Η ιστορική αριστερά φκαίνει σήμερα που μια δύσκολη δεκαετία, όπου πρέπει να της αναγνωριστεί ότι άντεξε εντυπωσιακά.


Η ιστορική αριστερά φκαίνει σήμερα που μια δύσκολη δεκαετία, όπου πρέπει να της αναγνωριστεί ότι άντεξε εντυπωσιακά. Η εξωθεσμική αριστερά έσιει πκιον την δική της ιστορικότητα από την δεκαετία του 1970, με καταβολές από το 1920 τζαι 1940. Σήμερα είμαστε ακόμα στο στάδιο της άμυνας. Αναπόφευκτα θα έρτει τζαι το στάδιο της «επίθεσης» για εκδημοκρατισμό, επανένωση, οριστικό ξήλωμα των μηχανισμών διαπλοκής κοκ..

Αυτή η νέα επίθεση, ανάλογη της δεκαετίας του 1940 [όταν τα λαϊκά στρώματα για πρώτη φορά ανέβηκαν στο προσκήνιο της Ιστορίας σαν αυτόνομος δημιουργός] τζαι της δεκαετίας του 1970 [όταν μετά το 1974 η κοινωνία μπόρεσε επιτέλους να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια της κυπριακότητας της – ›σε ένα αγώνα που σήμερα πλησιάζει σε μια ευρεία δικαίωση] θα πρέπει να βρει την θεσμική τζαι εξωθεσμική αριστερά σε διακριτούς μεν ρόλους αλλά με ιστορική συνείδηση του από πού έρχονται τζαι με φόντο το ιστορικό μέλλον που πρέπει να δημιουργηθεί – όχι μόνο στο ρότσο μας αλλά τζαι στην ευρύτερη περιοχή..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...