· Η επίθεση ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή: Τούτο που διακυβεύεται ένεν μόνο «κρίση θεσμών» [τζαι για την Εισαγγελία «κρίση νομιμοποίησης» πκιον] - εν μια ξεκάθαρη επίθεση στην ίδια την Δημοκρατία, στο δικαίωμα των πολιτών για πληροφόρηση, τζαι έρευνα για τους αξιωματούχους που πληρώνονται που το δημόσιο αλλά θέλουν να έχουν ρόλους επιβολής αυταρχισμού τζαι λογοκρισίας.. Τούτη η έρευνα εν ο βασικός ρόλος του Γενικού Ελεγκτή – τζαι οι της Εισαγγελίας θέλουν να την εμποδίσουν γιατί, λογικά, φοουνται για τις αποκαλύψεις του τι κάμνουν..


·         Η επίθεση ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή: Τούτο που διακυβεύεται ένεν μόνο «κρίση θεσμών» [τζαι για την Εισαγγελία «κρίση νομιμοποίησης» πκιον] - εν μια ξεκάθαρη επίθεση στην ίδια την Δημοκρατία, στο δικαίωμα των πολιτών για πληροφόρηση, τζαι έρευνα για τους αξιωματούχους που πληρώνονται που το δημόσιο αλλά θέλουν να έχουν ρόλους επιβολής αυταρχισμού τζαι λογοκρισίας.. Τούτη η έρευνα εν ο βασικός ρόλος του Γενικού Ελεγκτή – τζαι οι της  Εισαγγελίας θέλουν να την εμποδίσουν γιατί, λογικά, φοουνται για τις αποκαλύψεις του τι κάμνουν..

Η έννοια της «κρίσης θεσμών», εν μάλλον μια ευγενική κωδικοποίηση τούτου που συμβαίνει – ουσιαστικά, οι δυο διορισμένοι του Αναστασιάδη, θέλουν να επιβάλουν λογοκρισία. Το ομολογούν άλλωστε έμμεσα όταν κατηγορούν τον Γενικό ελεγκτή, [όπως εκυκλοφορησεν] ότι διαβρώνει «την εμπιστοσύνη του κοινού προς τους θεσμούς». Όπου «θεσμούς» εννοούν ουσιαστικά τον εαυτό τους. Με βάση την ρητορική τους, θα πρέπει να λογοκρίνονται οι ό,ποιες καταγγελίες για διαφθορά, διαπλοκή ή σύγκρουση συμφερόντων των δυο στην Νομική Υπηρεσία..

Το ότι έχουν τέτοιο θράσος δεν πηγάζει από την όποια θετική εικόνα τους ή έστω μια κάποια υπηρεσία τους. Θέλουν να επιβάλουν ένα καθεστώς αυταρχισμού όπου οι αποφάσεις τζαι οι πρακτικές τους να μην ελέγχονται. Η πραγματική πηγή της ενόχλησης τζαι του άγχους τους, είναι ενδεχομένως ότι έχουν «λερωμένη την φωλιά» τους – τζαι θέλουν να εμποδίζουν κάθε φωνή που καταγγέλλει παρατυπίες στις οποιες εμπλέκονται. Ο Αγγελίδης, ας πούμε, θα ήθελε να μην διερευνηθεί η καταγγελία ότι ευνόησε πελάτη του. Τζαι, ιδιαίτερα, ότι μαζί με τον Σαββίδη συμμετείχαν στο υπουργικό Αναστασιάδη που ενέκρινε τόσα σκάνδαλα των «χρυσών διαβατηρίων». Λογικό είναι επίσης, ο Σαββιδης λ.χ. να θέλει να λογοκρίνει τζαι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θυμίζουν την αισχρότητα να αποφασίζει να διορίσει ο ίδιος [ο οποίος ήταν εμπλεκόμενος, σαν μέλος του υπουργικού στην έγκριση των σκανδαλωδών αποφάσεων] επιτροπή διερεύνησης για το σκάνδαλο. Τζαι αποκαλυπτικά διόρισε τον Νικολάτο, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ν. Κληρίδη, φαίνεται να εμπλέκονται σε διαπλοκή με τον Πολυβίου...

Ο Χριστοδουλίδης καμώνεται ουδετερότητα, αλλά προφανώς θα ήθελε να διορίσει ο ίδιος άλλους, ημέτερους, στην ελεγκτική υπηρεσία που να μην αποκαλύπτουν τις δικές του παρατυπίες...

Θα μάθουμε, βέβαια, τωρά αν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο [με τους διορισμένους του Αναστασιάδη] έχει καταντήσει επίσης πλυντήριο..

Αλλά η ουσία του θέματος είναι η ύπαρξη Δημοκρατίας τζαι ελέγχου της διαπλοκής.. ... τζαι οϊ απλά ατομικές διαμάχες εκπροσώπων των θεσμών..

Είναι με τούτην την έννοια μια ιστορική στιγμή..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...