Πολλήν action η σημερινή μέρα. Η Κκρίστια μόλις ετέλειωσεν το spa της στο Anassa τζιαι έκατσεν στο μπαλκόνι της σουίτας της να απολαύσει το εσπρεσάκι της


Του Αντρέα Αντρέου
Πολλήν action η σημερινή μέρα. Η Κκρίστια μόλις ετέλειωσεν το spa της στο Anassa τζιαι έκατσεν στο μπαλκόνι της σουίτας της να απολαύσει το εσπρεσάκι της μαζί με το τσιγαράκι της με θέα την φουρτουνιασμένη θάλασσα της Πάφου. Εσκέφτηκεν φυσικά, μέρα που ένει, να κλείσει έναν ταξιδάκιν να φύει, να μεν πελλάνει που το χωρκατοκαρκασσιαλλίκκιν. Ήθελεν όμως να μεν πάει τόσον μακριά. Δηλαδή ναι μεν εν θα άντεχεν το καρκασσιαλλίκκιν που την μιαν, που την άλλην όμως εν έθελεν να το χάσει τζιαι τέλια για να γελά τζιαι λλίον. Επρονόησεν να έχει τζιαι μαζί της λλίην δόσην πολιτισμού, γιατί ειδικά σήμερα, χρειάζεται. Η θέα της φουρτουνιασμένης θάλασσας της Πάφου εν αρκεί. Έτσι, ναι… Εκάθουνταν τζιαμέ δίπλα της στο τραπέζι τζιαι τα τελευταία τεύχη της Madame Figaro, του ELLE, του Harper's Bazaar, του Vanity Fair τζιαι φυσικά του Vogue. Γιατί όσον τζιαι να το κάμεις, εν κυπριακές εκλογές τούτες. Όσον action τζιαι να έχουν, ξενερώννεις.

‘Τραγικόν που έσιει ήδη 12 ο μήνας τζιαι ακόμα να τα θκιεβάσω’, εσυλλογήστηκεν με μιαν έντονη διάθεση ενδοσκόπησης τζιαι αυτοκριτικής.

H Κκρίστια συναναστρέφεται πολλά με κλίκκες της δεξιάς. Εν μέσα σε τούτες που εμεγάλωσεν. Έσιει τζιαι καλά πλάσματα τζιειμένα, εννοείται. Με όραμαν, ιδεολογία, μελετημένες απόψεις, ήθος… Εν τζιαι λέω. Αλλά η Κκρίστια ψιλοβαρκιέται τους τούτους.

Ενώ τους αριβίστες, τους νεόπλουτους, τους διεφθαρμένους, τους τυχάρπαστους, τους οπορτουνιστές, τα κομματόσκυλλα που τα εκανόνισεν το κόμμα να πιάσουν θέσεις που τις εδικαιούνταν άλλοι αλλά παίζουν το ανώτεροι τζιαι καταξιωμένοι… Τους κοντόφθαλμους… Τους ξιππασμένους… Τα φασιστάκια… Τούτους ούλλους κάμνει τους πολλύν χάζιν. Τζιαι εν τζιαι γεμάτον το κόμμαν της. Μπροστά τους παίζει τους το φίλη τζιαι πίσω τους περιπαίζει τους. Τζιαι τζείνοι έτσι κάμνουν μεταξύν τους φυσικά.

Τώρα που μιλούμε πιάννει την ο Ταδε-Ταδε τζιαι λαλεί της να πάει να πει στους φίλους τζιαι στους φανς (εν influencer η Κκρίστια. Αν δεν το ξέρεις πρέπει να το ψάξεις. Εν γίνεται να μεν έσιεις θκιεβάσει έναν Καβάφην, έναν Ντοστογιέφσκι, έναν Ανδρέου…) της να ψηφίσουν Χριστοδουλίδη.

"Επρίσετε μας τα" λαλεί τζιαι απαντά το με έναν ποφύσημαν ακολουθούμενον που ψευτοενθουσιασμό. […] "Μα εννοείται αγααΑΑααΑαπη" λαλεί του. "Ατε κλεισε τζιαι έχω να πιάσω άλλο 200 τηλέφωνα. Εφκήκεν ο κώλος μου που το πρωίν".

Κλείει του το. Θωρεί την οθόνη. Βεβαιώνεται ότι έκλεισεν η κλήση.
"Λολ. Εσιει αγγουρι" λαλεί τζιαι φίρνεται.

Η Κκρίστια μπορεί ναν ΤΣΑΣ αππωμένη, αλλά ανήθικη εν ένει.

Εν τζιαι εν σαν κάποια μικρά πλασματάκια που το παίζουν φτασμένα, πολιτισμένα τζιαι καθωσπρέπει τζιαι με πολιτικό ήθος τζιαι αγωγή
τζιαι εκαταντήσαν να υποστηρίζουν ανοιχτά τζιαι χωρίς να αντρέπουνται
έναν πλάσμα που εν τόσο διεφθαρμένο που τόσο νωρίς στην καρίερα του που ανάμεσα στα πολλά άλλα που θα εμπορούσαμεν να του καταλογίσουμεν, τζιαι που αν εζούσε σε πολιτικά πολιτισμένη χώρα θα ήταν φυλακή για κάποια που τούτα, εν το ότι
--> έπιαννε παράνομα το επίδομα εξωτερικού ενώ ήταν Κύπρο (4.860 ευρώ τον μήνα για τέσσερις μήνες), τζιαι
--> εκαταχράστηκε το κονδύλι διαφώτισης για το Κυπριακό για να προσλαμβάνει φωτογράφους να του χτίζουν τη δημόσια εικόνα του τζιαι για να πληρώνει likes για τη σελίδα του
παραβιάζοντας έτσι κάθε αίσθηση και ευθύνη χρηστής διοίκησης τζιαι προβαίνοντας σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος
--> έκλεψε την ομιλία Κασουλίδη
--> εδημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς που επροβαίναν σε επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους
χωρίς να τολμούν να διανοηθούν, τζιαι χωρίς να ενδιαφέρονται βασικά, για το τι άλλα θα κάμει αν αποκτήσει τα υπερπρονόμοια του Προέδρου.

Τούτα τα ανθρωπάκια που κουβαλούν τόσον περήφανα τζιαι ταυτόχρονα εμμονικά τζιαι απελπισμένα πάνω τους τίτλους τζιαι δάφνες – Δημοσιογράφοι. Ακαδημαϊκοί. Ειδικοί ειδικολόγοι. Je parlais trois langues. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. Πρωκτολόγοι. Je διαβασέ βιβλία καμποσέ. Βραβευμένοι που τον τάδε σύνδεσμο, τον τάδε σύλλογο, τον τάδε πρόεδρο του τάδε σωματείου… Εγαμηθήκαν τζιαι μεταξύν τους κάμποσοι με κάμποσους της κλίκκας τους επειδή κανένας άλλος εν θα τους εκάθετουν - τζιαι καλά εκάμαν αν με ρωτάς τα πλάσματα διότι κατά τα άλλα εν αγάμητοι.

Τούτα τα ανθρωπάκια που γλύφουν πουπάνω ως κάτω την εξουσία για να αναπληρώσουν το αίσθημα της αυταξίας που το έχουν πολλά μικρό μέσα τους. Τούτα τα ανήθικα ανθρωπάκια που όι μόνον εν έχουν την ικανότητα να απαντήσουν σε ένα επικριτικό σχόλιο στη βάση επιχειρημάτων για το ποιόν τζιείνου που γλύφουν σαν διψασμένα σκυλιά, αλλά εν τόσον μα τόσον μικροί που σβήννουν τζιόλας τα σχόλια ή ακόμα τζιαι διαγράφουν σε. Τσίππα μηδέν. Ίσως να εν ο τρόπος τους να εκτονώννονται γιατί μέσα τους ξέρουν ότι τούτον που κάμνουν τζιαι τούτον που είναι εν τόσον ποταπό. Τζιαι νιώθουν τζιαι τζίνην την σύγκρουση ανάμεσα στο είναι τζιαι στο φαίνεσθαι τους, που τόσον μανιακά κτίζουν χωρίς να μπορούν να αποδεχτούν το ότι εν χάρτινους πύργους που χτίζουν. Που νομίζουν ότι επειδή εκάτσαν μιαν φωτογραφίαν τους φορώντας κοστουμάκια, πουκαμισάκια τζιαι φουστανάκια δίπλα που έναν διεφθαρμένον που το παίζει αυτόφωτος τζιαι εκλεχτός, τζιαι επειδή εγράψαν τζιαι θκυοτρείς παπαριές, αποχτούν μιαν κάποιαν αξίαν. Ντάξει, σίουρα πιο πολλά εν για να εξασφαλίσουν το μέσον που το κάμνουν. Ξέρεις, καμιάν ανώτερην θέση, κανέναν τίτλον, κανέναν διορισμό σε υπηρεσίαν που για να διοριστείς πρέπει να ξέρεις ακόμα τζιαι το τι size βρατζίν φορούν όσοι εν γυρών που την θέση… Τούτοι ένουν. Τόσοι ένουν. Τζιαι εν γεμάτος ο τόπος.

Οπόταν ναι, έτσι μπορούν να υποστηρίζουν τον κάθε τυχάρπαστο ψεύτη τζιαι το κάθε σούργελο που μόνο συνθήματα ξέρει (τζιαι ακόμα τζιαι τζιείνα εννεν δικά του. Επαπαγάλισεν τα που τες κόλλες που του εγράψαν οι φωστήρες του) τζιαι που χτίζει πολιτική καριέρα μέσα στα σκατά. Ποιαν καριέραν εννα μου πείς τωρά; Μιλούμε για πολιτικούς σε μιαν που τες πιο διεφθαρμένες χώρες. Μιαν χώραν που σε όποιον κόμμαν τζιαι να κοιτάξεις, λλίον πολλά έσιει τζιαι τες Σάβιες του, τζιαι τες Αννίτες του, τζιαι τους Πρόδρομους του, τζιαι τους Γιαννάκηδες του. Φυσικά εντάξει, να μεν τους αδικούμεν. Ο ΔΗΣΥ διά ρεσιτάλ στις επιλογές του.

"You must not know 'bout me. I could have another you in a minute. Matter fact he'll be here in a minute, baby"
Ήταν το τηλέφωνον της Κκρίστιας πάλε. Άλλος Τάδε-Τάδε.
Έντζιαι, άμαν είσαι σταρ της κυπριακής show biz, η περίοδος των εκλογών τζιαι ειδικά η τελευταία εβδομάδα, εν σαν την εβδομάδαν των παθών.
"Ζίλικουρτιν γαμώ τ… ΕΕΕΕΛΑ ΑΓΑΠΗ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ" […] "Εννοείται babes. Εδώ που τα λέμε, ο Χριστοδουλίδης μπορεί. Άτε, κλείσ’ το τζιαι εμείναν μου να πιάσω άλλο 346 τηλέφωνα[…] Ναι-ναι… […] Εννοείται […] Ναι ρε babes […] ΑΤΕ ΤΖΙΑΙ ΧΑΝΝΟΥΜΕΝ ΨΗΦΟΥΣ. ΝΑ ΜΕΝ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. BYE"
Εφάτσισεν της κκελλές της με την παλάμη της.
"Ρε για όνομαν. Τζιαι εμείς αγάμητοι είμαστεν αλλά όι τζιαι έτσι. ΟΪ ΤΖΙΑΙ ΕΤΣΙ".

Σιγά ρε κομματόσκυλλα να μεν ψηφίσει η Κκρίστια τον Χριστοδουλίδη. Έναν άνθρωπο που αναγιώθηκε, εμαθήτευσεν τζιαι εδικτυώθηκεν μέσα σε εξουσίες που πιο πολλά μοιάζουν με τον υπόκοσμο.
Που εδιαλύσαν το κράτος δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κόβοντας τζιαι ράβοντας τα στα μέτρα τους για να μπορούν να κάμνουν τες βρωμιές τους.
Που πιστεύκει ότι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη δεν ήταν διεφθαρμένη, ενώ για τούτον εκράξαν μας ανά το παγκόσμιο σε ντοκιμαντέρ τζιαι εφημερίδες στην άλλην άκρη της γης.
Που λαλεί όι στην ΑΤΑ, όι στην αύξηση των συντάξεων.
Που εν ο αγαπημένος των ακροδεξιών.

Που υποστηρίζεται που μιαν εντελώς ανομοιογενή κλίκκα άλλων συμφεροντολόγων που ούτε στα βασικά δεν συμφωνούν. Έναν αχταρμά.
Που μιλά-μιλά-μιλά χωρίς να λαλεί τίποτε, με το ύφος πότε του αλαζόνα, πότε του εξυπνάκια, πότε του καλού παιδιού με ανωτερότητα, νομιζόμενος προφανώς ότι απευθύνεται (μόνον) σε παλαβούς.

Έπιασεν το κινητόν της να σκρολλάρει λλίον τζιαι επετάχτηκεν ομπρός της μια φωτογραφία με κάτι υπουλόφατσες που υποστηρίζουν Χριστοδουλίδη. "ΙιιιΙΙΙιιιιίου", αναφώνησεν με αηδίαν τζιαι εσιντρολόισεν το κινητόν.

Αμέσως εξανάπιασεν το. Εμπήκε στα profile κάτι κομματόσκυλλων του κόμματος της που ακόμα εκλαίουνταν για την ήτταν της προηγούμενης εφτομάδας. Εγράφαν κάτι τσιτάτες αερολογίες για περηφάνιαν, για ιστορικότηταν, για παρακαταθήκες, για συνείδησην, για διακυβεύματα, για συλλογικά όργανα, για πούτσες μπλέ… Επροσπαθούσαν βασικά να δείξουν ο ένας στον άλλον ότι υποστηρίζουν το κόμμαν, έτσι ώστε όταν ζητήσουν καμιάν θέσην, κανέναν διορισμόν σε κανέναν διοικητικόν συμβούλιον ποτζίνα που συνεδριάζουν μιαν φοράν τον χρόνον τζιαι εν τα ξέρει ούτε η μάνα τους, να έχουν screenshots τζιαι αποδείξεις για την πίστην τζιαι την προσφοράν τους σ̵τ̵η̵ν̵ ̵π̵α̵τ̵ρ̵ στο κόμμαν τους.

Εθώρεν τα τζιαι εγέλαν η Κκρίστια. Έβαλλεν τους όμως καρδιούλλες.
Ήντα ξενέρωτοι ένουν οι καημένοι, εσκέφτηκεν ενώ εσυνέχιζεν να θκιανέφκεται που profile σε profile νιώθοντας ένα μικρό γαργαλητό. Είχαν κάτι το εθιστικόν.

‘Εννα έσιει πολλύν action πάντως να δούμεν πως εννα διαλυθεί σιγά-σιγά ο ΔΗΣΥ τες επόμενες εφτομάδες’, εσκέφτηκεν.

Εξαπώλησεν το κινητόν.
Εξανάπιασεν το κινητόν.
Τζιαι έτσι απότομα εξενέρωσεν.
"Ούφφου θέλω φίλον. Εν μπορώ" 
All reactio

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...