· Όταν η δυτική σοσιαλδημοκρατία διασώζει ένα κομμάτι αξιοπρέπειας στην διεθνή της εικόνα ιστορικά.... Ο Γκουτέρες για την Παλαιστίνη..


Όταν η δυτική σοσιαλδημοκρατία διασώζει ένα κομμάτι αξιοπρέπειας στην διεθνή της εικόνα ιστορικά.... Ο Γκουτέρες για την Παλαιστίνη..

Η επέμβαση του Γκουτέρες για το παλαιστινιακό, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια αναμενόμενη κίνηση [είσιεν μπροστά του τις αναφορές οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ για την γενοκτονία σε δημόσια θέα στην Γάζα], αλλά τελικά ήταν τζαι μια γενναία κίνηση, αφού εμφανώς φαινόταν να κυριαρχεί ακόμα στη δυτική δημόσια εικόνα, το δίκτυο δαιμονοποίησης, ενάντια σε όσους τα έβαζαν με το Ισραήλ, λαλώντας την ιστορική αλήθκεια για την Παλαιστίνη. Το δίκτυο της ισραηλίτικης προπαγάνδας...

Όμως, ο Γκουτέρες, δεν μάσησε... Τα είπε ξεκάθαρα τζαι με ιστορικό πλαίσιο..

Ναι, τίμησε τον ρόλο του... Εξέφρασε τζαι το αίσθημα της πλειοψηφίας της διεθνούς κοινότητας... Αλλά μπροστά στις τόσες ξεφτίλες της δυτικής σοσιαλδημοκρατίας [που τον τζαιρό του Μπλερ, Κλίντον τζαι δα, με αποκορύφωμα την πρόσφατη δουλοπρέπεια της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, στις ΗΠΑ τζαι τα καμώματα της, ότι εν καταλάβουν ότι στηρίζουν του απόγονους του Μπαντέρα στην Ουκρανία] ο κ. Γκουτέρες από το Σοσιαλιστικό κόμμα της Πορτογαλίας, της επανάστασης των γαρυφάλλων, εκράτησεν τον πούντον του..

Τα σέβη μας...

Dimitris Christopoulos

Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ"

"Η επίθεση της Χαμάς δεν ήρθε εν κενώ, καθώς οι Παλαιστίνιοι είναι εδώ και 56 χρόνια υπό ασφυκτική κατοχή. Έχουν δει τη γη τους να καταβροχθίζεται από εποικισμούς, να καταστρέφεται από τη βία, με την οικονομία τους παγωμένη, τον λαό εκτοπισμένο και τα σπίτια τους κατεδαφισμένα. Οι ελπίδες τους για μια πολιτική λύση σε αυτό το χάλι εξαφανίζονται. Τέτοιο δράμα δεν μπορεί να δικαιολογεί τις απαράδεκτες επιθέσεις της Χαμάς και αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν με τη σειρά τους να δικαιολογούν συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ».

Αυτά είπε ο Αντόνιο Γκουτιέρες και το Ισραήλ ζητάει την παραίτησή του.

Αν αυτά τα λόγια υπηρετούσε στοιχειωδώς η Δύση αντί για την ξεδιάντροπα μεροληπτική πολιτική της υπέρ του Ισράηλ τα τελευταία χρόνια, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε ούτε στην επίθεση της Χαμάς.

Ο Γκουτιέρες, πρώην Ύπατος Άρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες - να το θυμόμαστε κι αυτό - είχε το σθένος να πει αυτό που είναι αυτονόητο, ωστόσο όμως ουδείς δυτικός πολιτικός με ελάχιστες εξαιρέσεις τολμά να ξεστομίσει.

Το Ισραήλ χάνει τη μάχη της οικουμενικής επιρροής στο mainstream της διεθνούς κοινότητας, αυτό που μαεστρικά κρατούσε εδώ και 30 χρόνια (χάνει τη μάχη του κέντρου, έγραψε ο Thanasis Kampagiannis) και θυμώνει.

Όσο θυμώνει, τόσο πιο αλόγιστο γίνεται.

Τόσο μοιάζει περισσότερο με το τέρας που δημιούργησε.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Γι'αυτό λοιπόν, τιμή στον Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ντροπή στους άλλους που σιωπούν ή ταξιδεύουν στο Τελ Αβίβ να εκφράσουν την "αλληλεγγύη" τους στο Ισραήλ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έσωσε την τιμή της "διεθνούς κοινότητας".

Μακάρι να είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν στη διεθνή πολιτική. Ο κόσμος θα ήταν κάπως δικαιότερος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...