Προεκλογική Ανασκόπηση: το μπλοκ της κυβερνητικής συγκάλυψης ΙΙ. ΔΗΠΑ Απόπειρα κατασκευής υποκατάστατων του ΔΗΣΥ,



Προεκλογική Ανασκόπηση: το μπλοκ της κυβερνητικής συγκάλυψης ΙΙ. ΔΗΠΑ
Απόπειρα κατασκευής υποκατάστατων του ΔΗΣΥ, αφού το κυβερνητικό κόμμα μοιάζει πκιον με ανεξίτηλη τάστα ή «βέρκα ξιμαρισμένη»

 Η ΔΗΠΑ σε νοσταλγία Κεννεβέζου, Λακκοτρύπη κοκ.... Σε αυτό το κλίμα, ο ΔΗΣΥ [που έχει προφανώς αρκετό χρήμα για να ρίξει στο παζάρι, [συναλλαγων, προβολών τζαι μετατοπίσεων] άρχισε να εστιάζει σε ημέτερους που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Η πρώτη επίθεση έγινε ενάντια στο ΔΗΚΟ με την αποχώρηση των 3 βουλευτών το περασμενο καλοκαίρι τζαι την δημιουργία μετά της ΔΗΠΑ, με επικεφαλής τον Κάρογιαν. Αν και το κυβερνητικό μπλοκ έλπιζε φαίνεται σε διάσπαση του ΔΗΚΟ τζαι στην δημιουργία ενός συναγερμικού  ΔΗΚΟ, το οποίο θα ήταν πειθήνιο με την παραχώρηση καρεκλών τζαι άλλων ανάλογων ωφελημάτων, το μόνο που φάνηκε να πετύχαινε ήταν να σπρώξει το ΔΗΚΟ ολοκληρωτικά στην αντιπολίτευση. Παρά το cheerleading από τον Πολίτη, το κόμμα του Κάρογιαν φαινεται να είναι στο όριο του μπαίνει /δεν μπαίνει βουλή. Σε αυτό το πλαισιο σαφώς απέτυχε η φαντασίωση για διάσπαση του ΔΗΚΟ. Μια κίνηση που για τους Συναγερμικούς φαίνεται να είχε [στον προγραμματισμό της εξουσίας] μακροπρόθεσμη προοπτική – τζαι να κουβαλά απωθημένα από την απώλεια της παντοδυναμίας της δεξιάς στην Βουλή τμε τις εκλογες του 1970. Αντίθετα, τώρα φαίνεται ότι το σχήμα του Κάρογιαν, μαλλον θα έχει την ίδια μοίρα με άλλα ανάλογα σχήματα αποχώρησης από το ΔΗΚΟ – όπως λ.χ. του Ντίνου Μιχαηλίδη κοκ. Σε κάποια φάση θα διαλυθεί με επιστροφή του κυρίως όγκου στο ΔΗΚΟ με κάποιους καρεκλάκηδες του ΔΗΣΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...