Η κίνηση του αρχιεπίσκοπου Γιώρκου για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: εκατάλαβεν προς τα που φυσά ο άνεμος, οξά ανακαλύψεν τζαι μιαν ορθολογική διάσταση στον εαυτό του? Ιστορικο πλαισιο της διαδικασιας εγκοσμικευσης της κυπριακης εκκλησιας – τζαι των συντηρητικών αντιδράσεων.



·         Η κίνηση του αρχιεπίσκοπου Γιώρκου για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: εκατάλαβεν προς τα που φυσά ο άνεμος, οξά ανακαλύψεν τζαι μιαν ορθολογική διάσταση στον εαυτό του? Ιστορικο πλαισιο της διαδικασιας εγκοσμικευσης της κυπριακης εκκλησιας – τζαι των συντηρητικών αντιδράσεων.

Μετά τον θάνατο του Μακάριου, του πιο κοσμικού αρχιεπίσκοπου τουλάχιστον στον 20ο αιώνα, οι αρχιεπίσκοποι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, σε ένα πλαίσιο συντηρητικής αντίδρασης ή ακροδεξιάς στροφής. Η αντιπαράθεση του Μακάριου με το εκκλησιαστικό συντηρητικό κατεστημένο [το οποίο εισιεν εμπεδωθεί μετα τον θάνατο/δολοφονία του Λεόντιου το 1947] φάνηκε ξεκάθαρα τζαι στην σύγκρουση του με τους 3 μητροπολίτες... Με τον θάνατο του Μακάριου, ο υποτιθέμενος συνεργάτης του, ο Χρυσόστομος, ηγήθηκε μια επίθεσης ενάντια στον υπουργό παιδείας του Μακάριου, τον Σοφιανό, ο οποίος προωθούσε τον εκδημοκρατισμό του σχολείου.

Μετά ακολούθησε ο Χρυσόστομος ο Β, με εστίαση στα οικονομικά, τζαι μεν μιαν σχεδόν ξεδιάντροπη απαξίωση όσων δεν εκτιμούσαν τις αντιλήψεις του για την οικονομία. Θρησκευόμενος [με την έννοια του φανατικού ή έστω του πιστού που σύρνει καμιάν εκκλησιαστική ατάκα μέσα μέσα] εν ήταν, αλλά αυταρχικός ήταν. Τζαι με φλερτ με την ακροδεξια....

Ο Γιωρκος φαίνεται να έρκεται που την ακροδεξιά...Οποτε η κίνηση αποδοχής της σεξουαλικής αγωγής, μια υπόθεση που πάει πίσω στην δεκαετία του 1980, μπορεί να ήταν στρατηγική κίνηση αποφυγής αντιπαράθεσης... τζαι  η αντιπαράθεση εν θα ήταν απλώς με την κοσμική κοινωνία, την πραγματικότητα στην ΕΕ κοκ... Εν μια αντιπαράθεση που θα εμφανιστεί τζαι στο εσωτερικό της Εκκλησίας..

Αρα μπορεί να εν τζαι μια κίνηση εσωτερικού ελέγχου..Θα δείξει...:)

«Υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θεωρώντας πως είναι προτιμότερο να ενημερώνονται τα παιδιά και να προστατεύουν τους εαυτούς τους παρά να αφήνονται στην άγνοια και ό,τι αυτή συνεπάγεται όταν τύχει εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Ο Μακαριότατος πραγματοποίησε συνάντηση τόσο με την υπουργό Παιδείας όσον και με την επιθεωρήτρια η οποία θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και κατέληξε, πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όπως θα μεταφέρεται στα παιδιά θα είναι υποβοηθητική για να ενημερωθούν σωστά και με τους λιγότερους κινδύνους.

Μέσω των επαφών του, ο Αρχιεπίσκοπος έχει πειστεί, ότι από πλευράς υπουργείου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο ενημέρωσης αλλά και προστασίας των παιδιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ» ανέφερε, πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ακραίες φωνές, είτε αυτές προέρχονται από διάφορους κύκλους στην Ελλάδα είτε υιοθετούνται εντός Κύπρου, και να αφήνουμε στα παιδιά στην άγνοια η οποία τα καθιστά ευάλωτα σε επιτήδειους.

Ακόμη ανέφερε πως τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και η  αρμόδια επιθεωρήτρια έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα παρακολουθούν στενά το θέμα και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το πράξουν. Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει θέση επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως θέση κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έλαβε ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός ενώ αρνητική θέση πήρε και η Μονή Τροοδιτίσσης. Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν επιθυμούν να φορτωθεί η Εκκλησία το βάρος οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει εις βάρος παιδιού, λόγω άγνοιας, εκτιμάται πως ο Μακαριότατος θα κερδίσει την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.»

https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1384654/iper-tis-sexoualikis-agogis-o-archiepiskopos/?fbclid=IwAR1SLvFO19YOIL829W5HpVY0azYYQ5jnHzMedh6RLBLnzC8TpO_zwp_n1bI

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...