Η ένοχη κομπανία του προεδρικού είπε να ανοίξει θέμα με τον ομοϊδεάτη τους, τον Τατάρ, γιατί έχει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας


Τζαι καθώς η κοινωνία παρακολουθεί το διπλό σκάνδαλο [των διαβατηρίων τζαι πως ο Αναστασιάδης έφερε το κυπριακό στο σημείο η τουρκική πλευρά να βάλει στο τραπέζι θέμα δυο κρατών] η ένοχη κομπανία του προεδρικού είπε να ανοίξει θέμα με τον ομοϊδεάτη τους, τον Τατάρ, τζαι τους ομοϊδεάτες τους τον οποίον εκείνοι εξέλεξαν – γιατί έχει διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τουρκοκύπριοι έχουν φυσικά κάθε δικαίωμα να ειρωνεύονται τον Τατάρ τζαι τους συν αυτώ. Όμως, πόσο θράσος πρέπει να έσιει ο Αναστασιάδης να προσπαθεί να αρθρώσει τζαι επιχείρημα για τούτο το θέμα;

Διότι ουσιαστικά, όπως σωστά το έθεσαν αρκετοί τουρκοκύπριοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους τουρκοκύπριους δεν είναι δώρο – είναι δικαίωμα.

Καλά από ένα τυπο σαν τον Αναστασιάδη δεν μπορείς να περιμένεις τζαι πολλά όντως.

Αλλά η ουσία είναι απλή τζαι ιστορικά ξεκάθαρη. Μετά τα γεγονότα του τέλους του 1963- αρχών του 1964, ο Μακάριος εξασφάλισε την συνεχόμενη αναγνώριση του ΟΗΕ σα νόμιμου προέδρου, διότι  έγινε αποδεκτό ότι εκπροσωπούσε και τους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους. Τζαι ήταν μέρος των δεδομένων ότι η συνεχής αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά το ότι η μεγάλη πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων ήταν τότε στους θύλακες, βασιζόταν ότι θα γίνονταν διευθετήσεις να επιστρέψουν οι τουρκοκύπριοι. Για αυτό συνέχισε να αναγνωρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία στο πρόσωπο του Μακάριου το 74 – διότι υπήρχε η υπόσχεση ότι εξέφραζε και τους τουρκοκύπριους. Τζαι η στήριξη του ΑΚΕΛ στο Μακάριο ήταν μέρος αυτής της θέσης – ότι Κυπριακή Δημοκρατία ήταν τζαι είναι δικοινοτική.

Με αυτό το πλαίσιο, εντάχθηκε τζαι την ΕΕ η Κυπριακή Δημοκρατία. Τζαι μάλιστα, όταν η ΕΕ συνειδητοποίησε ότι τελικά οι υποσχέσεις Κληρίδη τζαι Τάσσου δεν θα πραγματοποιούνταν [για λύση] τότε επέβαλε τους κανονισμούς της πράσινης γραμμής. 

Οι τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ότι κατοικούν στην βόρεια, κατεχομένη [για την ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και μερίδα των τουρκοκυπριων] πλευρά θεωρείται μέρος της έκτακτης ανάγκης. Τζαι σαφώς οι σφαγές τουρκοκυπρίων [οι τουρκοκύπριοι νεκροί του 1963-67 ήταν 419, ενώ οι ελληνοκύπριοι 219 παρά το ότι είναι πολλαπλάσιοι πληθυσμιακά – ανάλογα λειτουργούν και οι σφαγές του 74] λειτουργούν σαν δικαιολογία/ερμηνεία της έκτακτης ανάγκης από την τουρκοκυπριακή πλευρά – μέχρι την λυση..

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας πολιτικός που θα κατανοούσε την θέση του σαν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα συμπεριφερόταν σαν αγκρισμένος οπαδός εθνικόφρων ομάδας που έχασε σε κάποιο ματς. Αυτό ήταν το επίπεδο του Αναστασιάδη. Ο Τάσσος λ.χ. μπορεί να έστησε το σκηνικό για το Όχι αλλά άνοιξε τζαι την διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των τουρκοκυπρίων να εργάζονται ή να σπουδάζουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας..

Αντίθετα ο Αναστασιάδης, με πληκτικά επαναλαμβανόμενη ανώριμη συμπεριφορά έχασε την ευκαιρία του Ακιντζί τζαι τωρά βολοδέρνει σαν «μουχτάρης» κοινότητας στην πλήρη ανυποληψία.


Οι ελληνοκύπριοι μονοπωλούν την Κυπριακή Δημοκρατία τζαι για να έχουν διεθνή η ευρωπαϊκή αναγνώριση  θα πρέπει να πείθουν ότι εκφράζουν τζαι τους τουρκοκύπριους.  Ο Μακάριος είχε τον Ιχσάν Αλ, ο Σπύρος δέχτηκε την επαναπροσέγγιση που εισηγήθηκε το ΑΚΕΛ, ο Βασίλειου έκανε το πρώτο άνοιγμα μετά το 74 στην βόρεια Κύπρο, ο Κληρίδης προσπάθησε με τον Ντενκτάς και η Καίτη με τα σεμινάρια επαναπροσέγγισης, ο Τάσσος είχε τον Χριστόφια σαν απόδειξη ότι ήθελε να συνομιλήσει, ο Χριστόφιας μιλούσε με τον Ταλατ... κοκ.. Ο Αναστασιάδης είναι  ο πρώτος πρόεδρος που αυτό-υποβαθμίστηκε με φόντο το σκάνδαλο των εκατομμυρίων από τις πωλήσεις διαβατηρίων..

Αν μερικοί ελληνοκύπριοι αφαιρέσουν διαβατήρια λόγω απόψεων κάποιων τουρκοκυπρίων θα έχουν τεκμηριώσει ότι είναι ένα ρατσιστικό κράτος, άρα όχι το κράτος του συντάγματος του 1960..

Θα έχουν χάσει το παιχνίδι με μια βλακεία ανάλογη της ΕΟΚΑ β τζαι του πραξικοπήματος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...