Η γελοιότητα της ρητορικής


Τα κλισέ εν δεδομένα στον δημόσιο λόγο. Αλλά μερικές φορές η αναπαραγωγή φτάνει τα όρια της κωμωδίας. Ιδιαίτερα άμα αρκέφκει η αναπαραγωγή που παπαγαλίζει χωρίς να σκέφτεται τί λαλεί. Ο Αβέρωφ, ας πούμε, να μιλά για «ηθικό πλεονέκτημα» της παράταξης της διαπλοκής. Αντέγραφε ο άνθρωπος τί του είπαν προφανώς οι επικοινωνιολόγοι που την Ελλάδα πασάροντας του μια φράση απο την.. ελληνική αριστερά..

Όμως η ατάκα του Δημητρίου του ΔΗΣΥ με βαθυστόχαστο ύφος μάλιστα, ότι η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν η πρώτη φορά που έγινε παραβίαση συνόρων μετα τον Β Παγκοσμιο ανέβασε το κωμικό επίπεδο σε νέο ύψος.. :) ..Καλά να μεν του έρτει στον νουν το Ιράκ, η Λιβύη κλπ.. Πάξιξιη.. Αλλά τα γερημα να μιλά η ελληνοκυπριακή εθνικοφροσύνη τζαι να ξεχνά την 20η Ιουλίου, εν το απόλυτο τεκμήριο του να παπαγαλίζεις χωρίς επαφή με την πραγματικότητα.. :)

Σχόλιο από τον Καράολο:

Karaolos

Είναι η πρώτη εισβολή με στρατιωτικά μέσα, πρώτη παραβίαση συνόρων μετά την λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου" λέει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στο ΡΙΚ.

Ενα ΡΙΚ που όπως ακούστηκε στη βουλή εχθές κάνει υπερπροβολη των θέσεων του ΔΗΣΥ.

Λογικά το 74' οι Τούρκοι ήρθαν με τριαντάφυλλα. #Cyprus #Ukraine

https://www.facebook.com/watch/?v=752224165739145

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...