· Το λόμπι των τραπεζιτικών συμφερόντων τζαι οι προεκτάσεις του ΙΙΙ: Στον πάτο η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου – με ευρωπαϊκή βούλα


Το λόμπι των τραπεζιτικών συμφερόντων τζαι οι προεκτάσεις του ΙΙΙ:

Στον πάτο η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου – με ευρωπαϊκή βούλα

Xenis Savva Διαφάνεια (Glasnost)

Στον πάτο η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Καταγραφή της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, της καταστροφικής αντιμετώπισης των δανειοληπτών από τες Κυπριακές Τράπεζες

Συγκριτική μελέτη αξιολόγησης σε σχέση με τη προστασία των δανειοληπτών σε επτά χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία) της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών Δεκέμβριος του 2023

Για τους σκοπούς της αξιολόγησης των Κεντρικών Τραπεζών των επτά χωρών, επελέγησαν έξι τομείς.

Ο πρώτος αφορούσε το επίπεδο εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ΕΑΤ.

Ο δεύτερος σχετιζόταν με την αποτελεσματικότητα των εποπτικών αρχών σε σχέση με τον τρόπο ενεργειών των εμπορικών τραπεζών.

Ο τρίτος είχε να κάνει με την αποτελεσματικότητα των εποπτικών μέτρων για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των εμπορικών τραπεζών με τις σχετικές απαιτήσεις ανοχής έναντι καθυστερήσεων αποπληρωμής οφειλών.

Ο τέταρτος αξιολογούσε την αποτελεσματικότητα της εποπτείας εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη την πιστοληπτική ικανότητα των εμπορικών τραπεζών και την ορθή και επαρκή πληροφόρηση των δανειοληπτών.

Ο πέμπτος τομέας αφορούσε την επίδειξη ευελιξίας από τις εμπορικές τράπεζες για ρύθμιση δανείων και πόσο αποτελεσματικές ήταν αυτές οι ρυθμίσεις.

Ο έκτος τομέας σχετιζόταν με την αποτελεσματικότητα της εποπτείας εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για τους κινδύνους σε δανειολήπτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...