Όταν ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του αναζητούν εναγωνίως τρόπους να συντηρήσουν την αυταπάτη ότι... «δικαιώθηκαν»


Όταν ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του αναζητούν εναγωνίως τρόπους να συντηρήσουν την αυταπάτη ότι... «δικαιώθηκαν»: Πώς φτάσαμε στην Αννίτα του αυταρχισμού/λογοκρισίας τζαι της πειθήνιας υπακοής «τελεία και παύλα» στους αντρες της εξουσίας.

Με το τέλος των εκλογών ο ΔΗΣΥ, τζαι δαμέ έπαιξε σημαντικό ρόλο  ο έλεγχος των τηλεοράσεων, επροσπάθησεν να λογοκρίνει σχεδόν ότι είσιεν πέσει στα ποσοστά του 1976 [όσα πήρε δηλαδή 2 χρόνια μετά το πραξικοπημα-εισβολη με φόντο την ευθύνη τζήνων που συγκαλύφκει ο Κληρίδης – των δολοφόνων της ΕΟΚΑ β τζαι όσων οδήγησαν στο πραξικόπημα που έφερε την εισβολή]. Τούτη η διάσταση έμεινε εκτός. Εστιάστηκε η έμφαση στις απώλειες του ΑΚΕΛ τζαι εν μέρει του ΔΗΚΟ – που έχασαν μεν, αλλά το μεν ΔΗΚΟ άντεξε μια οργανωμένη, από τον ΔΗΣΥ, υπονόμευση, ενώ το ΑΚΕΛ ήταν σε μια κατάσταση που ήταν το μόνο κόμμα/θεσμική μορφή που υπερασπίζετουν την εξελικτικα διαμορφωμενη μορφή λύσης [με φόντο τα κλειστά οδοφράγματα του Αναστασιάδη] τζαι την αντίσταση στο ρατσισμό [με φόντο τα ττέλια του Νουρή] – σχεδόν σαν το μόνο «ευρωπαϊκό» κόμμα.

Τζαι έτσι αφού έστρωσαν το χαλί οι δημοσιογράφοι [που το επαίζαν ελεγχόμενοι διαιτητές της ΚΟΠ, για να το πούμε ποδοσφαιρικά], το προεδρικό είπε να το παίξει ότι δεν δικαιώθηκε η κριτική της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των διαβατηρίων. Αυτός άλλωστε ήταν τζαι ο στόχος των υπάκουων δημοσιογράφων. Ένα χυδαίο ψέμα που αναπαρήγαγαν ο Δαλίτης τζαι ο Πιμπίσιης στο Φιλελεύθερο τζαι  οι Πολίτης-Αλήθεια σαν πακέτο. Δαμέ ελογοκρίνετουν η εντυπωσιακά μειοψηφική θέση του προεδρικού: ολόκληρη η προεκλογική εστιάστηκε στην ανάγκη τιμωρίας των ενόχων – ο ίδιος ο ΔΗΣΥ έπαιξε το με υποψήφιους που εκρύφκαν το σήμα του ΔΗΣΥ, το γΕλαμ, η ρεζέρβα του προεδρικού, έπαιξε το «αντι-συστημικό» τζαι εξέλεξε τζαι τον Θεμιστοκλέους [με τις αντιπάθειες /απωθημένα στην σχέση με τον Αβέρωφ/ηγεσια του ΔΗΣΥ] τζαι ο Σιζόπουλος είσιεν ανάλογα ένα κόμμα που εφώναζε επίσης για τιμωρία ενόχων στα σκάνδαλα κοκ. Μόνο η υπάκουη ΔΗΠΑ δεν χρησιμοποίησε την διαπλοκή σαν σημείο αναφοράς. Τζαι το προεδρικό που ήταν στόχος τούτης της καταγραμμένης οργής, έπαιζε τον «..δικαίωση». Τέτοια δημοσιογραφία των υπηρεσιών.

Το σενάριο Αννίτα ήρτεν μετά σαν σκόνη στα μάθκια με την αποκάλυψη των στημένων υποσχέσεων προς την ΔΗΠΑ τζαι το εμφανές άδειασμα του Σιζόπουλου στον οποίον είχαν υποσχεθεί προεδρία της Βουλής.

Ένα καθεστως διαπλοκης μετατρεπει ακομα τζαι τις εκλογές σε αγοραπωλησία. « Θα πάρω εγώ την καρέκλα στην Βουλή τζαι να σου κανονίσουμε κανένα δημαρχείο..» Τέτοιου επιπέδου....

Τζαι οι «δημοσιογράφοι» πιστοί στο ρόλο τους.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...