Για τους «ηγέτες» των θεαμάτων – τζαι την πραγματικότητα των αδιεξόδων τους.. Από τον Ζελένσκι στον Ανάστο τζαι ένα προφητικό τραγουδι/στίχος των Μπητλς: NOWHERE MAN ….

  • Για τους «ηγέτες» των θεαμάτων – τζαι την πραγματικότητα των αδιεξόδων τους..

Από τον Ζελένσκι στον Ανάστο τζαι ένα προφητικό τραγουδι/στίχος των Μπητλς: NOWHERE MAN ….




 

Μιχαλακης Σαββιδης

 

NOWHERE MAN ….

«Denial», (Άρνηση) είναι η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου, που παρά την συντριπτική παρουσία τεκμηρίων αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα. Όσο περισσότερο κρατεί αυτή η κατάσταση, τόσο τραυματική είναι και η παραδοχή ότι κάποιος ζούσε στα ψέματα για χρόνια. Σε τέτοια περίπτωση αν δοκιμάσεις με τεκμήρια να πείσεις αυτό το άτομο, ότι πχ. η γη είναι σφαίρα και όχι επίπεδη, θα σε αντιμετωπίσει με ύβρεις και ουρλιαχτά.

Αναπόφευκτα το ψέμα και τα αφηγήματα καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι μπροστά στην πραγματικότητα και τα άτομα αυτά αν έχουν θέσεις εξουσίας στο τέλος καταντούν παρανοϊκά. Αλλοίμονο δε στους λαούς που κυβερνούν. Πολλοί από αυτούς είπαν τόσα πολλά ψέματα που η πραγματικότητα και η φαντασία έχουν γίνει ένα και δεν τα ξεχωρίζουν. Παραδείγματα ηγετών που ζούσαν σε fantasy lands υπάρχουν πολλά. Δυο σημερινά παραδείγματα?

Δείτε τον Ζελένσκυ να μιλά και καταλαβαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι στα όρια της σχιζοφρένειας, ιδιαίτερα όταν λέει ότι θα ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε και θα συλλάβει και στείλει τον Πούτιν δικαστήριο. Είναι γενναιόδωρος όμως και θα του χαρίσει τη ζωή! Δεν βλέπει τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς συμπατριώτες του, ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εχει εγκαταλείψει τη χώρα που καταστράφηκε, ότι η σύμμαχοι του τον κοροϊδεύουν μέχρι να μην μείνει τίποτα.

Άλλο παράδειγμα είναι ο δικός μας ! Μόνο ένας που ζει στην Άρνηση, στη σφαίρα της φαντασίας και διαπλοκής, μπορεί να λέει ότι με τη λήξη της προεδρίας του θα επιστρέψει στο κόμμα του σαν ….συνενωτικό στοιχείο! Όταν δεν δίστασε να προτείνει διχοτόμηση της πατρίδας του στον Τσαβούσογλου, σιγά που θα κώλωνε να διχοτομήσει το κόμμα του με το να φροντίσει να κατέβουν δυο υποψήφιοι στις εκλογές και να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο να νώτα του όταν ξεκουμπιστεί από το προεδρικό. Και ότι θα συνεχίσει να κυβερνά σαν puppeteer. Ο άνθρωπος ζει σε άλλη διάσταση αν πιστεύει ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος του, θα τον δεχτεί με ανοικτές αγκάλες μετά τις εκλογές. Ειτε τις κερδίσει ειτε όχι. Όσο για τον άλλον, αν κερδίσει το πολύ να του κάνει τα γλυκά ματάκια στην αρχή και μετά θα τον ξεφορτωθεί. Κανένας από τους δύο υποψήφιους κλώνους θέλει να φορτωθεί τη σαβούρα μιας δεκαετίας. Τους αρκεί η δική τους που κουβαλούν και αυτή που θα δημιουργήσουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Το παγκοσμίως γνωστό μουσικό συγκρότημα Beetles έγραψαν to 1966 ένα φοβερό τραγούδι για αυτούς τους ανθρωπους, το Nowhere Man. Το αφιερώνω και στους τρεις….

https://www.youtube.com/watch?v=4F2sn2rQiXo

NOWHERE MAN

He's a real nowhere man

Sitting in his nowhere land

Making all his nowhere plans, for nobody

Doesn't have a point of view

Knows not where he's going to

Isn't he a bit like you and me!

Nowhere man please listen

You don't know what you're missing

Nowhere man, the world is at your command

He's as blind as he can be

Just sees what he wants to see

Nowhere man, can you see me at all

Nowhere man don't worry

Take your time, don't hurry

Leave it all 'til somebody else

Lends you a hand

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...