• Προεκλογική Ανασκόπηση: το μπλοκ της κυβερνητικής διαπλοκής. ΔΗΣΥ





Προεκλογική Ανασκόπηση: το μπλοκ της κυβερνητικής διαπλοκής. ΔΗΣΥ

Από τον ΔΗΣΥ που κάμνει αντιπολίτευση στον εαυτό του, μέχρι τα δεκανίκια του – από τον Κάρογιαν, στον Σιζόπουλο με το γΕλαμ σαν το alter ego πια της κυβερνητικης δεξιάς.

Ο ΔΗΣΥ αυτήν την περίοδο βρέθηκε για πρώτη φορά, μετα την άνοιξη του 2013, υπό έντονη πίεση. Το σκάνδαλο των διαβατηρίων ήταν εν μέρει σύμπτωμα. Υπήρχε τζαι υπάρχει μια ευρύτερη δυσφορία που ξεσπά κατά περιόδους – από την αντίδραση των εκπαιδευτικών το 2018, μέχρι την κινητοποίηση των Ως Δαμέ φέτος. Ο ΔΗΣΥ τζαι ο Αναστασιάδης προσπαθούσαν να συγκαλύφκουν τις ευθύνες τους ή τζαι τα κραυγαλέα σκάνδαλα της ημετεροκρατίας που εγκαθίδρυσαν, μέσα από τον έλεγχο των ΜΜΕ. Γιατί η περασμένη δεκαετία δεν ήταν μόνο μια περίοδος διαπλοκής, μαζικής μεταφοράς πλούτου από την πλειοψηφία στους λίγους της ημετεροκρατίας, υποταγής του κοινωνικού συνόλου στα συμφέροντα μιας φούχτας τραπεζιτών τζαι δικηγορικών γραφείων, αλλά ήταν επίσης τζαι μια περίοδος δραματικής συρρίκνωσης του δημόσιου λόγου με την συγκέντρωση των mainstream ΜΜΕ στα χέρια μιας ελάχιστης ομάδας, η οποία φαινεται να λειτουργούσε τζαι να λειτουργεί σαν συγκοινωνούντα δοχεία με το προεδρικό τζαι το επιτελείο προπαγάνδας του.

Όμως μετά την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού, όπου τα ΜΜΕ προσπάθησαν να πουλήσουν τον Αναστασιάδη σαν «καλό παππούλη», η οργή άρχισε να επιστρέφει τζαι ίσως τζαι λόγω εκλογών, να άρκεψε να κωδικοποιείται.

Οι πρώτοι ηχηροί πάτσοι για το στρατόπεδο της διαπλοκής ηρταν με την μαζική αντίδραση της κοινωνιας στην προσπάθεια επίθεσης εναντίον του Γενικού Ελεγκτή – με απειλές για καθαίρεση κοκ. Καθώς μπαίναμε στην προεκλογική περίοδο, ο ΔΗΣΥ άρχισε να εισπράττει ακόμα τζαι από τις δημοσκοπήσεις ημέτερων σαφώς χαμηλά ποσοστά – κάτω από 20% [πριν την αναγωγή κλπ] με μικρή μόνο διαφορά από το ΑΚΕΛ [1% μέχρι 3%]. Τα ποσοστά του 40% [έστω τζαι σαν φαντασίωση προβαλλόμενη από ημέτερες δημοσκοπήσεις] είχαν πια ξεχαστεί. Οι ευρύτερες δημοσκοπήσεις έδειχναν μια πλειοψηφία από 55% μέχρι 70% να είναι σταθερά ενάντια στην κυβέρνηση – ενώ σε μερικά θέματα, όπως την αντιπαράθεση για τον Γενικό Ελεγκτή, η αντίθεση έφτανε στα 80%+. Ενώ ελάχιστοι πια φαίνεται να διαφωνούν [ακομα τζαι αναμεσα στους ψηφοφορους του ΔΗΣΥ] ότι ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα της διαπλοκής.

Η προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΣΥ είναι αμυντική – προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στην δική του διακυβέρνηση με υποσχέσεις, φρούδες ως συνήθως, ότι δεν θα επαναλάβει τον εαυτό του – ενώ παράλληλα είναι το κομμα της ημετεροκρατίας κοκ. Τζαι σε τουτο το πλαίσιο, προσπαθεί να δημιουργήσει κόμματα υποκατάστατα για να αντέξει την πίεση. Τζαι με υποσχέσεις συναλλαγών κοκ αναμένει κανείς φυσικά ...Στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του είναι σταθερά κάτω από 20%, ενώ με αναγωγή ανεβαίνει προς το 25%.. Εμφανώς τζαι δαμέ ο ΔΗΣΥ ελπίζει στην αποχή των αντιπάλων του τζαι στην παραπλάνηση του κοινού με τα υποκατάστατα..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...