Το θέαμα πραξικοπήματος στην Μόσχα, η δυτική υποκρισία, τζαι ..ο κερδισμένος Πούτιν



Το θέαμα πραξικοπήματος στην Μόσχα, η δυτική υποκρισία, τζαι ..ο κερδισμένος Πούτιν

Το επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων το σαββατοκυρίακο ηταν η αντιπαράθεση στην Ρωσία ανάμεσα στον επικεφαλής της Wagner, του Πριγκοζιν, με την στρατιωτική ηγεσία [τον υπουργό άμυνας, τον Σοϊγκου, τζαι τον επικεφαλής του Στρατού, τον Γκερασιμωφ]. Ο Πριγκοζιν εν ανάφερε στην κριτική του τον Πούτιν τζαι η διαμάχη του με τους επικεφαλής του στρατού εσιει τζαιρον που εξελίσσεται. Εκατηγοραν τους για λάθη στον πόλεμο τζαι για σκόπιμο περιορισμό του εξοπλισμού για τους στρατιώτες του «επαγγελματικού» του στρατού. Η κίνηση να ενταχθούν οι Wagner στον ρωσικό στρατό [υπό την ηγεσία των αντίπαλων του Πριγκοζιν] μπορεί να ηταν τζαι καταλυτική.

Τα δυτικά σάλια [μερικοί έμμεσα τζαι αλλοι άμεσα] για «εσωτερική κατάρρευση της Ρωσίας, ηταν ενδεικτικά της ηθικής αθλιότητας – ο Πριγκοζίν, στην πολιτική του αντίληψη, θέλει ένα πιο σκληρό πόλεμο. Αλλα όσοι ονευρευκουνται ακόμα το «όνειρο θερινής νυκτός» για κατάρρευση της Ρωσίας [ η φαντασίωση ξεκίνησε με την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, όπου οι ανόητοι  ονειρεύονταν μια νέο περίοδο Γιέλτσιν η τζαι διαμελισμό της Ρωσίας] ηταν πρόθυμοι να ταυτιστούν με ένα ακόμα πιο σκληρό στον ουκρανικό πόλεμο...Για να έχουμε εικόνα όσων πριμοδοτούν την αθλιότητα του «πόλεμος του ΝΑΤΟ μεχρι τον τελευταίο ουκρανό».

Τζαι το αποτέλεσμα; Αρκετοί ήδη εκαμαν παραλληλισμό με το 2016 στην Τουρκία. Ο Πούτιν φκαινει ενδυναμωμένος με την εμφανή στήριξη της κοινωνίας αλλα τζαι των θεσμών όπως ο Ερντογαν τότε. Σε βαθμό που μερικοί  δυτικοί, όταν συνειδητοποίησαν το αποτέλεσμα, αρκεψαν να μουρμουρούν για «στημένο θέαμα». Ο Πριγκοζίν θα πάει «μετακομιση» στην Λευκορωσία [τζαι θα γινει αρχειοθετηση των κατηγοριων εναντιον του], θα φύγουν τζαι οι αντίπαλοι του, ο Σοϊγκου τζαι ο Γκερασιμωφ] τζαι οι Wagner θα ενταχθούν στον ρωσικό στρατό, προσφέροντας στο ρωσικό κράτος ένα επαγγελματικό στρατό με διεθνείς προεκτάσεις ιδιαίτερα στην Αφρική.

Αλλα τζαι πολιτικά ηταν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα: η εμφάνιση του Λουκασενκο σαν διαμεσολαβητή, δείχνει μια αναβάθμιση τζαι αναγνώριση του ρόλου της ηγέτη της Λευκορωσίας, αλλα τζαι η παρουσία του Πριγκοζίν, εστω τζαι με το θέαμα «ανταρσίας» έκφραζε ουσιαστικά την πιο πολεμοχαρή διάσταση της ρωσικής κοινωνίας. Δίνοντας στον Πούτιν την ευκαιρία να προβάλλεται προς τα εξω σαν ο πιο μετριοπαθής σε ένα εσωτερικό σκηνικό με διάφορες τάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...