Η Παλαιστίνη σαν σύμβολο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τζαι της ανυπότακτης ανθεκτικότητας

·    

·         Η Παλαιστίνη σαν σύμβολο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τζαι της ανυπότακτης ανθεκτικότητας...

Αν τοποθετήσουμε τον σημερινό πόλεμο, σε ιστορικό πλαίσιο, η πρώτη αναπόφευκτη σκέψη, είναι η κατ’ αρχήν κατάρρευση της ισραηλίτικης περικύκλωσης με την επίθεση της Χαμάς.... Όπως έγραψε τζαι ο Ramzy Baroud, οι νεαροί που εκάμαν την επίθεση, εν ουσιαστικά τα μωρά που αναγιωθήκαν υπό καθεστώς πολιορκίας, τζαι περιστασιακών επιθέσεων/βομβαρδισμών. Τζαι για όσους/ες εν έχουν επιβαλλόμενα [ή από άγνοια] κενά μνήμης, να υπενθυμίσουμε ότι οι παλαιστίνιοι στη Γάζα, δοκίμασαν τα πάντα σαν μορφή διαμαρτυρίας. Εκάμαν διαδηλώσεις στην γραμμή πολιορκίας – επυροβολήσαν τους. Οπότε τώρα εδοκιμάσαν τζαι τα όπλα..

Ένα πράμα εν εκάμαν οι παλαιστίνιοι – τζαι της Γάζας τζαι της Δυτικής Όχθης, τζαι στο κράτος του Ισραήλ: εν υποταχτήκαν..

Όσο κόστος τζαι να έσιει, από την ισραηλίτικη εκδικητικότητα, που πηγάζει πκιον τζαι που ένα αίσθημα άγχους για την απώλεια της ασφάλειας του «στρατιωτικά ανίκητου», οι παλαιστίνιοι έδειξαν στην ανθρωπότητα, ότι η αντίσταση εν τρόπος ύπαρξης – όϊ μόνο σαν μορφή ανθεκτικότητας, αλλά τζαι ότι ο βιβλικός Δαυίδ, μπορεί να νικήσει τζαι τον τεχνολογικό Γολιάθ... Οι ροκόλοι στη Γάζα νίκησαν τον σούπερ στρατό του θεάματος. Έστω για μερικές μέρες... τζαι παρά τα iron dome, οι home made ρουκέτες των βομβαρδισμένων, επερνούσαν  όπως οι ρουκέτες του Ισραηλιτικού κράτους..

Σαν συνέπεια τούτης της αντίστασης, άρνησης υποταγής, το Ισραήλ φαίνεται να φθείρεται αυξανόμενα. Όπως έγραψεν τζαι η νυν μεγάλη μορφή της παγκόσμιας εβραϊκής κουλτούρας, ο Νόαμ Τσόμσκι, ο αυταρχισμός προς τα έξω, επιστρέφει πίσω στο εσωτερικό της χώρας που καταπιέζει... Πολλοί ισραηλίτες προηγουμένως, εκάμναν που εν θωρούσαν την καταπίεση των παλαιστινίων. Τζαι έτσι η ανοχή της ακροδεξιάς άνοιξε την πόρτα στον Νετανιάχου... Οι Ισραηλίτες λ.χ. τωρά σκοτώνουν, καταστρέφουν, βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Νετανιάχου θέλει θεάματα για να αποφύγει τζαι τη δίκη τζαι τις ευθύνες – διότι το τελευταίο σκηνικό πρόκλησης ήταν η δράση των ακροδεξιών με ενίσχυση, όϊ απλώς ανοχή, που την κυβέρνηση του..

Διεθνώς, η εικόνα εν φαίνεται να τραβά. Άμα τζαι το BBC κρατά πισινή στην ισραηλίτικη προπαγάνδα...

Κάποτε στο μέλλον η λέξη Παλαιστίνη, θα καταγράφεται στους δρόμους τζαι στις πλατείες της ανθρωπότητας σαν συνώνυμο του «Αντίσταση»..


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...