Καταγγελία για σκάνδαλο σύγκρουσης συμφέρων σε προσλήψεις στην ΓΕΡΗΕΤ




 
 Καταγγελία για σκάνδαλο σύγκρουσης συμφέρων σε προσλήψεις στην ΓΕΡΗΕΤ

Η πιο κάτω καταγγελία για σύγκρουση συμφερόντων σε προσλήψεις έχει ήδη σταλεί τζαι στον επίτροπο διαφάνειας τζαι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με επισυνημμένα αριθμό τεκμηρίων....

Εκ των φαινομένων από whistle blower..

Αναδημοσιεύκομεν μέρος του κειμένου στα πλαίσια της διαφάνειας, όπως αναφέρει τζαι η επιστολή στην αρχή της...

Τζαι θα αναμένουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις που τους αρμόδιους...

Τα τεκμήρια δεν θα δημοσιευτούν προς το παρόν αναμένοντας απαντήσεις. Αν υπάρχουν

 

·         Αξιότιμε κ Επίτροπε Διαφάνειας,

κ. Χάρη Πογιατζή

Έντιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

κ. Χριστοδουλίδη


Πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό σας βρίσκει εν μέσω των πιεστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά το κοινό με τις συνεχείς αναφορές στον επίτροπο ταχυδρομείων Γιώργο Μιχαηλίδη. Η ίδια η ουσία της δημοκρατίας μας και η δημόσια εμπιστοσύνη εξαρτώνται από τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη μέγιστη ακεραιότητα σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας. Δυστυχώς, ήρθε στο φως ότι οι αρχές αυτές ενδέχεται να έχουν υπονομευθεί σημαντικά στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσληψης ΓΕΡΗΕΤ (Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας.

Ο κ....     ...) , έχει εμπλακεί σε μια βαθιά ανησυχητική σύγκρουση συμφερόντων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εκμεταλλεύτηκε την ιδιωτική του εταιρεία, .........., για να επηρεάσει αθέμιτα και ενδεχομένως να χειραγωγήσει τους μηχανισμούς πρόσληψης ΓΕΡΗΕΤ και ΑΨΑ. 

Συγκεκριμένα, η C......... φαίνεται να απασχολήθηκε για τη δημιουργία προφίλ και την υποβολή αιτήσεων, πιστοποιητικών και άλλων σχετικών εγγράφων για 18 θέσεις μηχανικών Α9 και 2 θέσεις Α13. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. ............ εξασφάλισε θέση μηχανικού κυβερνοασφάλειας Α9 μέσω αυτής της διαδικασίας μαζί με πρώην έκτακτους υπαλλήλους του επιτρόπου Γιώργου Μιχαηλίδη, οι οποίοι αφού είχαν δημιουργήσει την πλατφόρμα πρόσληψης ..... ...., και ενώ εργοδοτούνταν παράλληλα όλοι μαζί στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας σαν έκτακτο προσωπικό, μίσθωσαν την εν λόγω εταιρεία στον Γιώργο Μιχαηλίδη και την χρησιμοποίησαν για την διαδικασία πρόσληψης 18 μηχανικών κυβερνοασφάλειας Α9-11-12 στην οποία είχαν και οι ΙΔΙΟΙ κάνει αίτηση, και όλως παραδόξως, η συντριπτική πλειονότητα μονιμοποιήθηκε και προσλήφθηκε στην θέση που εργαζονταν ως έκτακτοι ενώ ενδέχεται να παρουσίαζε "τεχνικά προβλήματα" για "εξωτερικούς" υποψήφιους και είχαν παραπονεθεί ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα πιστοποιητικά τους εγκαίρως.

[...]

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος, σας παρακαλώ να αναθέσετε μια άμεση, ενδελεχή και διαφανή έρευνα για το θέμα αυτό. Η εμπιστοσύνη του κοινού, όταν χαθεί, είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε προς το συμφέρον των ανθρώπων που υπηρετούμε και να επιδείξουμε ακλόνητη δέσμευση στις αρχές που αποτελούν το θεμέλιο της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Περιμένω την έγκαιρη απάντησή σας και τη διαβεβαίωση για άμεση δράση.

Η απόπειρα εντοπισμού ή/και εκφοβισμός πληροφοριοδοτών είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ή/και €30,000 πρόστιμο ή και τα δύο, από οποιονδήποτε βάσει του Ν(06)/(Ι)/2022.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...