ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ;



Το προβλημα της Εισαγγελίας – και όχι μόνο. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενο σχόλιο ο κ. Παπαγεωργίου είχε θέσει και θέμα διαχωρισμού και αλλαγής αρμοδιοτήτων στην Εισαγγελία. Είναι μια λύση μέχρι την παραίτηση και των δυο... Πάντως ο Αγγελίδης θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Όσο για τον Αναστασιάδη – είπαμε είναι θέμα αξιοπρέπειας ή στα κυπριακά τσίπας. Ή το έσιεις ή εν το είσιες.. :)

Bambos Papageorgiou

ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,  ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ;

Διαβάζω το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής για τις κατ' εξαίρεση πολιτογραφήσεις. Τα όσα καταγράφει επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή συμφερόντων. Δηλαδή: 

Πρώτον, πολιτικοί αξιωματούχοι που καθόριζαν και διηύθυναν το πρόγραμμα είχαν ταυτόχρονα ίδιο συμφέρον από αυτό. Για αυτό το λόγο χαλάρωναν τα κριτήρια, αλλά και έδιναν διαβατήρια παράνομα και παράτυπα εκεί που δεν τους κάλυπταν οι κανονισμοί που είχαν χαλαρώσει.

Δεύτερον, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι ουδέτεροι αφού και οι δύο υπήρξαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο περιγράφεται να ενεργεί καθ' υπέρβαση εξουσίας. Ο δε βοηθός Γενικός Εισαγγελέας έχει επιπρόσθετη σύγκρουση συμφερόντων καθώς το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ήταν συνέταιρος καταγράφεται ως πωλητής έστω και μόνο τριών διαβατηρίων. Πως θα κρίνουν αυτοί αν οι πρώην συνάδελφοί τους και ο εαυτός τους παρανόμησαν;

Τρίτον, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός από την σύγκρουση συμφερόντων και το τεράστιο οικογενειακό όφελος από το πρόγραμμα αυτό, περιγράφεται να ζητά μέσω συμβούλου του στο Προεδρικό επίσπευση για πενήντα διαβατήρια.

Το πόρισμα κρατά χαμηλούς τόνους, προσπαθώντας να περιορίζεται κυρίως σε περιγραφή γεγονότων. Όμως, από την καταγραφή αυτή προκύπτουν θεσμικά αδιέξοδα. Πως θα διορθώσουν το πρόβλημα αυτοί που αποτελούν κύριο μέρος του προβλήματος;»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...