ΔΕΦΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - Weekly Review..



·         Weekly Review..

Στα διεθνή η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων τζαι των πολιτοφυλακών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς, συνεχίστηκε. Τζαι ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι το καθεστώς του έχασε τουλάχιστον το 20% του εδάφους. Η δήλωση μπορεί να έγινε σαν αναγνώριση δεδομένων, ή τζαι σαν προσπάθεια να ξανανοίξει το θέμα της διαπραγμάτευσης, για την οποία φαίνεται να πιέζουν μερικοί από τους δυτικούς παίκτες που νοιώθουν ήδη το μπούμερανγκ των κυρώσεων, αλλά τζαι την αυξανόμενη δυσφορία του τοπικού πληθυσμού. Τζαι το στρατιωτικό αδιέξοδο με την συντριβή των Αζόφ στην Μαριούπολη τζαι την προέλαση στο Ντονμπάς που συνοδεύτηκε απο την κατάρρευση του μετώπου του καθεστώτος του Κιέβου..

Ήδη πάντως, στα πλαίσια της αναγνώρισης της πραγματικότητας, μετά την αναγνώριση από τον Economist ότι απέτυχε η προσπάθεια υπονόμευσης της Ρωσίας μέσω οικονομικών κυρώσεων, τούτην την εφτομάδα είχαμε τζαι 2 κείμενα στην Guardian – το ένα αναγνωρίζει μέσω δημοσκόπησης ότι το δυτικό παραμύθι/αφήγημα για τον κακό λύκο Πούτιν δεν αγοράζεται εκτός Δύσης – τζαι στη Δύση φαίνεται να παρακμάζει. Σαν ευρύτερη ένδειξη της αποτυχίας των πάλαι ποτέ πανίσχυρων δυτικών μηχανισμών χειραγώγησης τζαι επιβολής. Σε ένα παράλληλο κείμενο αναγνωρίζεται επίσης ότι ο οικονομικός πόλεμος στον οποίο τόσο πολύ πόνταρε η Δύση [μερικοί μάλιστα είχαν τζαι φαντασιώσεις ανατροπής Πούτιν] αποδείχτηκε φρούδα ελπίδα. Το πρόβλημα είναι μάλλον οι απρόσμενές συνέπειες για τη Δύση..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...