Το μπλοκ της αντιπολίτευσης Ι. Οι Οικολόγοι



Οι οικολόγοι κατά διαστήματα το έπαιζαν αντιπολίτευση, αλλά επί Περδίκη ήταν ουσιαστικά one man show τζαι η όλη πρακτική εστιαζόταν στην προβολή του Περδίκη. Ο οποίος ρυμουλκούσε τις οποιες οικολογικές ευαισθησίες μιας εποχής στο απορριπτικό εθνικισμό [με κάτι διαλείμματα προσπαθειών να πείσει ότι ...δεν ήταν εθνικιστής] ..Γενικά, οι οικολόγοι αν και οικοδομήθηκαν με βάση ακτιβιστικές παρεμβάσεις, από την δεκαετία του 1980 [για τον Ακάμα λ.χ.],  ουσιαστικά φάνηκαν να είναι μια απόσχιση της ΕΔΕΚ.. τζαι ίσως τζαι σήμερα να αντλούν από την ΕΔΕΚ αν κρίνει κανείς από το μένος της προεκλογικής της ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου. 

Ενώ η ΕΔΕΚ αναζητούσε και ρόλο στην εξουσία, τζαι επί Αναστασιάδη, τζαι ο Σιζόπουλος μετέτρεπε το κόμμα σε ουραγό του ΔΗΣΥ, οι οικολόγοι έμειναν/έγιναν το νέο κόμμα διαμαρτυρίας – τον ρόλο που είχε ιστορικά η ΕΔΕΚ. Με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Θεοπέμπτου, φάνηκε να δημιουργείται μια προσπάθεια για άνοιγμα προς ευρύτερα αριστερογενή /αριστερίζοντα στρώματα τζαι της λύσης – εξού τζαι η Κ. Ατταλίδου που δεν έρχεται από την αριστερά, αλλά είναι σαφώς της λύσης [όπως τζαι η Μέλανη που αποχώρησε] ..Ενδεικτική της αριστερόστροφης [αλλά τζαι της αντιφατικότητας της] απόπειρας προσέλκυσης ψήφων ήταν η παρέμβαση των οικολογων στις δημοτικές εκλογές Αγλαντζιάς το περασμένο καλοτζαίρι: είχαν στοιχεία [θετικά] αντι-ρατσισμού, αλλά τελικά λειτούργησαν για να ευκολύνουν την εκλογή ενός εκπροσώπου του ΔΗΣΥ τζαι του χώρου που έθεσε τις ρατσιστικές ρητορικές. 

Οι Οικολόγοι ελπίζουν σε άνοδο τζαι ο ορίζοντας τους φαίνεται να ένει το 6-7%. Σε τούτο το πλαίσιο, έλπιζαν αρχικά τζαι σε αριστερούς της αποχής, αλλά τζαι, όπως φάνηκε στην πορεία, τζαι σε Εδεκίτες που αποστασιοποιούνται λόγω Σιζόπουλου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...