Σπόντες

Φόρος Τιμής στη Καταλωνία που ανοίγει την πόρτα στο μέλλον. Η σύγκρουση των εικόνων μιλούσε από μόνη της: Ο Ραχόι άφριζε σαν απολίθωμα του φρανκισμού και απειλούσε να επιβάλει την «τάξη» του νόμου της Μαδρίτης – ένοιωθες ένα ιστορικό απόηχο που έσταζε αίμα σαν βρικόλακας. Απέναντί του στους δρόμους της Βαρκελώνης ένα άοπλο πλήθος τραγουδούσε και φώναζε «ανεξαρτησία» σαν μη-βίαιος απόηχος εκείνου του φόρου τιμής στην Καταλωνία, που κατέγραψε ως εικόνα ανθρώπινης αξιοπρέπειας ο Όργουελ, το 1936… Όποια καταστολή και να χρησιμοποιήσει, πια, το κράτος της Μαδρίτης θα είναι το γάντζωμα του παρελθόντος πριν την επέλαση του μέλλοντος… Στην οποία η μοναρχία που «βάφτηκε με αίμα», δεν θα υπαρχει πια, ούτε ο αυταρχισμός του εθνικισμού της συγκεντρωτικού κράτους..
·          
·         Nicos plot gate


Μάλιστα, το είδαμε και το ζούμε και αυτό – και τώρα μένει να δούμε πόση αναξιοπρέπεια θα έχουν τα ΜΜΕ να το συγκαλύψουν… Αν ο Αναστασιάδης είχε τσίπα, αν αυτή η κοινωνία δεν είχε περάσει την φθορά του Γιωρκατζισμού, Ισως να είχαμε φτάσει σε ένα σημείο οπού, έστω και από ευθιξία ο πρόεδρος θα καταλάβαινε ότι αυτό είναι σκάνδαλο διαπλοκής. Αλλά αν υπήρχε ευθιξία, θα είχαμε παραιτήσεις πολύ πιο πριν. Ευθιξίας – αλλά αν είχαμε ευθιξία θα είχαμε ..Ιωνά; ..Ας δούμε, το μέγεθος του σκανδάλου: σε ένα τοπογραφικό για μεγαλεπήβολό έργο κοντά στο χωριό καταγωγής του νυν προέδρου [Πέρα Πεδί] αναγράφεται η μυστηριώδης διατύπωση Nicos plots. Προφανώς, το συγκεκριμένο τεμάχιο ανήκει σε κάποιον «Νίκο». Αλλά γιατί αναγράφεται; Γιατί δεν αναγράφονται, ας πούμε και άλλα ονόματα ιδιοκτητών γης; Γιατί δεν γίνεται αυτό σε αλλα τοπογραφικά; Ανακαλύπτει ο δημοσιογράφος ότι τελικά το «Νίκος» αναφέρεται στον ίδιο τον πρόεδρο. Δηλαδή, προστέθηκε το όνομα του προέδρου στο τοπογραφικό για να δοθεί, προφανώς, κάποιο μήνυμα σε όσους το εξετάζουν – ότι είναι του προέδρου. Χυδαία και εμφανής μορφή διαπλοκής από τον επενδυτή. Ο Προέδρος θα κάνει πάλι ότι δεν ήξερε ή ότι του έβαλαν πιστολιά στο κρόταφο και άλλες ανοησίες;. Τα πράγματα είναι χειροτέρα: η επένδυση δεν έγινε κάπου γενικώς, οπότε η επίκληση του ονόματος του προέδρου- κώδικα δεν φαίνεται να έγινε απλώς για να προωθηθεί πιο γρήγορα το έργο [και αυτό βέβαια, ενώ ο μέσος πολίτης περιμένει και περιμένει] αλλά γιατί το έργο προϋποθέτει την καταστροφή ενός δάσους. Μέχρι και οι δασικές υπηρεσίες είδαν το όλο σκηνικό με καχυποψία. Άρα το Nicos plots [όχι σε κόρη, όχι σε γαμπρό, όχι σε συμπέθερο, στον ίδιο το Νίκο, τον πρόεδρο – αυτός δέχτηκε, δικό του χωράφι είναι, δικό του όνομα μπήκε εκεί] ήταν μέρος μιας απόπειρας να κοπεί ένα δάσος για να φτιαχτεί ένα ξενοδοχείο, που θα μετέτρεπε ένα χωραφούιν στα Φτερικούδια σε χρυσορυχείο για την οικογένεια Αναστασιάδη – και τον ίδιο προσωπικά, αφού το συγκεκριμένο τεμάχιο είχε δηλωθεί από τον ίδιο στο πόθεν έσχες, όπως δείχνει ο δημοσιογράφος  Σ. Σωτηρίου στο κειμένό  του της Κυριακής. [http://dialogos.com.cy/blog/to-pothen-esches-karfoni-ton-niko-anastasiadi/#.WfXPNGhL_IW  ] Είναι κατάντια… Τί αίσθημα αχόρταγου, πια, τρώει μερικούς, τί αίσθημα ημετεροκρατίας διαπνέει μερικούς για να έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο;. Πρόεδρος είσαι ρε; ..πληρώνεσαι για να υπηρετείς το δημόσιο, όχι για να τσοντάρεις το όνομά σου σε αμφιλεγόμενα οικολογικά έργα, για ιδιοτελές όφελος; Και διέψευδε ο άλλος ότι ήξερε κοκ για τον συμπέθερο το 2013.. Σε άλλες χώρες διερευνώνται τέτοιες υποθέσεις. Σε άλλες χώρες παραιτούνται από ευθιξία. Άντε να δούμε πόση τσίπα έμεινε στους μεγαλο-δημοσιογραφος. Όσο για το τί λέει για την πενταετία αυτό το σκάνδαλο – το κερασάκι στην τούρτα της διαπλοκής..
·          
·         Η ασημαντότητα εκλιπαρεί προσοχή: πήγε ο Αναστασιάδης Μόσχα. Εμφανώς ήθελε να φτιάξει προφίλ, αφού τον γράφουν από παντού [10 λεπτά με τον Γκουτιέρες, ο Τουσκ είπε ότι «άκουσε τις ανησυχίες του..» και μετά στην Ευρωβουλή πέρασαν έγκριση επανεγκατάστασης Μαρωνιτών κοκ]..Τον δέχτηκαν στην Μόσχα, υπέγραψαν διάφορες συφμωνίες που θα μπορούσαν να υπογράφουν και από υπουργούς ή χαμηλόβαθμους, αλλά αν ελπίζει ο Αναστασιάδης ότι η Μόσχα θα τον έβγαζε από την γωνιά στην οποία μπήκε μόνος του [όπως, ας πούμε, η Μόσχα και το Παρίσι στήριξαν τον Τάσσο το 2004 – αλλά τότε έτρεχε και ο Χριστόφιας], μπα… Το κυπριακό, είπε ο Πούτιν, είναι θέμα των κυπρίων. Δηλαδή, ούτε απ’ εδώ μια κουβέντα για τις ευθύνες των εγγυητριών δυνάμεων; Ούτε καν μια δήλωση να μην πιέζεται η Κυπριακή Δημοκρατία; Ένας φίλος παρατήρησε πόσες φορές, είπε «ευχαριστώ» ο Αναστασιάδης που τον δέχτηκε ο Πούτιν. Ο Αναστασιάδης θα μπορούσε κάποτε να κάνει κινήσεις που να είχαν αντίκτυπο. Τώρα πια όλοι ξέρουν ότι εξαρτάται από την καλή θέληση όσων έχουν στοιχεία για τις διαπλοκές του δικηγορικού του γραφείου, και ότι ο ίδιος δεν έχει καν πλήρη κατανόηση του τί γίνεται. Ακόμα και η καραμέλα [υποτίθεται] για συμμετοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας, [το οποίο είναι αναπόφευκτο έτσι και αλλιώς] θα είχε νόημα αν έπεφτε στο τραπέζι, στο Κραν Μοντανά ή πριν [μετά το Μοντ Πελεράν] ..Εκείνο το αναπόφευκτο μάλλον θε περιμένει νέο πρόεδρο να το αγγίξει… Και αν βέβαια υπάρξει διαδικασία προς λύση…J
·          
·         Διότι να ξεκαθαρίσουμε τί έχουμε προεκλογικά για το κυπριακό και το θέμα της διαπλοκής/διαφθοράς, καθώς η εικόνα καθαρίζει: πέρα από τους μικρούς, οι 3 βασικοί υποψήφιοι είναι δυο όσον αφορά το κυπριακό: Ο Μαλάς που ενδιαφέρεται να προχωρήσει τη διαδικασία και οι Παπαδόπουλος – Αναστασιάδης, οι οποίοι με διάφορες λεκτικές αερολογίες προσπαθούν [και θα προσπαθήσουν και στο μέλλον] να παρατείνουν όσο μπορούν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης του 1964/74 [δηλαδή μη λύσης] με μοναδικό στόχο να μπορεί η ελληνοκυπριακή οικονομικό-πολιτικη ελίτ [στην οποία ανήκουν και την οποία εκπροσωπούν] να βγάζει κέρδη από την μονοπωλιακή διαχείριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστω και αν αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας [προσφύγων ιδιαίτερα, αλλά και των υπολοίπων], απειλεί ακόμα και τη διαδικασία εξόρυξης και πώλησης φυσικού αερίου, και μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα είδος ντε φάκτο κοινοτικό κράτος ελάχιστης [συρρικνωμένης] διεθνούς εμβέλειας, το οποίο αναπόφευκτα πια, μέσα στην ΕΕ θα μετατραπεί αργά ή γρηγορά σε ένα χώρο όπου και τον πλούτο και την εξουσία δεν θα την διαχειρίζονται οι ντόπιοι κύπριοι, αλλά θα την διαχειρίζονται άλλοι [θα διατάζουν οι κάθε Σόιμπλε η οι ό,ποιοι «ξένοι επενδυτές» -είτε Ούγγροι του αρχιεπισκόπου, είτε οποιοδήποτε άλλοι που θα καθορίζουν και τους νόμους και τις χαλαρώσεις σε ένα κράτος λάστιχο διαπλοκής – και θα αγοράσουν σύντομα και τα ΜΜΕ όπως αγόρασαν και τις τράπεζες που ήταν το σύμβολο δύναμης, κάποτε της τοπικής ανίκανης και διεφθαρμένης ελίτ]. Δεν είναι και πυρηνική φυσική να καταλάβει κάποιος/α ότι χωρίς τη συνεργασία των δυο κοινοτήτων [των νούσιμων πλειοψηφιών σε κάθε κοινότητα] τώρα [και άμεσα] στη βόρεια Κύπρο θα υπάρξει μια μουσουλμανική-τουρκογενής [και όχι τουρκοκυπριακή] πλειοψηφία [άρα ντε φάκτο και στο νησί ολόκληρο θα υπάρχει τουρκογενής πλειοψηφία] ενώ το νότιο μέρος θα πωληθεί [όπως κανει ήδη η νυν κυβέρνηση] είτε σαν γη, είτε σαν πολιτικές ταυτότητες σε πλούσιους ξένους για να κάνουν διακοπές και ξέπλυμα χρημάτων… Απλώς ο Αναστασιάδης πουλά τα πάντα με μοναδικό κριτήριο το ιδιοτελές συμφέρον του δικηγορικού γραφείου και των πελατών του [άντε και των πελατων-οπαδών του που αδυνατούν να δουν τις συνέπειες] και ο Παπαδόπουλος στηρίζεται και στην πιο φανατική ρητορική, αλλά και ο ίδιος δεν φαίνεται τόσο υστερικός με την αρπαχτή, όπως ο νυν πρόεδρος γιατί κληρονόμησε αρκετά. Αλλά τα δικηγορικά γραφεία και οι πελατειακές σχέσεις είναι το υπόστρωμα και των δύο. Η Κύπρος και η προοπτική της κοινωνίας της σε μερικά χρόνια άντε δεκαετίες, δεν φαίνεται να πολυενδιαφέρει αυτούς τους δυο από ότι φαίνεται. Απλώς ο κόσμος γύρω από τον Παπαδόπουλο ήταν εκτός εξουσίας την προηγουμένη περίοδο και το μόνο πραγματικό τους επιχείρημα [και με αυτό μπορεί να εκλεγούν, αφού ο Αναστασιάδης είναι τόσο αντιπαθής στην πλειοψηφία] είναι η εναλλαγή στην διαχείριση, αφού το τέλος είναι το ίδιο τέλμα, και για τους δύο, από ότι φαίνεται..
·          
·         Θέλουν να ξεπουλήσουν τον δημόσιο πλούτο για να πληρώνουν οι φορολογούμενοι αποζημιώσεις στους ξένους πελάτες των δικηγορικών γραφείων: Λοττίδης-Αναστασιάδης κοκ..… Και την ίδια Κυριακή που αποκαλύπτονταν το σκηνικό με το Nicos plots, η Καθημερινή, η εφημερίδα του Λοττίδη που ανταμείφθηκε χοντρά [μέχρι και οικογενειακό γραφείο επιτρόπου πήρε η επιχείρηση] πρόβαλε τη δικαιολογία για το ξεπούλημά δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση – έτσι σαν έκτακτο τελευταίο σκάνδαλο. Γιατί, λοιπόν, θέλουν να πουλήσουν σημαντικά τεμάχια δημόσιας γης; Το πιο πιθανόν με αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι, ήδη, έχουν τους αγοραστές [ξένους επενδυτές/πελάτες ημέτερων δικηγορικών γραφείων που θα πληρωθούν ανάλογα – ή ντόπιους έβγαλαν τα λεφτά πριν το κούρεμα μετά από προνομιακή πληροφόρηση και θα τα φέρουν πίσω τωρα να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας το δημόσιο] έτοιμους να τα πράξουν σε τιμή ευκαιρίας. Αλλά όχι είναι πιο χοντρό το κόλπο και ανέλαβε η εφημερίδα του Λοττίδη να το προωθήσει.. Θα τα πουλήσουν, λέει, για να βάλουν λεφτά σε ταμείο αποζημίωσης ..κουρεμένων. Χοντρή διαπλοκή: πρώτα είναι η καραμέλα ότι δήθεν θα αποζημιώσουν τα ταμεία προνοίας ή και μερικά άτομα που έχασαν λεφτά, αλλά ήταν τα μόνα που είχαν [αυτούς θα μπορούσαν να τους προστατεύσουν διαφορετικά – αν ήθελαν άλλα. Εδώ τους χρησιμοποιούν σαν δόλωμα για να εξυπηρετήσουν αυτούς που θα δώσουν τα χοντρά λεφτά στο background – που σε άλλες περιπτώσεις θα τα λέγαμε και μίζες..] ..Τα χοντρά λεφτά τα έδωσαν/κουρευτήκαν από ξένους μεγαλοεπενδυτες, που είναι και πελάτες δικηγορικών γραφείων, όπως του Nicos plots.. 4% των καταθετών κουρευτήκαν γράφτηκε τότε – αλλά αυτοί με τα χοντρά λεφτά είναι προνομιούχοι. Πληρώνουν στα δικηγορικά γραφεία του προέδρου, οπότε το δικηγορικό γραφείο που ελέγχει το προεδρικό θέλει να ξεπουλήσει δημόσια γη για να ανταμείψει τον κάθε μεγαλοεπενδυτή πελάτη του δικηγορικού γραφείου. Μάλιστα – έτσι ολοκληρώνεται το σκηνικό με την παραχώρηση της δημοκρατικής εκλογής στους πελάτες των δικηγορικών γραφείων. Αυτοί θα δώσουν μετά χοντρά χρήματα σε όσους [εφημερίδες/ΜΜΕ, δικηγορικά γραφεία, υποψήφιους κοκ] υποστηρίζουν να τους επιστραφούν τα λεφτά που κουρεύτηκαν - στην ανάγκη θα εξαγοράσουν και άλλα ΜΜΕ… J .. Και έτσι το δημόσιο, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν, πια, για το ξέπλυμα και όσα άλλα κάνουν οι πελάτες των δικηγορικών γραφείων που θα ελέγχουν πια και τους πολιτειακούς θεσμούς [το «φυσιολογικό κράτος» του δικηγορικού γραφείου..:)]..όσο για τους κύπριους που έχασαν λεφτά, θα τους ρίξουν ψίχουλα – αν τους δώσουν κάτι [αφού σαν πολίτες θα τους έχουν ήδη πάρει δημόσιο πλούτο για να πληρωθούν χοντρά οι άλλοι  πελάτες/ημέτεροι]...Το θέμα, λοιπόν, είναι και προεκλογική εξαπάτηση, αλλά και χυδαία και ξεδιάντροπη προβολή της άποψης ότι το δημόσιο πρέπει να πουληθεί για να ικανοποιηθούν οι πελάτες του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου. Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο αγώνας έπρεπε να είναι ενάντια στη διαπλοκή και υπέρ της ισονομίας. Με την προώθηση της άποψης για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για τους ξένους κουρεμένους επενδυτές /πελάτες των δικηγορικών γραφείων [Αναστασιάδη κοκ] φαίνεται ότι ο αγώνας πρέπει πια να είναι όντως αποκατάστασης της δημοκρατίας από ένα είδος νέο-αποικιακής διακυβέρνησης από ξένους επενδυτές πελάτες δικηγορικών γραφείων – που φαίνεται ότι παράγουν και πολιτικούς σαν κάλυψη..
·          
·         Και αναζητώντας προσοχή κάπου τέλος πάντων, ο Φιλελεύθερος [που προσφέρει και στον Αναστασιάδη υπηρεσίες – ήταν τόσο εμφανές με την προσκοπική ομοφωνία για συγκάλυψη του Αναστασιάδη μετά τις αποκαλύψεις Δημητριάδη για τα ψέματα και την διαπλοκή του με τους Ρώσους ολιγάρχες] σέρβιρε πρωτοσέλιδα το Σάββατο, ότι θα ..έρθει Κύπρο ο.. Χαρίρι και ..ο Σίσι… Καλά, ο Σίσι, άντε είναι πρόεδρος της Αιγύπτου, η οποία λόγω των αντιπαραθέσεων με την Τουρκία [παρά για λογούς συμπάθειας προς Αναστασιάδη ή κάτι άλλο τοπικό] είναι η μόνη που στηρίζει την Κύπρο σε σχέση με την Τουρκία. Αλλά ο Χαρίρι; ..Τί είναι ο Χαρίρι, ρε λεβέντες; Ηγέτης της σουννιτικής κοινότητας ελεώ κοινοτικού συντάγματος [ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι σουνίτης – για όσους αναζητούσαν «φυσιολογικά κράτη». Να ένα που το γλείφουν τώρα οι τοπικοί αναζητητές φυσιολογικότητας] ..Ο Χαρίρι όμως, ως κόμμα, είναι εμφανώς στην αντιπολίτευση, αφού η συμμαχία των σιητών [με κύριο εκφραστή την Χιζμπολάχ] και τους χριστιανούς του Ακούν, κέρδισαν τις εκλογές και είναι οι βασικοί παίκτες [και οι χαζοχαρούμενοι της νυν κυβέρνησης, ακολουθώντας τυφλά τις ΗΠΑ φώναζαν χαζά ενάντια στην Χιζμπολάχ και έκλεισαν και την FBME γιατί ως τράπεζα είχε συναλλαγές με την Χιζμπολάχ – και έτσι τώρα είμαστε με τους losers στην περιοχή..:)] ..ο Χαρίρι είναι από τους χαμένους – και για όσους θέλουν να ψάξουν τις γεωπολιτικές συμμαχίες, ο Χαρίρι έρχεται από οικογένεια με πλούτο διαπλοκής, στηρίζεται από τους άλλους χαμένους της περιοχής, την Σαουδική Αραβία, και το κόμμα του στηρίζει και τους ισλαμιστές από την Αλ Νούσρα μέχρι την Αλ Κάιντα. Με τέτοιους συμμάχους… ούτε με την Συρία, ούτε με τον Λιβανό, ούτε καν με την Γάζα μπορεί να συμφωνήσετε για ΑΟΖ… Περαστικά… J
·          
·         Πήγε και ο Κοτζιάς στην Άγκυρα – προφανώς για να προετοιμάσει την επίσκεψη Ερντογάν. Και μίλησαν με τον Τσαβούσογλου για τα την επομένη μέρα από τα καραγκιοζιλίκια του Αναστασιάδη. Η Τουρκία είναι απόλυτα ευχαριστημένη – κέρδισε την απαλλαγή  από κάθε ενοχή σε σχέση με την Κύπρο… Και ο Κοτζιάς στην ασημαντότητα του απέκτησε κάποιο ρόλο, αφού τον Γενάρη ο Αναστασιάδης χρειαζόταν κάποιον άλλο για να δικαιολογεί γιατί δεν προχωρούσαν οι συνομιλίες ενώ το καλοκαίρι του Κραν Μοντανά, χρειαζόταν πάλι κάποιον άλλο για να ρίχνει ανοησίες για να συγκαλυφθεί πως ξέπλυναν την Τουρκία για τις προεκλογικές ανάγκες του ΔΗΣΥ και την ανάγκη συσπείρωσης της ακροδεξιάς. Οπότε όταν βρέθηκε ο Κοτζιάς με τον Τσαβούσογλου, μια χαρά ήταν. Ο Φιλελεύθερος στην μιζέρια των απορριπτικών δικαιολογιών προσπάθησε να πουλήσει.. Κοτζιά.. ότι τώρα η Τουρκία, δέχτηκε να μιλήσει για.. ασφάλεια.. καλά πόσο ανόητους θεωρούν τους αναγνώστες/τριες εκεί στο ίδρυμα του Παττίχη; δηλαδή τί συζητούσαν στο Κραν Μοντανά; Να θυμίσουμε στα φερέφωνα του προεδρικού και στο χαζό cheerleading crowd  του Κοτζιά ότι η Τουρκία ήθελε πενταμερή, την πήρε και μετά έκανε την προσφορά της εκ τους ασφαλούς, ξέρωντας ότι ο Αναστασιάδης δεν θα την έπαιρνε λόγω προεκλογικής και έτσι έχει την άνεση να παίξει όπως θέλει τώρα; ..Ή να το πούμε και διαφορετικά για την φαιδρότητα του Κοτζιά: όταν καμώνεσαι ότι η Ελλάδα δεν δέχεται εγγυήσεις και πουλάς φούσκες για δήθεν «φυσιολογικό κράτος» και μετά [από κόμπλεξ η ανάγκη – αφού η Τουρκία καθορίζει το παιχνίδι πια] πας στην Άγκυρα και συζητάς για την Κύπρο, χωρίς την Κύπρο, τί κάνεις; ..γελοιοποιείσαι ..φώναζες ότι δεν θα δεχόσουν τίποτα [«μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό ..» μπλα μπλα] και μετά λες και ζούμε ακόμα στην Τριμερή του 1955, πάει ο έλληνας υπουργός εξωτερικών να συζητήσει με τον τούρκο – και αποκλείονται οι κύπριοι… Γεια σου ρε Κοτζιά – με τέτοια συνέπεια, θα σου φκάλουν τζαι τραούδιν για την πλάκα που έσιεις.. :) ….Πώς και δεν είπες στους δημοσιογράφους καμία γαργαλιστική λεπτομέρεια, όπως τις χαζομάρες που πουλούσες στο Κραν Μοντανά, όταν νόμιζες ότι οι χαζοατακούλες είχαν σημασία όταν η Τουρκία σαν χόρευε ψιλό γαζί;
·          
·         Άλλο μαργαριτάρι εκείνη η έγκριση από το ευρωκοινοβούλιο της χρηματοδότησης της επανεγκατάστασης των Μαρωνιτών. [http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/446535/psifos-ga-epaneggatastasi] Ο Ξανθούλης [απόλυτα κολλημένος ή ψεκασμένος, κατά την ορολογία του κ. Κωνσταντίνου για τους απορριπτικούς] το παρουσίασε σαν σκάνδαλο… Φοβερό ως γεγονός – πληρώνει ο Φιλελεύθερος ένα τύπο στις Βρυξέλες για να αγωνίζεται ενάντια στην χρηματοδότηση της επιστροφής προσφύγων… Αλλά ήταν μόνο αυτό το αισχρό με τον Ξανθούλη. Τέλος πάντων άλλη ιστορία και αυτός. Κάνει το γνωστό θέαμα ο Φιλελεύθερος με πρωτοσέλιδο. Και τελικά, βγαίνει ο Μαυρίδης του ΔΗΚΟ και μας λέει ότι προσπάθησαν να αλλάξουν τη διατύπωση [σκέψου τώρα – να αλλάξουν τη διατύπωση αν θα χρηματοδοτηθεί η επανεγκατάσταση προσφύγων στα σπίτια τους] αλλά τελικά ο Κασουλίδης, δεν ενδιαφερόταν. Δηλαδή για να καταλάβουμε – ο Αναστασιάδης πήγε στον Τουσκ και του είπε ότι ανησυχεί για το θέμα της επανεγκατάστασης των Μαρωνιτών [έτσι είπε στην ελάχιστα μικρή αναφορά του ο Τουσκ] αλλά ο Κασουλίδης σαν άλλο κέντρο αποφάσεων της κυβέρνησης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον «whiskey  talks» και εγκρίνει το ψήφισμα με την αναφορά στην χρηματοδότηση των Μαρωνιτών [με ιδιαίτερη ας πούμε εστίαση]; δηλαδή άρχισαν τα πολλαπλά κέντρα σε αυτήν την υπό αποσύνθεση κυβέρνηση; ..Cheers για τον Κασουλίδη... Κάποιος τελικά σκέφτεται, αντί να πίνει ή να υπακούει σε εκείνο το σχήμα που λέγεται κυβέρνηση;
·          
·         Και πάμε στο πραγματικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης – διαπλοκή. Αν η πληροφορία που δημοσίευσε η Χαραυγή το Σάββατο επαληθευτεί τότε η φτήνια βρήκε νέο πάτο – η είδηση επαληθεύτηκε την επόμενη: «χωραφάκι» του Αναστασιάδη που θα αναβαθμιστεί πλήρως μέσα από την καταστροφή ενός δάσους: [http://dialogos.com.cy/blog/to-pothen-esches-karfoni-ton-niko-anastasiadi/#.WfWQzmhL_IV]. Για όσους δεν ακούσατε το θέμα – από τις Πλάτρες στο Πέρα Πεδί υπάρχει μια δασική έκταση, όπου κάποιος Ρώσος επιχειρηματίας θέλει να κάνει ένα έργο [ξενοδοχεία κοκ] – το οποίο περιλαμβάνει την μαζική κοπή δέντρων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες φυσικά αντέδρασαν –τελικά η σημερινή κατάσταση απόλυτου πάτου [και πιο κάτω] δείχνει ότι κάτι δημιουργήθηκε ιστορικά ως θεσμοί... Το έργο βρίσκεται στην πιλάντζα [όπως το έργο του αρχιεπισκόπου στην Γεροσκηπου] ..Ως εδώ σχεδόν καλά. Φυσικά, η υποψία ότι μπορεί να εμπλέκεται άμεσα ο Αναστασιάδης που κατάγεται από την περιοχή και στις δηλώσεις περιουσιακών δεδομένων ανάφερε κάτι χωραφούθκια ποτζεί ποδά, υπάρχει. Ξαφνικά, η Χαραυγή δημοσιεύει φώτο του σχεδίου του έργου με αναφορά σε «Nicos Plots».. Τί σοϊ τοποθεσία είναι αυτή – τα χωράφκια του Νίκου; Υπάρχει έτσι τοποθεσία; Ή έχει γίνει τόσο διάχυτη η διαπλοκή που καταγράφεται και στα σχέδια το όνομα του προέδρου για να διευκολυνθεί η παράκαμψη κανονισμών; [τον Σεπτέμβριο –ίσως και μετά τις αντιδράσεις για άλλες χαλαρώσεις και αποχαρακτηρισμούς - το όνομα άλλαξε σε wooden bridge”..Ο Νίκος όμως ποιός είναι/ήταν;. Νέο επίπεδο πάτου;
·          
·         Πέρασε λίγος καιρός χωρίς σκάνδαλο του Χάρη. Δεν γίνεται. Ώστε στην υπόθεση με τον ΟΠΑΠ ο Χάρης, αυτοδιορίστηκε νομικός σύμβουλος της Δημοκρατίας και παρά τις συστάσεις του γενικού ελεγκτή, και τις εκκλήσεις να ζητήσει τουλάχιστον την γνώμη του γενικού εισαγγελέα, επέμενε σε μια ερμηνεία που ευνοούσε κατάφωρα τον ΟΠΑΠ. Τώρα απλή λογική είναι: αφού σπούδασε «οικονομικά» ο Χάρης [αυτό δηλώνει] μπορεί να κάνει μια πρόσθεση και αφαίρεση. Αν υπάρχει κάτι που εφάρμοσέ με ιερή αποβλάκωση ήταν η επιμονή στη λιτότητα – όταν, δηλαδή, έκοβε από τους φτωχούς το 2014-16 [τώρα έχουμε εκλογές και πετά τα λεφτά, διότι όπως πάντα ο Χάρης είναι υπάκουος – είτε στην Ντέλια, είτε στον Σόιμπλε, είτε στις φιλενάδες του, είτε στον μάστρον του] την ίδια ώρα χάριζε ένα εκατομμύριο τον μήνα στον.. ΟΠΑΠ.. ούτε καν μια απλή λογιστική πράξη δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του; Ή μήπως όπως και με το ξενοδοχείο του μπαμπά, και με τους διορισμούς της Ειρένας, της Σάβιας κοκ, πίσω από αυτήν σκανδαλώδη παραχώρηση δημόσιου πλούτου, υπάρχει ιδιωτικό συμφέρον – Nicos [ή κάποιο άλλο όνομα] plots/συμφέροντα;. Το να περιμένεις από την πλειοψηφία των εξαρτώμενων δημοσιογράφων [που έχουν πρόσβαση στα πρωτοσέλιδα] να κάνουν έρευνα και να δημοσιοποιήσουν κάτι είναι σαν περιμένεις γενναιότητα από τον Αναστασιάδη… J ..Αλλά θα μάθουμε… Βλάκας όσον αφορά τον ιδιωτικό του συμφέρον δεν είναι ο Χάρης – συμφεροντολόγος, όμως, είναι..
·          
·         Κοίτα να δεις που παρά τα παναϋρουθκια του Χάρη οι Fitch επιμένουν να μας έχουν στο junk… Ψηλό δημόσιο χρέος λέει. Ναι;. ..Τζαι τα παναϋρούθκια; ..Ο τυπάκος του Πολίτη που πληρώνουμε γιατί πρόσφερε προεκλογικές υπηρεσίες, ο Δ. Γεωργιάδης δεν θα  αυτοπυρποληθεί από την ασυνέπεια αυτών που τον διόρισαν και τρώει από το δημόσια [χωρίς ντροπή, βεβαίως, με βάση όσα έλεγε πριν]; Μπα μια χαρά μασάει δημόσιο χρήμα. Και αν εκτοξεύτηκε το δημόσιο ο χρέος για να ξεχρεώσουν οι [σε ξένα χέρια πια] τράπεζες, χέστηκε για όσα έλεγε πριν.. :) ..Την καρεκλά ουκ ελάττω ω παραδώσω… Αυτό είναι το νεοφιλελέ σύνθημα της διπλής ζωής …
·          
·         Α ναι, τώρα που θυμηθήκαμε την συνέπεια – εκείνος ο Κασίνης δεν θα κάνει καμιά δήλωση;. Πού χάθηκες νούμερο μιας εποχής;. Θυμάστε τότε που διαβεβαίωνε με εκείνο  το βαρύγδουπο ύφος που δεν ήσουν σίγουρος, αν σκέφτοταν ή δεν ήξερε τί να πει, ότι θα έχουμε φυσικό αέριο σε λίγα χρόνια. Το 2010.. ε Κασίνη, τρως καλά σε βάρος του κοινού που κορόιδευες; Και οι δημοσιογράφοι που του έκαναν πλάτες; Πόσα θα είχαμε γλυτώσει, αν οι Κασίνηδες δεν ναυαγούσαν τη συμφωνία του 2010 για εισαγωγή φυσικού αερίου; Πόσα θα είχαν οι εταιρίες που πουλούν τώρα το υποκατάστατο; ..Κάποτε θα πρέπει να γίνει μια νομοθεσία για κάτι τέτοιους τύπους να ελέγχονται αναδρομικά οι δηλώσεις τους, όταν είναι δημόσιοι λειτουργοί και αμολούν βαρέλες που οδηγούν σε δημόσιες ζημιές. Διότι ένα είναι η λανθασμένη εκτίμηση [και για αυτό χρειάζεται έστω ένα συγνώμη από ευθιξία – και άλλο το χοντρό ψέμα που φαίνεται να ευνοεί κάποιους. Και εδώ έχουν και μερικοί δημοσιογράφοι ευθύνη… J ..Άλλη φορά για αυτό]
·          
·         Και μιλώντας για δημόσιο κόστος/ζημιές, ο Φιλελεύθερος είχε και είδηση ότι τελικά η Πάφος έμεινε με τις ζημιές από το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.. ώστε; .. http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/446539/meta-tis-mizes-kai-kakotechnies-ston-sapa  «Εκτεταμένες κακοτεχνίες και αστοχίες στο ασφαλτικό οδόστρωμα του οδικού δικτύου πολλών Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, άφησαν πίσω τους εργοληπτικές εταιρείες που ανέλαβαν έργα του Αποχετευτικού Συμβουλίου Πάφου και εμπλέκονται στο πολύκροτο σκάνδαλο με τις μίζες.»   Όταν γράφαμε συνεχώς ότι το θέαμα με τον Βέργα [που φύσκα έπρεπε να καταδικαστεί αλλά..] ήταν και ένα είδος συγκάλυψης για τις εταιρείες, μερικοί έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν. Ο Ρίκκος έστηνε θέαμα, ο Νάνος του Πολίτη έτρεχε δήθεν τρομοκρατημένος από την κ. Σολομωνίδου, την οποία δαιμονοποιούσαν τα ΜΜΕ σαν άλλο θέαμα αντιπερισπασμού, ο Φαίδων πρόβαλε αυτό το κωμικό θέαμα που ξεχειλώνει τώρα πια [με τις λαφαζανιές που δεν μπορεί να τεκμηριώσει, αφού αέρισαν να τον ρωτάνε αποδείξεις], και στην πραγματικότητα απαλλάσσονταν αυτοί που πήραν τα εκατομμύρια σε υπερχρεώσεις. Οι εργοληπτικές εταιρείες. Διότι άντε να βρεις 1, 2 από τις εταιρείες να ομολογήσουν και να πιάσεις τον Βέργα και τον Μαλληκκίδη.. Αλλά να τράβας τόσο ζόρι [Ρίκκος] να απαλλάξεις όλες τις εταιρίες, ενώ έχεις μπροστά σου με απλά μαθηματικά ότι αυτές οι εταιρείες έκαναν τα πραγματικά κέρδη φορτώνοντας εκατομμύρια υπερχρεώσεις του πολίτες της Πάφου, και να σιωπάς [όπως έκαναν οι συμμετέχοντες πολιτικοί και δημοσιογράφοι στο θέαμα] αυτό ήταν το πραγματικό σκάνδαλο. Όλες οι εργοληπτικές εταιρείες απαλλάχτηκαν. Πήραν τα εκατομμύρια, έγιναν μάρτυρες κατηγορία για αυτούς που υπέγραφαν [με ψίχουλα συγκριτικά με τους δικά τους κέρδη] και δεν ανέλαβαν ούτε καν την υποχρέωση να φτιάξουν κάτι πόα τις κακοτεχνίες τους [διότι όχι μόνο αυξαίναν τις χρεώσεις, αλλά και έκαναν και κακή δουλειά – εξου και οι κακοτεχνίες] ..Ο Ρίκκος και ο Χάσικος που ανάγγελλέ «ραγδαίες εξελίξεις» [κάτι μεταξύ διαπλεκόμενου υπουργού, insider  της εισαγγελίας, διευθυντής σε «στρατιωτάκια»δημοσιογράφους κοκ] έφτιαξαν το θέαμα τους, ο Φαίδων πήρε την καρέκλα του, και οι παφίτες θα πληρώνουν για δεκαετίες γιατί, αντί να φωνάξουν για το κόλπο της απαλλαγής των εταιρειών μασούσαν τα χαλασμένα που τους έριχναν ..Προς τιμή τους να αναφερθεί ότι η κ. Χατζηδημητρίου και ο κ. Βασίλειου του Φιλελευθέρου ήταν οι μονοί που τόνιζαν από τότε το σκάνδαλο της απαλλαγής των εταιρειών… Όταν άλλοι όπως ο Νάνος του Πολίτη έφτιαχναν θεάματα ενίσχυσης της μετατόπισης της εστίασης από τις υπερχρεώσεις…
·          
·         Και τα δίπλωσε η Τοτάλ. http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/445684/apochorei-to-prosopiko-tis-total-apo-tin-kypro [Σε σημαντική σύμπτυξή της παρουσίας της στην Κύπρο με το τέλος του χρόνου προχωρά η γαλλική ΤΟΤΑL, χωρίς να εγκαταλείπει τα δικαιώματα και την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ. ]   Ανακαλεί το προσωπικό της και αφήνει κάποιον για γενική παρουσία. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση φαίνεται να εκλιπαρούσε άλλη γεώτρηση έτσι για το θεαθήναι. Μάλλον δεν της βγήκε. Τωρα ποντάρουν αλλού και ο Θεοχαρίδης τους πρόβαλε την φαντασίωση πρωτοσέλιδα το Σάββατο… Συνέλθετε με τα φτηνά θεάματα. Αν νομίζετε ότι χωρίς λύση θα μπορέσει το κυπριακό φυσικό αέριο [ακόμα και αν αντληθεί με τα τουρκικά πλοία να κάνουν περίπατο στην περιοχή] να είναι «εμπορεύσιμο» ζείτε στις αυταπάτες – ή παραπλανήσεων – επιπέδου Κασίνη [«θα έχουμε φυσικό αέριο» σε λίγα χρόνια έλεγε το 2010] ..Η κυβέρνηση Αναστασιάδη/Ημέτερων Αβέρωφ [έπαιξε και αυτός τον μικροπολιτικό του ρόλο για διορισμούς] ξήλωσε τον προγραμματισμό για εξαγωγές, διέλυσαν και την ΚΡΕΤΥΚ για να διοριστούν ημέτεροι [και τελικά ο απολυθείς [με την βοήθεια των κατασκευασμένων θεαμάτων του Φιλελευθέρου] Χ. Έλληνας αποδείχθηκε ο πιο έγκυρος], και τώρα οδηγούν το όλο σκηνικό με τις αντιφατικές κινήσεις στο κυπριακό, στην αιχμαλωσία και του φυσικού αερίου… Για να θυμόμαστε – όταν το 2011-12 θα γίνονταν οι αδειοδοτήσεις ο Αβέρωφ [άλλος ψευτόμαγκας του γλυκού νερού της ημετεροκρατίας] ωρύετο γιατί θα συμμετείχε και ρωσική εταιρεία στα πλαίσια του δικαιώματος της κυβέρνησης να κάνει μια τέτοια κίνηση για λόγους εθνικής ασφάλειας… Θυμάσαι Αβερωφάκη που απειλούσες με δικαστήρια; ..Περαστικά.. Όταν πήγε ο μάστρος σου στην Μόσχα το 2017, τον κοίταζαν όπως και εσένα από μακριά, σαν τους χαμένους ενός παιχνιδιού που ήταν σχεδόν στα χεριά σας και εσείς το κλωτσήσατε χωρίς να καταλαβαίνετε καν. Ο Ερντογάν σας κέρδισε  την περίοδο 2014-16 από δική σας βλακεία – ενώ ήταν στριμωγμένος κοκ, τον αφήσατε να παίζει μόνος του – και του κάνατε και πάσες κιόλας... Και να χάνατε μόνο εσείς – μια ζωή αυτή η χωρά πληρώνει την αδυναμία σας [σαν παράταξη εξωτερικών εξυπηρετήσεων σαν συνέπεια της τυφλής επιδίωξης του ιδιωτικού σας κέρδους] να δείτε πέρα από την μύτη [ή την τσέπη σας]..
·          
·         Ε ρε Λοττίδη, με τις «έγκυρες πληροφορίες» τελικά ποιός ανησυχεί και τραβά ζόρι για την απόφαση του εφετείου για τον Ρίκκο; ..Περί επιπέδου των ελληνοκυπρίων εκδοτών. Πάμε και στα άλλα μαργαριτάρια εγκυρότητας. Καθημερινή [για να κατανοούμε – Λοττίδης, ΜΜΕ πειθήνια στην κυβέρνηση λόγω πληρωμών, και διορισμών] ..Η Καθημερινή, λοιπόν [που πουλά και δημοσκοπήσεις άμα λάχει] έχει μια στήλη που το παίζει alter ego του Λοττίδη και προσπαθεί να εμφανίσει ότι τον πληρώνουν να γράφει σαν inside information [βαρύγδουπο κιόλας] έγραφε τα εξής για την απόφαση του ανώτατου για τον Ρίκκο [σημειωτέων ότι η σχέση Λοττίδη χρονολογείται από πριν την δική του Ρίκκου – με σαφείς φήμες για τον Νεοκλέους]: "ΚΟΥΪΖ: Ποιοι ανησυχούν "πάρα πολύ" για την απόφαση που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Ανώτατο για τον Ρίκκο; Σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει και ασχολείται με νομικά θέματα, σε περίπτωση που η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου είναι υπέρ του Ρίκκου, οι εξελίξεις "θα είναι σοβαρές και αλυσιδωτές"... - http://www.kathimerini.com.cy/gr/apopseis/arthrografia/politics-blog/politicsblog-kontra-sto-akel-antepithesi-themistokleoys-kai-ysterofimia-kostaki
·             Το αναδημοσιεύουμε για να γελάτε, όταν μιλά κάποιος για «εγκυρότητα» στα ΜΜΕ του Λοττίδη γενικώς.. :) ..Οι….πληροφορίες του.. :)
·          
·         Το κόμπλεξ του επικοινωνιολόγου του ΔΗΣΥ τζαι το σεξιστικό σχόλιο ενάντια στην Ειρήνη: Εξορκίζοντας το «κακό» η γενικεύοντας το σπρώχνεται κάτω από το χαλί για την κατάσταση στο συγκεκριμένο κόμμα; Διότι δεν είναι η πρώτη φορά και πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι όλα τα νούμερα με ανάλογα σχόλια για γυναίκες προκύπτουν στον ΔΗΣΥ;  Ο Πολίτης http://politis.com.cy/article/antidrasi-irinis-gia-scholio-sinergati-disime-leopardalevizi-exo σε πιο επίμαχη θέση παρά ο Φιλ για παράδειγμα (http://www.philenews.com/eidiseis/paraskinio/article/446812/exorgsmeni-i-eirini-me-sexistiko-scholio  ). Έφκαλεν ανακοίνωσην ο ΔΗΣΥ (η Ξένια των ποσοστόσεων μούγκα? ή ΓΟΔΗΣΥ κάτι?) …Οι τίτλοι που επέλεξαν οι δκυο πιο πάνω εφημερίδες ενδιαφέροντες. Ο Πολίτης εστιάζει στην αντίδραση της Ειρήνης τζιαι ο Φιλ στο ότι εν εξοργισμένη (προώθηση του ταπελλόματος της φάουσας). Το σεξιστικό σχόλιο ως τέθκοιο αλλά τζιαι ως κουλτούρα προφανώς στο συγκεκριμένο κόμμα (παρά τα παραδείγματα που υπάρχουν με Θεμιστοκλέους τζιαι Κυπριανού π.χ) παραμένουν στο απυρόβλητο. Ο Πολίτης μάλιστα το αναγάγει σε γενίκευση για ξεφεύγα προεκλογική περίοδο - http://politis.com.cy/article/ektos-orion-xefevgi-i-proeklogiki-koursa

·          
·         Υποτίθεται ότι ο συγκεκριμένος με την εμμονή στα βυζιά [άλλος βρακούθκια, άλλος βυζιά σε τζήνο το κόμμα μάλλον θέλουν  τμήμα ψυχανάλυσης απωθημένων για να.. ωριμάσουν κάπως..:)] αποπέμπεται που τον ΔΗΣΥ, οπότε να δούμεν αν είναι όντως έτσι ή εν τζιια τούτο άλλη μια .... δέσμευση… πάντως κόποιος που τον ξέρει για χρόνια [όπως μας έγραψε σε σχόλιο] λέει ότι ..θα τον ανακυκλώσουν στα μουλωχτά, όπως κάνει το κόμμα.. του Κυπριανού [με τα βρακούθκια] κοκ: “ G. ΙΧ Α.An nomizete oti apolithike to agoraki planaste! To sigkekrimeno…. to gnorizo edo k 20 xronia! Apo ta 13 vriskete se ola ta sinola tou sinagermou den ine kanenas tixeos!»… Θα δούμε λοιπόν – εμείς ελπίζουμε στην …ωρίμανση [ανθρώπων τζαι κομμάτων. Αλλά έσιει τζαι η πισινή την σοφία της…]
·          
·         Δεν αναφέρεται το άρθρο στο Φιλ, αλλά αν ισχύουν τούτα που λαλεί ο Κωνσταντίνου, ο Καραμπελιάς επιβεβαίωσε τους συμμάχους του για το θέμα διχοτόμηση. http://politis.com.cy/article/min-varieste-lipon-piaste-doulia-na-dichotomithoume   Άντε να δούμε ποιοι θέλουν να συμπληρώσουν το έργο της ΕΟΚΑ β και του γρίβα με την επίσημη παραχώρηση της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία… Πόσο κόμπλεξ πια για να μείνει σε μερικούς [τοπικούς δουλοπρεπείς ή Αθηναίους κομπλεξικούς για αποικιακούς ρόλους] ένα κομμάτι συρρικνωμένου ρότσου για να προβάλουν φαντασιώσεις μεγαλείου πριν «την καταστροφή της Σμύρνης» για να το πούμε με μεταφορική ιστορική αναφορά… Στο κάτω κάτω οι Σμυρνιοί έχασαν το 1922  - δεν έχασαν οι εθνικόφρονες της Αθήνας. Ο κάθε Καραμπελιάς της κάθε εποχής..
·          

·         Ο Χάρης και τα έργα του… Όχι μόνο δεν αναζήτησε καθοδήγηση, αλλά ήταν αντίθετος με απώλεια για το κράτος €12εκ. ετησίως - http://dialogos.com.cy/blog/ochi-mono-den-anazitise-kathodigisi-alla-itan-antithetos-me-apolia-gia-to-kratos-e12ek-etisios/#.WfLAwWhL_IV....τζιαι δεν είναι 50 εκατμμύρια προφανώς που εχαθήκαν ως τωρά (αν μετρήσουμεν τα χρόνια επί το 12εκ ετησίως που γράφουν πιο πάνω) 

Ε.Χαραλαμπίδου: Το γινάτι του ΥΠΟΙΚ στοίχισε €50 εκ - http://dialogos.com.cy/blog/to-ginati-tou-ipik-stichise-ston-kiprio-forologoumeno-giro-sta-e50-ek/#.WfLCd2hL_IVΓενικός Ελεγκτής: Καταγγέλλει τον Χ. Γεωργιάδη στον ΠτΔ για «ασύγγνωστη πολυετή αδράνεια» - http://dialogos.com.cy/blog/genikos-elegktis-katangelli-ton-ch-georgiadi-ston-ptd-gia-asingnosti-polieti-adrania/#.WfGa7mhL_IU

·         Καταχωνιασμένο, όμως, άρθρο για τες συνέπειες του τουμπαρίσματος στο Κραν Μοντανά. Σημαντικό σχόλιο του ΕΔΑΔ που δείχνει ακριβώς τες συνέπειες, καθώς περνά ο χρόνος -  δεν εξάντλησε τα εσωτερικά ένδικα μέσα, λεει. Άρα η επιτροπή αποζημιώσεων συνεχίζει την αναβάθμισή της - αναγάγεται σε  εσωτερικόν (και της ΚΔ?) ένδικον μέσο - http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/446892/edad-aporrifthike-prosfyg-p-loizoy-ga-apozimiosi-stin-keryneia
·          
·         Για να μην ξεχνούμε και την άλλη εφημερίδα της διαπλοκής όσον αφορά το θέμα του Ρίκκου: τον Πολίτη. Τέτοιο πάθος πια.. Αυτοκάρφωμα, όπως και οι επιθέσεις εναντίον του Οδυσσέας Μιχαηλίδη. Η εφημερίδα, λοιπόν, που ξεκίνησε για να τα «λέει όλα» τζαι καθ’ οδόν φαίνεται ότι ανακάλυψε ότι λέγονται μόνο όσα πληρώνονται αναλόγως.. :) ..εν τζαι το γερημα το κόμμα, το ΔΗΣΥ κοκ… "Ενδεχόμενο κατάρρευσης της υπόθεσης Ρίκκου… Πολίτης News, 20.10.2017: Αν διαπιστωθεί ότι ο κ. Ερωτοκρίτου καλυπτόταν από ασυλία, τότε η υπόθεση καταρρέει και όλοι οι καταδικασθέντες απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία. " Πηγή: http://politis.com.cy/article/endechomeni-katarrefsis-tis-ipothesis-rikkou.... Τζιαι "Έφεση Νεοκλέους: Δεν έπεισε η κατηγορούσα αρχή"  Πηγή: http://politis.com.cy/article/efesi-neokleous-den-epise-i-katigorousa-archi..... Προφανώς επειδή δεν έπεισε η κατηγορούσα αρχή είχαμε ομόφωνη απόρριψη…"Απορρίφθηκε η έφεση του Ρίκκου για προνομιακή αποφυλάκισή του: Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη ως προς το αποτέλεσμα όχι όμως και ως προς το σκεπτικό, αφού δύο εκ των πέντε δικαστών και συγκεκριμένα οι Ναθαναήλ και Παρπαρίνος, συμφώνησαν μεν με την κατάληξη, διατύπωσαν δε διαφορετικό σκεπτικό. [..] Το Δικαστήριο συμφώνησε και με την πρωτόδικη απόφαση του Ανωτάτου ότι δηλαδή η καταχώρηση αίτησης habeas corpus συνιστά κατάχρηση της δικαστικής εξουσίας αφού ουσιαστικά τόσο με την αίτηση όσο και με την έφεση επιδιώκεται ο ίδιος σκοπός δηλαδή η ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης και η απελευθέρωση του καταδικασθέντα….Στη δική του απόφαση σε σχέση με το θέμα της ασυλίας, ο δικαστής Παρπαρίνος σημειώνει ότι ο Εφεσείων «σε όλες τις διαδικασίες ενώπιον του Κακουργιοδικείου ουδέποτε ενέστη ή ήγειρε το ζήτημα το οποίο προβάλλει τώρα. Αντίθετα, συναίνεσε στην εκδίκαση της υπόθεσης του από το Δικαστήριο αυτό» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «τα δεδομένα αναφορικά με τις δικαιοδοτικές πτυχές της υπόθεσης φαίνεται να είναι συζητήσιμες»….Από την πλευρά του ο Δικαστής Ναθαναήλ, στη δική του απόφαση, αναφέρει ότι το αν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εμπίπτει στον όρο «δικαστικός λειτουργός» ή στον όρο «νομικός λειτουργός» είναι στο πλαίσιο της παρούσας συζήτησης μόνο σημασιολογικού περιεχομένου." - http://www.reporter.com.cy/police/article/261656/aporrifthike-i-efesi-toy-rikkoy-ga-pronomiaki-apofylakisi-toy 
·          
·         Να ελπίζει κανείς ότι απέκτησε κόκκαλο και συνέπεια το δικαστικό μας σύστημα; Το θέμα Ρίκκου, όμως, αφορά και την παρέμβαση Κληρίδη. Κατά τα άλλα αυτό το δικαστικό σύστημα έβγαλε και ένα Ιωνά ..αποδέχτηκε τις αλλαγές καταθέσεων στην υπόθεση Παπακώστα. Έκανε ότι δεν καταλάβαινε την κομπίνα με τις απαλλαγές των εργοληπτικών εταιρειών στην υπόθεση του ΣΑΠΑ.. Και φυσικά, είχαμε την γλαφυρότητα [και την πλήρη απώλεια ακοής] στην κατακαύσει του θεάματος της Δρομολαξιάς. Από την άλλη, φαίνεται να μην είναι τόσο πειθήνιος ο δικαστής στην υπόθεση του υπαρχηγού [δηλαδή στην προσπάθεια του Ιωνά να τον διώξει και για να συγκαλύψει τη διαπλοκή με τον υπόκοσμο, αλλά και για να επεκτείνει το συναγερμικό κύκλωμα στην αστυνομία] ..Θα δούμε. Άλλωστε ο Σάντης «βρέθηκε» και πάλι στη πολιτική δίκη θέαμα που έστησαν μερικοί με τον Μιλτή. Άντε να δούμε αν τα ψέματα που σπάζουν κόκκαλα ή λογικά προκαλούν τα γέλια [ για τα καζίνα, τί του είπαν προφορικά κοκ] θα είναι ..γλαφυρά ή αν όντως άρχισε η ελληνοκυπριακή δικαιοσύνη να αντιλαμβάνεται ότι ..βλέπει και ακούει ο κόσμος.. :)
·          
·         Υπάρχει βέβαια και η υπόθεση της κατηγορίας/κατηγοριών εναντίον του τέως υπαρχηγού της αστυνομίας – βασικά για να το πούμε με όρους της πραγματικότητας, την προσπάθεια του Ιωνά να συγκαλύψει τη διαπλοκή υπόκοσμου και αστυνομίας και του ΔΗΣΥ να ελέγχει πλήρως της ιεραρχία της αστυνομίας… Κάτι δεν τζυλά, αλλά ο Πολίτης εκεί στο καθήκον.. :) .. Κάτι παρόμοιο έγινε τζιαι για τη δίκη του τέως υπαρχηγού… Ο Πολίτης μιλά για βαρυσήμαντην απόφαση στον τίτλο τζιαι προβάλλει τούτον "Βαρυσήμαντη απόφαση στη δίκη του τέως υπαρχηγού…Η αποκάλυψη μαρτυρικού υλικού και η υποχρέωση της κατηγορούσας αρχής να το προσκομίσει και στην υπεράσπιση δεν επεκτείνεται σ όλο το φάσμα του φακέλου [κάτι σώθηκε και για τον Ιωνά προσπαθει να πει..:)] " Πηγή: http://politis.com.cy/article/varisimanti-apofasi-sti-diki-tou-teos-iparchigou... Ο Διάλογος [αντίθετα] εμίλησεν για νίκη στην πρώτη μάχη - http://dialogos.com.cy/blog/kerdise-tin-proti-machi-o-teos-iparchigos/#.WfGcHWhL_IW..... τζιαι ο Ρεπόρτερ πιο αναλυτικός εξηγεί ότι πρόκειται για ενδιάμεση απόφαση τζιαι παρουσιάζει μια διαφορετικήν εικόνα που τζιείνην που επροώθησεν ο Πολίτης "Κατά την σημερινή διαδικασία, ο δικαστής ανέγνωσε την ενδιάμεση απόφαση του, αναγνωρίζοντας από τη μια τη θέση του δικηγόρου του κ. Κυριάκου, Άντρου Πελεκάνου ότι πρόκειται για μαρτυρικό υλικό και από την άλλη κάλεσε την κατηγορούσα αρχή, εάν επιμένει στην θέση της και να αρνείται να τα παραδώσει, όπως στοιχειοθετήσει τους λόγους που θέτει.  Επίσης, ο δικαστής μεταξύ άλλων τόνισε ότι με λίγα λόγια ήταν δουλειά της κατηγορούσας αρχής να αιτηθεί στο δικαστήριο την μη αποκάλυψη μαρτυρικού υλικού ένα πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον, αναφέροντας ότι «σύμφωνα με την Αγγλική πρακτική είναι η κατηγορούσα αρχή που οφείλει να προβαίνει σε γραπτό αίτημα στο δικαστήριο για τη μη αποκάλυψη μαρτυρικού υλικού». - http://www.reporter.com.cy/police/article/261294/ ..Γενικώς αυτή η κυβέρνηση πολεμά να συγκαλύφκει. Στη διαδικασία για τις δημοτικές εκλογές στην Λεμεσό αγωνίζεται λες και φοβάται κάτι φοβερό, να μην γίνει μια απλή επανακαταμέτρηση – αν προσθέσει κανείς τις ώρες που σπαταλήθηκαν στο δικαστήριο, θα είχαν γίνει περισσότερες από μια επανακαταμετρήσεις.. Τί φοβάται αυτή η παράταξη και αυτή η κυβέρνηση;…στη δίκη του υπαρχηγού, θέλουν δίκη χωρίς να παραδίδουν τα στοιχεία… δηλαδή γενικώς αυτό το κύκλωμα διαπλοκής θέλει εκλογές με ύποπτα αποτελέσματα χωρίς έλεγχο και δίκες χωρίς στοιχεία, αλλά να γίνεται δεκτή η θέση του ό,ποιου ..Ιωνα;
·          
·         Τί φοβάται η διαπλοκή και κρύβει στοιχεία; Κάτι επίσης από τον Ρεπόρτερ, το οποίο φαίνεται σημαντικό "Η δίκη του Υπαρχηγού αναμένεται να είναι πολύκροτη ενώ θα κληθούν μάρτυρες από αστυνομία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δημοσιογράφοι καθώς και άλλα πρόσωπα. Επίσης σε περίπτωση που παραδοθεί ολόκληρο το πόρισμα στην υπεράσπιση του Αντρέα Κυριάκου θα αποκαλυφθούν καταθέσεις…Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δίκη θα κληθούν και μάρτυρες «έκπληξη» που θα μιλήσουν για συναντήσεις, συζητήσεις και αναφορές που έγιναν όταν βγήκε στο φως η υπόθεση και υπήρχε αναστάτωση για το ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές, που ενδεχομένως να φέρουν τα πάνω κάτω. Μάλιστα δεν αποκλείεται να κατατεθούν ενώπιον δικαστηρίου οπτικοακουστικά ντοκουμέντα με συναντήσεις και συνομιλίες, ακόμη και με πρόσωπα από άλλους κύκλους, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες κατά τη δίκη θα υπάρχει αναφορά και σύνδεση άλλων υποθέσεων." http://www.reporter.com.cy/police/article/238892/.... Ε ρε γλέντια… Ιωνάς, Χάρης. Ίντα ξέρω, αργά ή γρήγορα μάλλον θα πρέπει να εξηγήσουν σε δίκες όλα αυτά που κάμνουν παντές τζαι εν όπως τα μωρά που παίζουν χωστόν στην αυλή του παππού τους, ύστερα που μια «ύποπτη κομπίνα» που εκάμαν στο ηλικιακό τους πανί… J .. 
·          
·         Κατά τ' άλλα ήντα τζιαιρούς εφτάσαμεν. Το σίγμα να προβάλλει έρωτες μεταξύ ε/κ τζιαι τ/κ …. Η Χατιτζέ κι ο Παναγιώτης-Η αγάπη που νίκησε στο Ριζοκάρπασο - http://www.sigmalive.com/news/local/464470/i-xatitze-ki-o-panagiotisi-agapi-pou-nikise-sto-rizokarpaso
·          
·         Και το ρουσφέτι προς την αρχιεπισκοπή συνεχίζεται… Δημόσιο χρήμα για να εκλιπαρήσει η κυβέρνηση ευνοιοκρατική προσέγγιση από τα ΜΜΕ της αρχιεπισκοπής…. Και ενδεχομένως θα επιστραφούν  τα χρήματα, όχι φυσικά στο δημόσιο, αλλά μέσω ιδιωτικών «χεριών» - όπως τον συμπέθερο που έδωσε μερικά εκατομμύρια του αρχιεπισκόπου για να σταματήσουν τα ΜΜΕ να σχολιάζουν το ψέμα του δεσμεύομαι, αλλά τζαι το σκάνδαλο διαπλοκής και προνομιακής μεταχείρισης/πληροφόρησης που οδήγησε στις «τυχαίες εκροές» μόλις πριν το κούρεμα... Επίσημα, βέβαια, ήταν ..αγαθοεργία. Αλλά σε τούτο πλαίσιο ήταν μέρος διαδικασιών με άλλο όνομα.. «ιδιωτικών υποθέσεων» ας πούμε.. :) ..όπως το χωράφι στα Μεσοβούνια που μετά είχε ένα είδους καθρέφτη με τον αποχαρακτηρισμό αρχαιοτήτων στην Γεροσκήπου.. παντού σικέ.. :) ..Ενώ η κυβέρνηση, για να δείξει προφανώς την .... πορείαν ανάπτυξης (αν σκεφτείτε εξαγορά φκάρτε το που τον νου σας επιστρέφει το ΦΠΑ για οικοδομικές εργασίες. Επειδή προφανώς εν η δουλειά της εκκλησιάς να κτίζει - http://dialogos.com.cy/blog/epistrefi-ton-fpa-stin-ekklisia-i-kivernisi/#.WfGgGmhL_IW
·          
·         Υποψηφιότητα για χρυσό βατόμουρο για «Παραλήρημα της χρονιάς» : Άριστος Μιχαηλίδης αναζητεί λογοί, αγωνιζόμενος μην δει την εικόνα στον καθρέφτη, καθώς προσπαθεί να συγκαλύψει ποιοί οδήγησαν τους λεμεσιανούς τουρκοκύπριους να φύγουν από τα σπίτια τους μετά την σφαγή στην Τόχνη – και ποιοί βρίζουν τους τουρκοκύπριους που προσπαθούν για λύση, όπως ακριβώς βρίζουν οι φανατικοί της ΤΜΤ, που είναι οι αντίστοιχοι της ένοχης συνείδησης του ελληνοκυπριακού εθνικισμού. Κάθε χρόνο, κάπως ανοργάνωτα είναι αλήθεια, απονέμουμε «χρυσά βατόμουρα» για κιτς ή άλλα κείμενα των ΜΜΕ. Φέτος, μετά από εισήγηση του Chris Serap [και την εισήγηση για υποψηφιότητα του ακόλουθου κειμένου] αποφασίσαμε να καθιερώσουμε τα χρυσά βατόμουρα σε πιο οργανωμένη βάση. Ήδη ο κ. Πιμπισιης του Φιλελεύθερου διεκδικεί το βατόμουρο «fake news» με το κείμενό του πριν το Κραν Μοντανά. Ο Διευθυντής σύνταξης του Φιλελευθέρου, φαίνεται ότι διεκδικεί με αξιώσεις το βατόμουρο παραληρήματος με το κείμενό του το Σάββατο: http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/447394/thrasos-achalinoto-gati-leei-na-pairnoyn-oi-e-k-perissotera-kondylia.... Το κείμενο τα έχει με τον κ. Ακιντζή διότι ως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας διεκδίκησε ότι μετά από την ένταξη του 2004 [στην οποία εντασσόταν και η βόρεια Κύπρος και οι τουρκοκύπριοι [βέβαια στην προπαγανδιστική «δημοσιογραφία» του κ. Μιχαηλίδη αυτά λογοκρίνονται – όπως και το ότι οι ελληνοκύπριοι υπόσχονταν μέχρι σχεδόν το τέλος ότι η ένταξη τους θα γινόταν μαζί με τους τουρκοκύπριους]. Άμα τα ξεχνά αυτά, κάνει ότι ξεχνά επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δικοινοτική, [παρά το ότι μονοπωλείται από την μια κοινότητα] και ότι οι τουρκοκύπριοι δέχθηκαν επίθεση το 1964-67, ότι είχαν διπλάσια θύματα τότε από όσα οι ελληνοκύπριοι [419 τουρκοκύπριοι έναντι 215 ελληνοκυπρίων – που στο πλαίσιο της αναλογίας τους σε πληθυσμό σημαίνει οκταπλάσια τ/κ θύματα], και ότι μέρος από την ευμάρεια των ελληνοκυπρίων [πριν τους ρίξουν οι τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία στην εξάρτηση] είχε να κάνει με την μονοπωλιακή διαχείριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Που αν δικαιολογείτο μετά το 1974, ως άμυνα στα συνεπαγόμενα της εισβολής, σήμερα θεωρείται από πολλούς σαν μηχανισμός  που βολεύει μια μερίδα της ελληνοκυπριακής ελίτ. Εδώ τους προσφυγές που θέλουν να επιστρέψουν φαίνεται να τους δαιμονοποιούν μερικοί της νοοτροπίας του Μιχαηλίδη, ενώ είναι φιλικός με τύπους όπως ο Καραμπελιάς που εισηγείτο από το 1983 να παραχωρηθεί η βόρεια Κύπρος στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο κ. Ακιντζή που στήριξε με συνέπεια και τις συνομιλίες και την αντίθεσή του στις ακρότητες των εθνικιστών της κοινότητας του είπε: «οι Τ/κ, ως κοινότητα και ως ''κράτος'', δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την ΕΕ παρά το ότι είναι μια κοινότητα κοσμική, δημοκρατική που ενστερνίζεται τις αξίες της Ένωσης και με το ναι στο σχέδιο Ανάν είχε εκφράσει τη βούλησή της να ενταχθεί στην ΕΕ»… Μπορεί να διαφωνεί κάνεις με τον κ. Ακιντζή σε επιμέρους θέματα, αλλά είναι πασιφανές το ότι οι τ/κ είναι κοσμική κοινότητα [σαφώς πολύ περισσότερο από την ελληνοκυπριακή στην οποία μια κωμική φιγούρα που κάνει τον αρχιεπίσκοπο να έχει ευνοιοκρατική μεταχείριση] και δημοκρατική [κάνει και έκανε εκλογές ακόμα και την δεκαετία του 1980, όταν ήταν δικτατορία στην Τουρκία, και είχε κινήματα ριζοσπαστικού εκδημοκρατισμού μετά το 2000].. Όμως, ο κ. Μιχαηλίδης που υπερασπίζεται συχνά πυκνά το μη κοσμικό κράτος που θέλει ευνοιοκρατική μεταχείριση του αρχιεπίσκοπου, έπαθε αμόκ. Ιδού παραλήρημα: «Τα λέμε αυτά για να δείξουμε το μεγαλείο του θράσους, που δεν μπορούμε να το περιγράψουμε με άλλο τρόπο παρά μόνο ότι πρόκειται για το θράσος του λαμόγιου, του κλέφτη, του άρπαγα, που τα θέλει όλα δικά του, που δεν διστάζει να στέκεται όρθιος πάνω στα κλεμμένα και να παριστάνει την αθώα περιστερά που δεν της προσφέρουν αρκετά. Και να έχει από πάνω και παράπονο, διότι τα θύματά του παίρνουν περισσότερη οικονομική βοήθεια από τον ίδιο.”…. Ο κ. Ακιντζή γεννήθηκε στη Λεμεσό. Προφανώς με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν το 1964-74, δεν μπορούσε να επιστρέψει με ασφάλεια στο πατρικό του. Να θυμίσουμε στον κ. Μιχαηλίδη ότι ο ίδιος [ο Μιχαηλίδης] αγωνίζεται με νύχια και δόντια να εμποδίσει κάθε συζήτηση για τις ομαδικές σφαγές τουρκοκυπρίων το ‘74 – ανάμεσα στις οποίες εκείνη της Τοχνη ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους τουρκοκύπριους της επαρχίας Λεμεσού να φύγουν, αν δεν ήθελαν να έχουν την ιδιά τύχη με τα γυναικόπαιδα που δολοφονήσαν όσοι συγκαλύπτει ο Μιχαηλίδης; Άρα ποιός είναι το λαμόγιο; Ποιός μιλά εκ μέρους των δολοφόνων που δεν επέτρεψαν στους τουρκοκύπριους να νοιώθουν ασφαλείς στο σπίτι τους στη Λεμεσό; Ο κ. Ακιντζή κατοικεί πλέον στη βόρεια Λευκωσία όπου είχε εκλεγεί και δήμαρχος. Η βόρεια Λευκωσία κατοικείται και κατοικείτο από τουρκοκύπριους. Ποιός είναι ο κλέφτης; Ποιός είναι ο άρπαγας; Εκείνος που έδιωχνε τουρκοκύπριους το 1964 ή και δολοφονούσε μαζικά το 1974 για να κάνει εθνοκάθαρση ή αυτός που παρά τα όσα έγιναν αγωνίστηκε για μια λύση όπου οι δύο κοινότητες θα επουλώσουν τις πληγές;. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι απολογητής των δολοφόνων των τουρκοκυπρίων και αυτών που με το πραξικόπημα του 1974 [και αυτό το λογοκρίνει με ένοχο υστερικό παραλήρημα όποτε προκύψει συζήτηση] έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει. Ο κ. Ακιντζή παρά τα όσα πέρασε η κοινότητα του, το 64-74 δεν εντάχθηκε στους εθνικιστές της τ/κ δεξιάς που μοίραζαν σε ημέτερους τις ελληνοκυπριακές περιουσίες μετα το 1974.. Υποστηριζε και τότε και σήμερα τη δικαιοσύνη και την επούλωση των πληγών. Ο κ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται τους δολοφόνους που ανήκουν στην  ελληνοκυπριακή κοινότητα, αυτούς που εκτός από δολοφονίες έκαναν και κλοπές και αρπαγές [από κοπάδια προβάτων μέχρι οικιακά σκεύη] κοκ.. Και επιτίθεται στους τουρκοκύπριους που παρά τα όσα πέρασαν, θέλουν συμβίωση και δικαιοσύνη. Ο κ. Μιχαηλίδης ακούγεται, όπως ακριβώς οι τουρκοκυπριοι εθνικιστές που βρίζουν την κάθε Ακιντζή σαν «πουλημένο» στους ελληνοκύπριους. Δαιμονοποιεί αυτούς που προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα για να δικαιώσει [και δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητος πια που να μην το κατανοεί] τους ακραίους Εθνικιστές [και στις δυο κοινότητες – αυτούς ακριβώς που είναι οι κλέφτες και οι άρπαγες] που θέλουν τον διαχωρισμό. Για αυτό και συγκαλύπτει τον κάθε Καραμπελιά και τον κάθε Μυλωνά που τον καλεί..… Ποιός είναι το λαμογιο είπαμε, ρε Μιχαηλίδη; Γιατί το παραλήρημα είναι αυτό που αποκαλύπτει τις ενοχές του υποσυνείδητου… όταν ο λόγος γίνεται υστερικός, ξεχνά ότι τον ακούνε. Και τότε συχνά μιλά για αυτό που βλέπει στον καθρέφτη και βρίζει άλλους. Η ενοχή σαν προβολή. Θα επανέλθουμε και αποδεχόμαστε και άλλες υποψηφιότητες.. :)
·          
·         Christos Poutziouris 
ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - ΠΙΘΑΝΟΣ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2013
Το τέλος του 2012 η Κεντρική Τράπεζα κατόπιν καταγγελιών που δέχτηκε και κατόπιν έρευνας που έκανε αναφορικά με την πώληση αξιογράφων από την Λαική Τράπεζα και απο την Τράπεζα Κύπρου στους πελάτες τους, κατέληξε ότι αυτά τα αξιόγραφα πωλήθηκαν παράνομα αφού παραβιάσθηκε ο σχετικός νόμος για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.
Κάλεσε τις δύο τράπεζες να υποβάλουν τις θέσεις τους αναφορικά με την παραβίαση του νόμου και αφού τις υπέβαλαν, τους επιβλήθηκε πρόστιμο τον Φεβρουάριο του 2013. Ως εδώ η Κεντρική Τράπεζα έκανε καλά την δουλειά της.
Όταν αποφασίστηκε το κούρεμα καταθέσεων και υπογράφηκε το μνημόνιο μεταξύ της Κύπρου και της Τροίκας, η κυβέρνηση μας (Αναστασιάδη) πρότεινε και η Τροίκα το αποδέχτηκε να πάρει όλα τα καλά περιουσιακά στοιχεία της Λαικής η Τράπεζα Κύπρου για να μπορέσει να ξεπληρώσει τον ΕΛΑ που χορηγήθηκε στην Λαική και ο οποίος επίσης προστέθηκε στην ράχη της Τράπεζας Κύπρου. Τα αξιόγραφα όμως που παράνομα πουλούσε η Λαική στους ανυποψιάστους πελάτες της και τους καταθέτες της επί εποχής Βγενόπουλου παρέμειναν με απόφαση της Κυβέρνησης (αφού αυτή το πρότεινε στην Τροίκα) στην Λαική που σήμερα είναι μία εταιρεία χωρίς άδεια για διεξαγωγή τραπεζικών εργασιών.
Όσα δάνεια όμως δόθηκαν με σκοπό να αγοραστούν αυτά τα αξιόγραφα της Λαικής ή όσα δάνεια δόθηκαν από την Λαική με εξασφάλιση αυτά τα αξιόγραφα, δόθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου η οποία σήμερα τα απαιτεί στο ακέραιο, αφού στην σχετική κανονιστική διοικητική πράξη της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Λαικής στην Τράπεζα Κύπρου, εξαιρέθηκαν αυτά τα αξιόγραφα για να παραμείνουν στην Λαική. Ήταν μία δόλια απόφαση που είχε σκοπό να δώσει περιουσιακά στοιχεία στην Τράπεζα Κύπρου και να μην της φορτώσει υποχρεώσεις της Λαικής είτε ήταν συμβατικές είτε απέρρεαν από αδικοπραξία της Λαικής ή των υπαλλήλων της όταν πωλούσαν αυτά τα αξιόγραφα.
Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ως μέρος της Αρχής Εξυγιάνσης και ο τότε Υπουργός Οικονομικών επίσης μέρος αυτής της Αρχής, ενώ γνώριζαν ότι οι κατόχοι αξιογράφων της Λαικής είχαν παραπλανηθεί για να τα αγοράσουν (με δική τους έρευνα και καταδίκη της Λαικής), εντούτοις με πρόθεση και αδιαφορώντας για τα δικαιώματα αυτών των ατόμων έδωσαν τα δάνεια τους στην Τράπεζα Κύπρου για να τα εισπράξει, αλλά τους στέρησαν το δικαίωμα να συμψηφίσουν την αξία των αξιογράφων με τα δάνεια που δόθηκαν για την αγορά τους ή που δόθηκαν επειδή υπήρχαν ως εξασφάλιση τα αξιόγραφα. Κατά την άποψη μου αυτή η ενέργεια της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών είναι δόλια και ενέχει το στοιχείο της απάτης εις βάρος των κατόχων αξιογράφων της Λαικής.
Επίσης η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ως μέρος της Αρχής Εξυγιάνσης και ο τότε Υπουργός Οικονομικών, αφού γνώριζαν ότι αυτά τα δάνεια που δόθηκαν ήταν συνδεδεμένα με πράξη ή προιόν παρανομίας όταν πωλούνταν τα αξιόγραφα γιατί δέν άφησαν και τα δάνεια αυτά στην Λαική Τράπεζα ούτως ώστε στα Δικαστήρια οι κατόχοι αξιογράφων της Λαικής Τράπεζας, να έχουν αποτελεσματική θεραπεία, αφού τώρα και να κερδίσουν τις αγωγές τους εναντίον της Λαικής δεν θα πάρουν τίποτε, ενώ θα καταδικαστούν να πληρώσουν τα δάνεια που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου.
Περιττόν να αναφέρουμε ότι όταν λάμβαναν αυτήν την απόφαση τον Μάρτιο του 2013, ως Αρχή Εξυγιάνσης η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και ο τότε Υπουργός Οικονομικών του ΔΗΣΥ, είχαν και ίδια ή συγκρουόμενα συμφέροντα, αφού ο ΕΛΑ ήταν νομική υποχρεώση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου να αποπληρωθεί και ο Υπουργός Οικονομικών ως εκπρόσωπος του Κράτους ήταν ο μεγάλο μέτοχος της Λαικής και επίσης ήθελε δάνειο από την Τροικα και επομένως έκανε το παν για να εξασφαλίσει αυτό δάνειο αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των κατόχων αξιογράφων της Λαικής Τράπεζας. 
Το πιο πάνω κατά την άποψη μου, είναι καθαρή περίπτωση δόλου και ή απάτης, αφού γνώριζαν και οι δύο πιο πάνω θεσμοί τον Μάρτιο του 2013 ότι η πώληση των αξιογράφων ήταν παράνομη πριν αποφασίσουν να δώσουν τα δάνεια της Λαικής στην Τράπεζα Κύπρου και να αφήσουν τα μηδενικής αξίας αξιόγραφα στην "νεκρή" Λαική Τράπεζα.

Το πιο πάνω άρθρο είναι μία κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά σε όλους όσους έχουν εξαπατηθεί και ή παραπλανηθεί και κοινοποιήστε το σε όσους επηρεάζονται ή στους νομικούς σας συμβούλους για να διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας.
Χρίστος Πουτζιουρής
Δικηγόρος - Νομικός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...