ΔΕΦΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ · Weekly Review

 


·         Weekly Review

Στα διεθνή, η Ρωσία τζαι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς φαίνεται να διασφαλίζουν τις περιοχές που κατέλαβαν με την προέλαση των τελευταίων εβδομάδων. Μια τελευταία απόπειρα των εθνικιστών/ακροδεξιών [του «Δεξιού Τομέα» δαμέ – ενδεχομένως αφού συνετρίβησαν οι Αζοφ στην Μαριουπολη, ηρταν τα ακροδεξιά νούμερα από την δυτική Ουκρανία] να αντεπιτεθούν στο Σεβεροντονεσκ, συνετρίβη: η προσπάθεια φαίνεται ότι εισιεν σαν στόχο την ενίσχυση του ηθικού μετα την κατάρρευση  του ανατολικού μετώπου – είχαν τζαι άμεση αναμετάδοση. Τζαι εν μέρει η επίθεση με πυροβολικό φαίνεται να εισιεν σαν στόχο τζαι την «τιμωρία» των κατοίκων που υποδέχτηκαν «θερμά και δημόσια τους απελευθερωτές, για αυτούς, συμπατριώτες τους» [τις πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπας]. Μεχρι το βράδυ η αντεπίθεση των πολιτοφυλάκων τζαι των ρωσικών δυνάμεων, όχι μόνο απώθησε τους ακροδεξιούς [που είχαν την στήριξη τζαι ομάδας μισθοφόρων] αλλα συνέτριψε, ουσιαστικά, κάθε είδος δικού τους στρατιωτικού χώρου στην περιοχή. Οπότε η συζήτηση μεταφέρθηκε στο αν τζαι που θα τοποθετηθούν νέοι δυτικοί πύραυλοι που το καθεστώς του Κίεβου – με την Ρωσία να καθορίζει πάλι το παιχνίδι, δηλώνοντας προκαταβολικά ότι κάθε εκτόξευση θα συνοδεύεται από απάντηση καταστροφής στόχου στην υπό έλεγχο του Κίεβου περιοχή.

Παράλληλα, γίνονται τζαι διαπραγματεύσεις για μεταφορά εμπορίου σιτηρών μεσω της Μαύρης Θάλασσας, αναγνωρίζοντας και πάλι τον ντε φάκτο έλεγχο της νότιας Ουκρανίας, τζαι της σχετικής θάλασσας από την Ρωσία τζαι τους σύμμαχους της στην ανατολική Ουκρανία/Ντονμπας.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, έχει αρχίσει να υποχωρεί από τα πρωτοσέλιδα η Ουκρανία. Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την Κίνα, αλλά τζαι η κάποτε αυλή τους [η Λατινική Αμερική] δεν φαίνεται να ελέγχεται – όπως φάνηκε από τις λατινοαμερικάνικες αντιδράσεις στην προσπάθεια τους να στήσουν συνάντηση της αμερικάνικης ηπείρου αποκλείοντας την Κουβα, την Βενεζουέλα τζαι την Νικαράγουα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...