Από το διάγγελμα Νετανιάχου, στην αναφορά στα δυτικά ΜΜΕ για παρέμβαση αναστολής/καθυστέρησης της χερσαίας εισβολ





  Από το διάγγελμα Νετανιάχου, στην αναφορά στα δυτικά ΜΜΕ για παρέμβαση αναστολής/καθυστέρησης της χερσαίας εισβολής

Στα μέσα της εφτομάδας ο Νετανιάχου έκαμεν ένα διάγγελμα που ήταν ενδιαφέρον για  τις εστιάσεις του. Το κυρίως μήνυμα ήταν ότι «η χερσαία επιχείρηση θα γίνει». Προφανώς, γιατί φαίνεται να καθυστερά, μετά τις αρχικές πολεμικές ιαχές, αλλά τζαι γιατί άρκεψεν να διαρρέει ότι η Δύση/ΗΠΑ εκφράσαν επιθυμία για γενική αναστολή/καθυστερηση της εισβολης, καθώς θωρούν ίνταλως διαμορφώνεται η εικόνα διεθνώς, αλλά τζαι στο εσωτερικό των χωρών τους.. τζαι προφανώς ανησυχούν για τις πολεμικές συνέπειες... του τί μπορεί να κάμει η Χαμας, τί όπλα έσιει, τί υπόγειες σύραγγες έφτιαξε κλπ..

Σε τούτο το πλαίσιο, ήταν τζαι καταγραφή, στο εσωτερικό κόσμο του ισραηλιτικού θεάματος, ότι ο Νετανιάχου θέλει χερσαία επιχείρηση... Αλλά μετά πρόσθεσε ότι η απόφαση θα αποφασιστεί «ομόφωνα» από το μικρό «ΚΥΣΕΑ» και το υπουργικό συμβούλιο ειδικής σύνθεσης»... Ουσιαστικά ελάλεν ότι τζήνος θέλει να γίνει, αλλά αν δεν γίνει κάποιοι άλλοι φταίουν, που εν υπάρχει ομοφωνία.

Το άλλο ενδιαφέρον ήταν η νέα «έκκληση» στους παλαιστίνιους να φύουν που την βόρεια Γάζα. Το οποίο καταγράφει ότι παρά τους βομβαρδισμούς, οι παλαιστίνιοι εν φέφκουν..

Τζαι εκατάληξεν με την αναγνώριση ότι χρειάζεται τζαι τους εσωτερικούς του αντίπαλους στην κατασκευή «εθνικής ενότητας» [«Μαζί θα πολεμήσουμε, μαζί θα νικήσουμε»], πίσω που την οποία θα προσπαθήσει να χωστεί μεταπολεμικά... Αλλά για να το λαλει, μάλλον έσιει ανάγκη να πείσει...

Κατά τα άλλα το Ισραήλ κάμνει μιτσιές κινήσεις/εισβολές μέσα στην Γάζα τζαι αποχωρεί – είτε γιατί τούτη εν η στρατηγική τωρά, είτε γιατί συναντά αντίσταση, όπως ανακοινώνει η Χαμάς...

«Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...