεται για τα θεσμικά δεδομένα – όπως ότι έπρεπε να πάρει άδεια από το τμήμα δασών ας πούμε. Τέτοια νούμερα είναι ότι χρειάζεται το παρακράτος που υφαρπάζει τον δημόσιο πλούτο, παραβιάζει τις περιοχές προστασίας του περιβάλλοντος κοκ. Ένας Φαίδων των κωμικών θεαμάτων [«μα εσύ εν άκουσες για τζήνο τζαι το άλλο;. Τεκμήρια έχετε;. Μα εν άκουσες τζαι για το άλλο..κοκ»: Η κωμωδία Φαίδων της λαφαζανιάς] τώρα αναλαμβάνει και ρόλο ξεπλύματος όσων παραβιάζουν τους νόμους οικολογικής προστασίας..; Με τέτοιες αυθαιρεσίες αύριο θα κόψουν κανένα δάσος ολόκληρο για να κάνουν αρπαχτη μερικοί και η δικαιολογία θα είναι… «άμα το έκανε ο δήμαρχος Πάφου τι επίπτωση υπήρχε;”. Άντι να δούμε αν το Δημόσιο μπορεί να υπερασπιστεί τους νόμους και την ισονομία. Ο Φαίδων εκτός από τα κωμικά του θεάματα για αυτοπροβολή, είναι και ένας παράγοντας που χρησιμοποιείται για να συγκαλύπτει… Οπότε τίθεται και θέμα, ποιός θα ελέγχει αυτόν το όργανο των παρατυπιών… J ..θα δούμε..http://cyprusgreens.org/index.php/epitropos/item/2155-sarotikes-kopes-dentron-ston-dimo-pafou

    https://pafospress.com/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%AF/



  • ·   Και κατά τα άλλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησης συνεχίζονται. Το κτηματολόγιο Αμμοχώστου μετακομίζει σε κτήριο στο Παραλίμνι αγνώστων ιδιοκτητών – αλλά τοπικού διευθυντή με πρόσβαση στο προεδρικό. Το έριξε και στο real estate τωρα;…J. Το σκάνδαλο αναφέρθηκε και από τον Γενικό Ελεγκτή σαν προσπάθεια εξυπηρέτησης του ιδιοκτήτη μέσα από «αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες». Το κτήριο είναι γραμμένο σε μια θυγατρική εταιρεία που ανήκει σε μια άλλη, η οποία είναι εγγεγραμμένη στον Παναμά. Και ο τοπικός της διευθυντής της θυγατρικής είναι «άτομο του προεδρικού» με δύο διορισμούς από την παρούσα κυβέρνηση [Χαραυγή 31/8, σελ. 7]. Τί να καταλάβουν αυτοί από παιδεία; ακόμα δεν γυρίζει η γλώσσα τους την λέξη «ισονομία» - ούτε καν ξέρουν τί σημαίνει φαίνεται.. :)

·          
  • ·        Και μια εξαιρετική κωδικοποίηση του Βας Βας στον Φιλελεύθερο για το κλίμα την εβδομάδα της μεγάλης Πορείας – που θα έλεγαν και οι κινέζοι..:)..
    «Δεν θέλουμε να βλέπουμε
     μπροστά μας τέτοια μούρη, πρόεδρε εξαπόστειλε τον Κώστα Χαμπιαούρη

    Το πιο πάνω μελλοντικό σύνθημα ή μελλοντική αναγραφή σε πανό αποτελεί φιλική συμμετοχή της στήλης στις εκδηλώσεις των απανταχού εκπαιδευτικών και ειδικά σε όλους όσοι διετέλεσαν δάσκαλοι ή καθηγητές μου και συνέτειναν στο να μείνω αναλφάβητος. Ομοίως αφιερώνω στους εκπαιδευτικούς το σύνθημα που ακολουθεί και το οποίο προορίζεται για τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος συνέβαλε τα μάλα στη συσπείρωση όχι μόνο των εκπαιδευτικών (ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης) αλλά και στην ενότητα της «θύρας 9».
    Πρόδρομε είσαι χειριστής, μεγάλος της ατάκαςμα τώρα επειστήκαμε, πως είσαι και… της πλάκας[..]


  •     Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προβάλλουν σε φιλμάκια τον Πρόεδρό μας, αυτήν την προσωποποίηση της Δημοκρατίας (λέτε να ήταν ληγμένα;) ωσάν να ήταν ο Χίτλερ αν είναι δυνατόν! Και σε κάποιο άλλο φιλμάκι παρουσιάζουν γονείς οργανωμένους στο Προεδρικό ωσάν να ήταν παραδουλέφτρες της Κυβέρνησης (αυτό αποτελεί δική μου εισήγηση αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης χωρίς να διεκδικώ πνευματικά δικαιώματα).
    http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/574777/den-theloyn-ti-moyri-champiaoyri#.W4uUKMXcLEw.facebook


  •      «Θεϊκό»…Μπορεί να μην υπάρχει ο τύπος [ο Θεός] αλλα το «θεϊκό» είναι η μόνη λέξη από την κυπριακή καθομιλουμένη του μεταμοντέρνου παρόντος, η οποία εκφράζει την πιο κάτω πραγματικότητα [αν όντως υπαρχει], αλλα και την περιγραφή του εν δυναμει σαν πολιτισμικό collage, σαν φιλμ του Quentin Tarantino, για το καζίνο στην περιοχή των πουλιών της δυτικής Λεμεσού:
    Μαρια Χρ. Δειδαιμονα: “Φιλοι που μενουν κοντα στο Καζινο μαρτυρουν, οτι οι Κυπραιοι μπαινουν μεσα με τα κοντα και τα τσαρικια. Επιπλεον παιρνουν μαζι τους και πιττες σουβλακια και τες απλωνουν πανω στες ρουλεττες για να τσιμπουν την ωρα που γυριζει! 
    Τοσες προσπαθειες αυτη η κυβερνηση να εκπολιτισει αυτο το λαο, να χτισει νεα τζακια, να χτισει πολυτελειες, διαμερισματα με πισινες, κοτερα, πυργους, θυσιαστηκε τουτος ο ανθρωπος να καθιερωσει ενα μοντελο οικογενειας, βουρα στες Σευχελλες, στες Οπερες, τιποτε! Ο Κυπραιος να μεν αποκτα ενα κλας!»






Σχόλια

  1. Γεια σας, θέλω να μοιραστώ την ιστορία της οικονομικής ζωής με τον κόσμο όχι γιατί είμαι πληρωμένος αλλά επειδή θα είμαι κακός που δεν θα πει στον κόσμο για την κ. Rolins και τον κ. Johnson (kreditloansprestamos010@gmail.com). Το 2004 έχασα τον σύζυγό μου, ήμουν νοικοκυρά πριν πεθάνει ο σύζυγός μου και άφησε τον κύριο με 3 παιδιά. Ήμουν μπερδεμένος και απογοητευμένος καθώς τα πράγματα έγιναν δύσκολες επειδή εργάζονταν με μια ιδιωτική εταιρεία με σύμβαση. Έτρεξα σε φίλους και οικογένεια, αλλά όλα με κατέστρεψα, έχω καταθλίψει ακόμα περισσότερο, έχω δανειστεί τραπεζικά δάνεια αλλά όλοι είπαν ότι έχω κακό πιστωτικό αποτέλεσμα, δοκίμασα λίγες εταιρείες δανείων σε απευθείας σύνδεση και ήμουν scammed το λίγο είχα. Άρχισα να παίρνω σκληρά φάρμακα για να διευκολύνω το άγχος μου, η κυβέρνηση πήρε τα παιδιά μου μακριά από μένα και άρχισα να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν ξανά γιατί ένιωσα ότι ο καθένας στον κόσμο είναι ο ίδιος. Μετά από μερικά χρόνια, πήγα στην αποκατάσταση της καρδιάς, μετά από μερικούς μήνες ανταποκρίθηκα στις θεραπείες μέχρι να συναντήσω μια νοσοκόμα που ονομάζεται κυρία Rolins, η οποία έγινε ο πολύ καλός μου φίλος και με το χρόνο ήμουν ικανός να την αρέσει και να την εμπιστεύομαι. Μέχρι μια μέρα της είπα την ιστορία μου. Ήταν τόσο άγγιξε που φώναξε, μου είπε να είμαι ισχυρός που θα με κρατήσει στις προσευχές της, μετά από μερικές μέρες μου είπε για ένα μικρό κατάστημα που πρόκειται να πωληθεί και μου είπε αφού είμαι πολύ έξυπνος, θα έπρεπε, αλλά το κατάστημα και με την οποία η κυβέρνηση θα με αφήσει από το κέντρο αποκατάστασης. Μου είπε ότι δεν μου άρεσε, μου πρότεινε τον κ. Τζόνσον, ειλικρινά αρχικά αισθάνθηκα ότι ήταν σαν τους άλλους και δεν ήθελα να το κάνω, με έπεισε, γιατί μου έκανε το πρώτο για μένα και μέσα σε 78 ώρες πήρα το δάνειό μου $ 72 ώρες. Σήμερα είμαι ελεύθερος, έχω την τέχνη και το κατάστημα μπουτίκ μου, τα παιδιά μου είναι σε ένα καλό σχολείο, πλήρωσε όλα τα χρέη μου και σχεδιάζω να αγοράσω ένα σπίτι για την οικογένειά μου. Παρακαλώ μην το εγκαταλείπετε στη ζωή, ήμουν κάποτε σαν εσένα, χτύπησα, κακοποιήθηκε από τον κόσμο, σκέφτηκα την αυτοκτονία, μισώ και δεν εμπιστεύομαι κανέναν ή τίποτα αλλά θέλω να σας πω ότι υπάρχει ελπίδα για σας. Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια, δάνεια, επενδυτικά σχέδια ή ιδέες, μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Johnson (kreditloansprestamos010@gmail.com) και σας υπόσχομαι ότι θα γράψετε στον κόσμο σαν να κάνω τη μαρτυρία σας.
    Ευχαριστώ
    Annabelle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποβάλετε αίτηση για δάνειο με γρήγορο και βολικό τρόπο για να πληρώσετε τους λογαριασμούς και την επανάληψη της χρηματοδότησης του έργου σας με το φθηνότερο επιτόκιο του 3% για να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα μέσω: creditfinance911@gmail.com. Το δάνειο χρειάζεται προσφορά δανείου το ελάχιστο μας είναι 1.000,00 επιλογή δανεισμού οποιωνδήποτε χρημάτων, είμαι πιστοποιημένη εγγραφή και δανειστές Legit, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα αν ενδιαφέρεστε για να πάρετε αυτό το δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δανείου καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις των δανείων και το ποσό του δανείου θα σας μεταφερθούν. Χρειάζομαι την επείγουσα απάντησή σας αν σας ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hi Viewers Αποκτήστε την κενή κάρτα σας ATM που λειτουργεί σε όλες τις μηχανές ATM σε όλο τον κόσμο .. Διαθέτουμε ειδικά προγραμματισμένες κάρτες ATM που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση μηχανών ATM, οι κάρτες ATM μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποσυρθούν στο ATM ή να πετάξουν, στα καταστήματα και POS. Πωλούμε τα χαρτιά αυτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές παγκοσμίως, η κάρτα έχει ημερήσιο όριο ανάληψης € 10.000 σε ΑΤΜ και μέχρι € 30.000 όριο δαπανών στα καταστήματα ανάλογα με το είδος της κάρτας που παραγγείλατε, είμαστε εδώ για εσάς οποιαδήποτε στιγμή, κάθε μέρα . ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ; (blankatm002@gmail.com) Είμαι ευγνώμων στον Marcell γιατί άλλαξε ξαφνικά την ιστορία μου. Η κάρτα λειτουργεί σε όλες τις χώρες εκτός από την επικοινωνία μαζί της τώρα (blankatm002@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το όνομά μου είναι ο Κέλος από την Ελλάδα και είμαι χαρούμενος εδώ γιατί έχω δανεισμό 50.000 ευρώ από την εταιρεία Easy loan. Εάν ενδιαφέρεστε για τα δάνεια, στείλτε τα email τους σήμερα στο easyloanfirm2020@gmail.com ή ο αντιπρόσωπός τους WhatsApp +17042282247

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...