• «Φέρτε πίσω τα κλεμένα..»

 



«Φέρτε πίσω τα κλεμένα..»

Το σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» άνθισε την εποχή που η κοινωνία, παρά την λογοκρισία των ΜΜΕ, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι η κρίση του μνημονίου ήταν όντως τραπεζιτική. Όμως το συγκεκριμένο σύνθημα ταιρκάζει πολλά παραπάνω με τις αποκαλύψεις για το σημερινό σκάνδαλο των διαβατηρίων.

Διότι αυτό το οποίο άγγιξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης [τζαι για αυτό επάθαν υστερία στο προεδρικό, στον ΔΗΣΥ, στα μιντιακά φερέφωνα μετατόπισης, όπως ο Πολίτης κλπ] ήταν μια βαθύτερη συναλλαγή – ουσιαστικά το χαλάρωμα των κριτήριων το 2014, με όλες του τις παρατυπίες, άνοιγε τον δρόμος σε μια συναλλαγή: Αν ο πελάτης γλύτωνε αρκετά εκατομμύρια από τις πολιτογραφήσεις συγγενών και ημέτερων, το κυπριακό δημόσιο θα έχανε φυσικά όλα αυτά τα λεφτά.

Αυτό κατέγραψε με εντιμότητα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο πελάτης, όμως, που κέρδισε αρκετά τζάμπα εκατομμύρια λόγω των διασυνδέσεων του με ατομα του κρατικού μηχανισμού [πρόεδρος που στελλει ραβασάκια, πρόεδρος της βουλής που υπόσχεται, συνδεόμενα δικηγορικά γραφεία, μεσάζοντες κοκ] θα κανονίσει άτυπα να δώσει μερικά εξτρά εκατομμύρια στους μεσάζοντες που του/της γλίτωσαν λεφτά.

Ουσιαστικά, κλάπηκαν λεφτά του δημόσιου – με το να χαριστούν διαβατήρια – τζαι πήραν έξτρα λεφτά μερικοί πάνω στην πλάτη όλων μας.

Αυτό είναι το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

Για αυτό το όλο θέμα των διαβατηρίων ήταν θέμα μια φούχτας ανθρώπων [της οικογένειας του προέδρου συμπεριλαμβανομένης] – ενώ η πλειοψηφία ελάχιστα οφέλη είχε.

Αντίθετα, η πλειοψηφία έχασε εκατομμύρια που χαρίστηκαν παράνομα και παράτυπα.

Αυτό το σκάνδαλο δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Τζαι θα εν καλά να είναι στις προτεραιότητες της επόμενης βουλής.

Τζαι hopefully των επομένων ερευνών του Γενικού Ελεγκτή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...