Τα ψέματα σαν στραγάλια – η ισραηλινή προπαγάνδα... Η απόπειρα δαιμονοποίησης της UNRWA ήταν ένα τυπικό τεκμήριο fake news ενδεικτικό της ισραηλινής προπαγάνδας, τζαι της κατάντιας της, άμα το δούμε τζαι στο φόντο της αποδόμησης της.


 Τα ψέματα σαν στραγάλια – η ισραηλινή προπαγάνδα...

Η απόπειρα δαιμονοποίησης της UNRWA ήταν ένα τυπικό τεκμήριο fake news ενδεικτικό της ισραηλινής προπαγάνδας, τζαι της κατάντιας της, άμα το δούμε τζαι στο φόντο της αποδόμησης της.

Το θέμα εν επροέκυψε τυχαία. Ελάνσαρεν το η υπηρεσία προπαγάνδας του ισραηλιτικού κράτους αμέσως μετά την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου να αποδεχθεί την προσφυγή της Νότιας Αφρικής εναντίον του Ισραήλ, για εγκλήματα γενοκτονίας. Το ισραηλιτικό fake news υποστήριζε ότι 12 [από τους 30,000] παλαιστίνιοι που εργάζονταν για την UNRWA, συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Τα δυτικά ΜΜΕ το αναπαρήγαν αρχικά χωρίς ενδοιασμούς. Όπως καλόμαθε το Ισραήλ. Αλλά τώρα πκιον το σκηνικό αλλαξε δραματικά - τζαι τεχνολογικά [με την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης], αλλά τζαι με την ανάδυση ΜΜΕ του παγκόσμιου Νότου [όπως το Αλ Τζαζίρα τζαι του Telesur στη λατινική Αμερική], αλλά τζαι ακαδημαϊκών τζαι ακτιβιστών στην ίδια την Δύση.

Ετσι σε λλιες μέρες η αποδόμηση της ισραηλινής προπαγάνδας ηταν ένα πιάτο που σερβιρίστηκε κρύο. Από βρετανικά τηλεοπτικά κανάλια. Τα στοιχεία του dossier που διένειμε το ισραηλιτικό κράτος, δεν τεκμηρίωναν τίποτα. Τα μόνα «στοιχεία» αφορούσαν 6 [τζαι όχι 12] άτομα... τζαι η «πηγή» ηταν αιχμάλωτοι/φυλακισμένοι παλαιστίνιοι. Για ένα κράτος, το οποίο κατηγορείται τεκμηριωμένα για χρήση βασανιστηρίων τζαι μαζικών εκτελέσεων, το να διεκδικεί ότι «άντλησε» πηγές από άτομα υπό το καθεστώς βασανιστηρίων εν κωμικοτραγικό.

Τελικά, τα δυτικά ΜΜΕ αρκέψαν να εξαφανίζουν την είδηση. Μπορεί να πει κάποιος/α ότι όμως το Ισραήλ επέτυχε να προκαλέσει διακοπή παροχής οικονομικής ενίσχυσης της UNRWA. Ναι, αλλά η όλη εικόνα είναι ότι ναι μεν μερικά δυτικά κράτη εκόψαν την ενίσχυση, ακολουθώντας την ισραηλίτικη προπαγάνδα, αλλά πολλά κράτη, όχι μόνο αρνήθηκαν να στηρίξουν την ισραηλίτικη εκστρατεία, αλλά ενίσχυσαν την χρηματοδότηση. Μάλλον φιάσκο φαίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο..

Τζαι όπως παρατήρησε ένας σχολιαστής, το πρόβλημα της ισραηλίτικης προπαγάνδας ένεν μόνο η αντίσταση, αλλά τζαι ότι τα επιχειρήματά της εν διάτρητα... σκουπίδια/rubbish που εύκολα αποδομούνται

«...An analysis of the dossier by Britain’s Sky News revealed that these documents claim only six, not 12 as initially suggested, UNRWA staff entered Israel on October 7. It noted that “the Israeli intelligence documents make several claims that Sky News has not seen proof of and many of the claims, even if true, do not directly implicate UNRWA”.γAfter also analysing the documents, Britain’s Channel 4 reached a similar conclusion and said the six-page-long dossier “provides no evidence to support the explosive claim that UN staff were involved in terror attacks on Israel”.»

https://www.aljazeera.com/opinions/2024/2/9/watching-the-watchdogs-israels-legacy-of-media-deception-stumbles

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...