• Το μπλοκ της αντιπολίτευσης ΙΙ. ΔΗΚΟ

 


Το ΔΗΚΟ είναι το κόμμα το οποίο με την μετακίνηση του αλλαξε τις ισορροπίες στην Βουλή Τζαι φαίνεται να κατάφερε να αντιμετωπίσει την απόπειρα του ΔΗΣΥ για διάσπαση. Ο Ν. Παπαδόπουλος στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά τζαι σε μέρος της δεύτερης, παρά τις οποίες διαφωνίες στήριζε την κυβέρνηση. Με την δεύτερη θητεία, όμως, άρχισε επισης μια σταδιακή αποστασιοποίηση που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια. Το ΔΗΚΟ [τζαι σαν απάντηση ενδεχομένως στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ να διασπάσει το κόμμα] εστίασε στο σκάνδαλο των διαβατηρίων με αποκορύφωμα την μη ψήφιση των προϋπολογισμών φέτος που προκάλεσε διάφορα κύματα πανικού στον ΔΗΣΥ. 

Εκλογικά όπως θα ανέμενε κανείς από ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο έζησε διάφορες διασπάσεις κοκ, το ΔΗΚΟ άντεξε στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ να το διασπάσει. Αν πούμε ότι τα ιστορικά του ποσοστά ήταν ανάμεσα σε 12% [στην προηγουμένη απόπειρα διάσπασης του από τον ΔΗΣΥ, το 1998 με τον Κατσιαρίστρα] τζαι 16%  το ψηλότερο [από την δεκαετία του 1980], τότε μάλλον θα κινετια μεταξύ 12% τζαι 14%.. Γενικότερα στις δημοσκοπήσεις ένα από τα λίγα σταθερά ήταν ότι το ΔΗΚΟ θα είναι τρίτο κόμμα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...